Martina P. (Mata74) ID 9033 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 302 návštěvníkov)
Fondant
[ recept č. 3614 zo dňa 16.1.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 PL zelatiny, 1/4 pohara studenej vody, 1 CL lubovolnej esencie, 1/2 pohara medu (prip. kukuricneho sirupu), cca 900 g preosiateho praskoveho cukru - zalezi ako sa zmes spracovava, 1/2 CL stuzeneho tuku
POSTUP PRÍPRAVY
konecne slubeny recept na fondant tj. hmota na obalovanie toriet podobne ako falosny marcipan, alebo hmota z mashmallows, je tiez vhodny na modelovanie drobnejsich ozdob na torty....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
v 1/4 pohari studenej vody rozpustite 1 PL zelatiny a nechajte 2-3 minuty postat; potom dajte zmes do mikrovlnky zohriat pokial sa zelatina nerozpusti staci 15-20 sekund..... |
|
prilejte 1/2 pohara medu (prip. kukuricneho sirupu) ak treba zmes opat chvilu ohrejte malo by to byt riedke (ak chcete hmotu snehobielu pouzite svetly kukuricny sirup).... |
|
a pridajte 1 CL lubovolnej esencie.... |
|
celu zmes vylejte do cca 600 g preosiateho praskoveho cukru..... |
|
zmes bude najprv riedka a bude lepit..... |
|
cesto dajte na dosku posypanu preosiatym cukrom a mieste a podsypavajte cukrom dokial hmota berie cukor.... |
|
ked uz vidite, ze hmota uz nie je riedka a tolko nelepi potrite si ruky trochou tuku a vmieste do hmoty, mala by prestat uplne lepit a mala by ostat trosku leskla.... |
|
hotovo....je najlepsie ju nechat aspon den odstat na linke, v chladnicke by mala vydrzat 30 dni a v mraznicke 3 mesiace (ja som ju nikdy nemrazila); ak je hmota po vytiahnuti z chladnicky prilis tuha mozno ju nahriat v mikrovlnke - staci par sekund..... kakaovy fondant vyrobite tak ze 200 g cukru nahradite kakaovym praskom... |
|
torta potiahnuta fondantom..... |
|
xxx |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
Anna J. (viva041) ID 34768 (27.2.2010, 20:59) |
Nepodaril sa mi. Vyzerá strašne cukrovo, a trhá sa to. neviem kde sa stala chyba. Na tortu som ho popriliepala |
ODPOVEDAŤ |
| janka m. (janefilip) ID 17321, mimibazar.sk/janefilip (16.2.2010, 9:10) |
martinka toto je ta najlepšia hmota na potahovanie,robila som ju 2krat ale zistila som že tam treba kvalitny med nie daky clever a pod.lebo vtedy ta hmota sa neda dobre spracovat ked je moc riedky med a myslím si že preto aj daktoré mamičky minuli vela cukru,lebo sa im to nedalo spracovat,super martinka ešte raz dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana .. (Zuzaar) ID 48697 (9.5.2009, 15:04) |
Mohli by ste mi prosim povedat aku velku tortu s tym potiahem? Chcem piect poschodovu, spodna priemer 26 cm a vrchna o nieco mensia. Mala by som fondant urobit z dvojitej davky? Velmi pekne dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| zuzana G. (iza) ID 3105 (27.1.2009, 22:05) |
Díky za inšpiráciu tak toto zvládnuť |
ODPOVEDAŤ |
| Maria I. (mucilienka) ID 47050 (13.11.2008, 22:06) |
skusala som fondant 2x, podaril sa mi vzdy... paraaadny recept, bolo to super!!!! dakujeeeem!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (13.11.2008, 19:16) |
No dievčence ja som ho dnes robila je to super nápad ale je tam to ale .....cukru trošku viac scucne t.j. mne asi dve kilá a ja som tam ešte pridala jednu želatínu nakoľko to bolo dosť riedke ale ešte som musela pridať maizenu alebo solamyl potom som to dala do chladničky a o pár desať minút som to vybrala a ešte raz som sa s tým pohrala a pridala farbivo, no a ešte uvidíme ako sa s tym bude zajtra pracovať nakoľko budem robiť tortu potom pridám foto ....Maťka denkuji ..... |
ODPOVEDAŤ |
Daniela S. (danny5685) ID 19381 (10.9.2008, 15:19) |
Kukuričný sirup kúpite v Hypernove. |
ODPOVEDAŤ |
| | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.9.2008, 22:27) |
v hypernove ??? som tam nic take nevidela |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina Pavelková (martinkap) ID 30963, mimibazar.sk/martinkap (8.4.2009, 13:08) |
Kukuričný sirup kúpiš v zdravej výžive a pohár stál okolo 90 sk.ale v pohode je aj pšeničný. M |
ODPOVEDAŤ |
| | Daniela S. (danny5685) ID 19381 (12.9.2008, 17:13) |
No áno, skús pohľadať, tam kde majú cukor, ataké blbosti špeciálne, volá sa Lyles golden syrup, ale stojí cez 200 SK |
ODPOVEDAŤ |
| Katka S. (lakra) ID 16404, mimibazar.sk/lakra (17.8.2008, 23:05) |
Matka,viete mi poradit robila som ten fondant a je straaasne riedky.Dala som tam uz asi 1,5kg praskoveho cukru Teraz som trochu odobrala a dorobila som to este s cukrom.Uz sa to podoba na fondant ale stale neviem preco to zostalo riedke. |
ODPOVEDAŤ |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (5.8.2008, 11:32) |
Krásne, ale mám otázku...ako totrtu potom tým fondantom potiahnem? Som zaciatocnik |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana H. (Suzi2) ID 48811 (27.6.2008, 18:12) |
Dobrý den, tak jsem se dnes pokousela udelat tento fondan, ale asi jsem udelala nekde chybu, mam z toho ridkou kasi a to uz na nej padlo 2kg mouckoveho cukru . Muzu se zeptat, kolik je 1/2 poharu sirupu v mililitrech? Děkuji Zuzka |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata74) ID 9033 (27.6.2008, 18:25) |
Zuzka, to ma mrzi.... 1/2 pohara je cca 125 ml; kolko tekutiny ste pouzili? |
ODPOVEDAŤ |
| Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (upravené 17.6.2008, 12:47) |
Je to fakt vynikající recept, moc děkuju za inspiraci Martince, moc moc dík, je skvělý |
ODPOVEDAŤ |
| Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (21.5.2008, 12:36) |
Zrovna jsem ten fondán dodělala,tak doufám,že zítra bude ok,protože mám pocit že je to nějaké divné,ale svádím to na to,že jěště není odležený,tak uvidím zítra |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia K. (Lucinda) ID 5493, mimibazar.sk/emmusa (20.5.2008, 18:58) |
Martinka robila som fondant podľa Vášho receptu. Keď som to robila,tak som sa moc tešila,lebo sa mi zdalo že sa mi to konečne podarí. Skončilo to ale tak, že sa mi z neho nedá dobre tvarovať a hlavne sa mi láme keď ho rozvalkám a chcem s ním poťiahnuť tortu. Je možné, že som dala moc prášk.cukru? Da sa to ešte nejako zachrániť? Alebo to môžem zahodiť? Ešte pripomeniem, že som ho nedala na ten jeden deň odstáť. Môže to byť aj tým? Možno keď počkám do zajtra, že mi to ešte trochu splastelinuje? A nebude sa to trhať? Ďakujem, Lucia |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela S. (Handy) ID 43211 (13.3.2011, 18:45) |
Chcela by som sa opytat, ci sa vam podarilo ten fondant zachranit. Mam rovnaky problem. Dakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| Martina R. (MR.13) ID 7284 (11.5.2008, 22:40) |
Maťka, tisíckrát Pánboh zaplať za tento recept, , chcela som Vás ísť hľadať a nosit na rukách za to, že ste to tu dali. Stále som hľadala z rôznych "modelovacích hmôt " tú naj, ale konečne som našla !!!!!!!!!!! . Je super... VĎAKA. |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana T. (tozuzana) ID 44022 (24.4.2008, 10:39) |
Chcela by som sa opýtať, či niekto neviete o takom fondante, ktorým sa polievajú koláče. |
ODPOVEDAŤ |
Ildikó B. (b.ildi) ID 1375 (9.4.2008, 9:08) |
Moja torta z tohto fondantu.Ja som nečakala a hned som dala fondant na tortu. V čom je rozdiel, keď nechám stáť hmotu jeden deň? http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=230267 |
ODPOVEDAŤ |
| Zora D. (dlhoska) ID 25645, mimibazar.sk/dlhoska (6.4.2008, 13:41) |
mozem sa opytat, ako sa to tou hmotou potom potahuje?nechapem to celkom, vidim len velku gulu, ale ako to dostat na torzu..... |
ODPOVEDAŤ |
| jana j. (jj2202) ID 9882, mimibazar.sk/jj2202 (upravené 4.4.2008, 17:51) |
tak sa chcem podelit o moj fondant takze po prve som nezohnala ten sirup tak som dala roztopeny med...asi to nevadi. nie som si ista...takze v 62.5 ml vody som mala rozpustit zele v prasku? (to som spravila) dalej som priliala do pol pohara cize do 125ml med...(nepriliala som 125ml ) naliala som to do cukru ktory bol zmiesany s kakaom....uz ked sa to nelepilo tusila som, ze som ineco pokazila .....tak som do toho priliala 100ml roztopeneho medu...potom sa to zacalo lepit , miesila som miesila...az sa to prestalo lepit, potom som to este na cukre miesila ale vela nebolo treba, tak som to naolejovala (asi troska viac )...ale leskne sa to pekne .... teraz som to zabalila do tej folie dala este do uzavretej nadoby....a pockam co bude zajtra.... tak dufam ze sa to aspon z casti bude dat pouzit. ja som proste uplne nesikovna |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |