Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)
Superrýchla bábovka Nr. 1
[ recept č. 361 zo dňa 2.9.2006 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 hrnčeky polohrubej múky * 1 hrnček kryštálového cukru * 1 prášok do pečiva * 1 vanilkový cukor * 9 lyžíc oleja * 2 celé vajíčka * 1 hrnček mlieka
POSTUP PRÍPRAVY
Základný recept na superrýchlu a naozaj vynikajúcu bábovku, som Vám uviedla vyššie. Ak nepotrebujete „superrýchlu“ a stačila by Vám iba „rýchla“, pridajte šťavu z citróna a polovicu cesta zafarbite kakaovým práškom. Vyskúšala som už veľa báboviek, ale táto je tuším najlepšia! Ešte pozn. redakcie: superrýchla je príprava bábovky, pečenie trvá dlhšie - asi hodinku... ale aj to poteší :-))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
1. Bábovka bez formy by asi nebola bábovka....
2. Do misy pridajte hrnček polohrubej múky.
3. A ešte jeden hrnček polohrubej múky. V recepte jasne stojí, že potrebujeme dva hrnčeky polohrubej múky!
4. Ďalej potrebujeme hrnček kryštálového cukru,
5. jeden vanilkový cukor,
6. jeden kypriaci prášok do pečiva....
7. deväť lyžíc oleja .....
8. dva kusy slepačích vajíčok..... (prepeličích to bude asi 10 kusov :-)))
9. ... pridáme hrnček mlieka...
10. a vymiešame dohladka. To je všetko. Forma je vymazaná, rúra vyhriata na 180 stupňov, neostáva nič iné, len ju strčiť do rúry a o hodinku sa tešiť na výsledok.
11. Ja som ešte bábovku do rúry nestrčila, pridala som šťavu z jedného citróna, a polovicu cesta som zafarbila kakaovým práškom. S citrónom bude vonať neodolateľne, ten pridávam naozaj vždy.
12. Po hodine pečenia. Necháme úplne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
13. Podávam so šľahačkou a nejakou prkotinkou na dozdobenie. (poznámka redakcie číslo II.: so šľahačkou je bábovka tak strašne prestrašne výborná, že jeden tento prehrešok zmení Vašu zlú náladu na nepoznanie!)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
monika k. (jakobs) ID 32922 (30.11.2022, 12:34) |
ozaj rýchla a vynikajúca, ja pridávam ešte extra čokoládu a bábovka je TOP, odporúčam https://tuts.sk/navody/extra-cokoladova-babovka/ |
ODPOVEDAŤ |
Lubica N. (lunarkadaf) ID 201838 (19.7.2013, 18:38) |
Aký objem hrnčeka to je |
ODPOVEDAŤ |
Monika K. (petula) ID 4825 (19.7.2013, 18:16) |
Výborná bola |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka H. (Archaa) ID 84161 (5.8.2009, 14:18) |
Macka,ja nemam slov.Ta babovka je cosi uzasne ,fakt som zatial lepsiu nejedla,no to je hrieeeech .Ale co tam po tom,raz zhresime pri takejto dobrote,no nie? Dakujeeeeeeem za super receptik. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta M. (marta1979) ID 104721 (20.7.2009, 18:07) |
fantastická,krásne vonia ,skvele chutí,mnam,teraz si ju dávam |
ODPOVEDAŤ |
| Maja G. (mrka2) ID 29128 (15.7.2009, 17:56) |
no... neda mi nepochvalit tuto skvelu babovecku... chcela som skusit nejaku inu ako robim ja, reku pozriem tu,ci tu nieco jednoduche nenajdem a tak som nasla tento recept. som presvedcena,ze od teraz inu babovku ako tuto robit nebudem. je to najjednoduchsia a najlepsia babovka na celom svete. a ten citronik. no mnaaaam!!! idem si este zobnut... |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana K. (Zuzkaaaaa) ID 70287 (1.7.2009, 21:48) |
Marcelka ty si naozaj kuchárka ako sa patrí... .vždy keď mám chuť niečo upiecť hneď sa pozriem do tvojich receptov.....ja zatial nemam pre koho piect nemam ani deticky a ani manzela...ale priateľ sa vždy teší...a aj ked mi varenie nikdy neslo s tvojimi receptami sa to pomaly mení.....recepty sú naozaj skvelé.....si velmi šikovná...... |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.4.2009, 19:44) |
vynikajuca. urobila som polovicu cesta citronove a polovicu kakaove odporucam |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.4.2009, 18:29) |
tak, a je v trube. som zvedava teda, su v trube. skusam nove formy, ale su take malicke,ze som to pre istotu rozdelila do dvoch. |
ODPOVEDAŤ |
| Daša P. (Dada31) ID 20837, mimibazar.sk/dada31 (7.6.2008, 20:11) |
Marcelka ako to tu čítam, tak som hneď oprášila moju formu a bábovka sa už pečie Čo nestihnem zjesť, bude mať rodinka na raňajky . Vďaka za ďalší chutný receptík |
ODPOVEDAŤ |
Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976, mimibazar.sk/ajkagajka (31.10.2007, 14:32) |
Doteraz som bola bez bábovkovej formy, takže hneď skúšam overené receptíky http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=161869 Pridala som ešte hrozienka odležané v rume |
ODPOVEDAŤ |
Dana Č. (Danisimo) ID 8531 (16.12.2006, 21:53) |
Niekedy ju skusim, co to spravi |
ODPOVEDAŤ |
| Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (16.12.2006, 17:29) |
macka chcem sa ta spytat,ked mame len pstrosie vajcia kolko z neho mozem dat,ked prepelicich treba 10? vazne nemame slepacie |
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata74) ID 9033 (16.12.2006, 16:29) |
Ja som tiez robila tuto babovku, ale akonahle pridam do cesta olej mi to ostane tuhe a tazke. Mam ho pridat uplne na koniec, alebo slahat s vajcami ?Vie mi niekto poradit? |
ODPOVEDAŤ |
| | Erika B. (Petrik) ID 819, mimibazar.sk/Petrik (16.12.2006, 16:46) |
tu ti už asi nikto neporadí, ani mne no tak ju nebudeme mať... |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata74) ID 9033 (16.12.2006, 18:09) |
|
ODPOVEDAŤ |
Denisa P. (lilinka) ID 1551, mimibazar.sk/lilinka (16.12.2006, 15:48) |
Marcelka na koľko stupňoch asi??Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| Ivka P. (Ivka) ID 435 (11.12.2006, 15:55) |
Marcelka, musim podakovat za super recept a hlavne jednoduchy. Uz 2x som robila tu skvelu babovku - a vzdy sa mi ujde pochvala (doma, v praci, od navstevy) . Vdaka Tebe. . |
ODPOVEDAŤ |
| | Erika B. (Petrik) ID 819, mimibazar.sk/Petrik (11.12.2006, 19:55) |
ja som ju robila včera a vytiahla som čierny uhoľ tak som aspoň vnútro vydlabala a to bolo super... my nemáme elektrickú trúbu, takže som to asi nechala na veľký plyn, žiaľ nemám stupne, takže neviem, ako to nastaviť |
ODPOVEDAŤ |
| zlatica g. (oriiiesok) ID 2373, mimibazar.sk/oriiiesok (9.10.2006, 20:32) |
ahojko a prečo sa bábovky vždy tak dlho pečú???ja ich nemôžem piecť lebo za taký čas by som mala pol sveta na ňu!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (10.10.2006, 9:50) |
Ahoj Zlatica, bábovky sa pečú až hodinu preto, lebo sú vo forme a tým pádom je cesto hrubé a musí sa pomaly prepiecť. Skús ju vybrať skôr, ale bude surová |
ODPOVEDAŤ |
| | | zlatica g. (oriiiesok) ID 2373, mimibazar.sk/oriiiesok (10.10.2006, 15:23) |
a čo tak si požičať ešte 1kormu od susedky a budu sa piecť 2! môže to byť? |
ODPOVEDAŤ |
| Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (8.10.2006, 20:08) |
Ahoooj.... Dnes sme ju robili...ale mala jednu chybu a veľkú.... ...strasne rychlo zmizla....a mozem zacat znova Trosku som obmenila....do bielej casti som pridala posekane vlasske orechy... a bola fantasticky mľaskavá a džamkavá a cukríkovo lepkavá...hneď sa na ňu lepili okoloidúci.... tu je http://www.mimibazar.sk/rodinne_fotografie.php?album=4769 pa |
ODPOVEDAŤ |
| | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (8.10.2006, 20:31) |
Slávi, sa rehocem , že "okoloidúci" - to myslíš nejakých čiste náhodných alebo trvalo prítomných??? Inak sa Ti vydarila - máš krásnu formu, ja takú nemám , papa a , Marcela |
ODPOVEDAŤ |
| | | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (8.10.2006, 21:21) |
Tí okoloidúci sú trvalí.... A tú formu má moja mamka....je multifunkčná, väčší priemer, nižšia a vyberateľná časť na bábovku....potom je to forma na tortu... a je teflónová...superova A skôr sa upečie babovočka... |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |