Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)
Superrýchla bábovka Nr. 1
[ recept č. 361 zo dňa 2.9.2006 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 hrnčeky polohrubej múky * 1 hrnček kryštálového cukru * 1 prášok do pečiva * 1 vanilkový cukor * 9 lyžíc oleja * 2 celé vajíčka * 1 hrnček mlieka
POSTUP PRÍPRAVY
Základný recept na superrýchlu a naozaj vynikajúcu bábovku, som Vám uviedla vyššie. Ak nepotrebujete „superrýchlu“ a stačila by Vám iba „rýchla“, pridajte šťavu z citróna a polovicu cesta zafarbite kakaovým práškom. Vyskúšala som už veľa báboviek, ale táto je tuším najlepšia! Ešte pozn. redakcie: superrýchla je príprava bábovky, pečenie trvá dlhšie - asi hodinku... ale aj to poteší :-))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
1. Bábovka bez formy by asi nebola bábovka.... |
|
2. Do misy pridajte hrnček polohrubej múky. |
|
3. A ešte jeden hrnček polohrubej múky. V recepte jasne stojí, že potrebujeme dva hrnčeky polohrubej múky! |
|
4. Ďalej potrebujeme hrnček kryštálového cukru, |
|
5. jeden vanilkový cukor, |
|
6. jeden kypriaci prášok do pečiva.... |
|
7. deväť lyžíc oleja ..... |
|
8. dva kusy slepačích vajíčok..... (prepeličích to bude asi 10 kusov :-))) |
|
9. ... pridáme hrnček mlieka... |
|
10. a vymiešame dohladka. To je všetko. Forma je vymazaná, rúra vyhriata na 180 stupňov, neostáva nič iné, len ju strčiť do rúry a o hodinku sa tešiť na výsledok. |
|
11. Ja som ešte bábovku do rúry nestrčila, pridala som šťavu z jedného citróna, a polovicu cesta som zafarbila kakaovým práškom. S citrónom bude vonať neodolateľne, ten pridávam naozaj vždy. |
|
12. Po hodine pečenia. Necháme úplne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. |
|
13. Podávam so šľahačkou a nejakou prkotinkou na dozdobenie. (poznámka redakcie číslo II.: so šľahačkou je bábovka tak strašne prestrašne výborná, že jeden tento prehrešok zmení Vašu zlú náladu na nepoznanie!) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25) | << predošlé 1, 2 |
| Oľga K. (Ricci) ID 1677, mimibazar.sk/ricci (6.9.2006, 1:56) |
Ahoj Marcelka. Dík za ďalší receptík na bábovku. Ešte jedna otázočka. Odmerka na olej je lyžica alebo lyžička? Pozn. redakcie: - 2x meraj a raz rež. |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (6.9.2006, 8:37) |
Ahoj Olinka, jedná sa o PL - polievkovú lyžicu. Nie že odrežeš zle |
ODPOVEDAŤ |
| | | Oľga K. (Ricci) ID 1677, mimibazar.sk/ricci (upravené 6.9.2006, 19:55) |
Ahoj Marcelka, ďakujem za info. Budem si musieť pretrieť zrak , na fote sa mi zdala lyžička. Túto bábovku určite vyskúšam, ale práve teraz idem robiť slávnostnú. /z Tvojej ponuky/ Tá nám veľmi chutí, je vynikajúca |
ODPOVEDAŤ |
| Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (5.9.2006, 19:09) |
taku peknu babovku macka si nam este nedoniesla,iba same trhance |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (5.9.2006, 19:44) |
Zasa trepeš Keby Ti Trikinko a Dinko nepredžuli bábovku, tiež by mala pekný tvar - a nie TRHANEC |
ODPOVEDAŤ |
| | | Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (5.9.2006, 21:09) |
maca nekecaj vzdy ako prides k nam s babovkou povies sasi,daj si,je fakt dobra,ale zasa sa mi nepodarila vyklopit,tak som ju zoskrabovala s vidlickou |
ODPOVEDAŤ |
| Gabi H. (gaha1) ID 4525 (5.9.2006, 12:03) |
Marcel, nepečieš ju nejako dlho? Ja pečiem bábovku max 30 min a je upečená a perfektne vláčna. Skús piecť menej, netráp hodinu rodinu! |
ODPOVEDAŤ |
| | Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (5.9.2006, 19:08) |
gabi,bacha na macku to je expert,netreba ju poucat minule jej dedko povedal,ze pecie lepsie ako babka p.s. a mne ze fajcim jak babka |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (5.9.2006, 19:44) |
babka fajčila ako turek? |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (5.9.2006, 13:17) |
Gabi, ešte sa mi nepodarilo bábovku upiecť za menej ako hodinu - rokmi odskúšané KOnkrétne táto forma je vysoká a dosť hrubá, možno preto |
ODPOVEDAŤ |
| | | Jana S. (>janna) ID 98, mimibazar.sk/janna (9.10.2006, 1:57) |
Nechcem robiť múdru, ale aj u nás je to vždy tak na hodinku... Tak možno je tonaozaj tou formou Inak, dnes som ju zase urobila, pretože je chutná a rýchla a aj keď som ju začala robiť až tesne pred obedom, ku káve po obede už bola A manželíček bol spokojný, že som všetko pekne postíhala |
ODPOVEDAŤ |
| | | | martina m. (1martina) ID 124, mimibazar.sk/1martina (9.10.2006, 18:38) |
aj ja peciem babovku 1 hod.podla mna je to tvarom formy.mam podobnu ako marcelka s pomerne uzkym stredovym otvorom,takze to cesto je dost hrube.ci je babovka upecena sa lahko zisti so spajlou |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (9.10.2006, 8:21) |
Janka, vďaka Ti za Tvoj komentár. Aj ja mám na Teba jednu otázočku: Čo robíš o dvoch v noci za PC??? |
ODPOVEDAŤ |
| Simona D. (azricka) ID 877 (4.9.2006, 18:09) |
Mňa mňam určite vyskúšame pa pa |
ODPOVEDAŤ |
| NINA R. (nina003) ID 366 (4.9.2006, 15:55) |
MŇAM VYSKÚŠAM |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25) | << predošlé 1, 2 |