. .. .. .. .. .. .
. .

Zázvorníky - RECEPT 36047

Zdena K. (zdena169) ID 29601
mimibazar.sk/zdena169
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.12.2007
Naposledy: 10.9.2020 22:23
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 106
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 3

CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Zázvorníky


[ recept č. 36047 zo dňa  ]


Zázvorníky


POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 500 g hladkej múky špeciál, 500 g mletého cukru, 10g mletého zázvoru (ja som dala iba 7g a nám stačilo), 2 malé lyžičky salajky (ja som dala iba 1 - asi záleží od veľkosti lyžičiek), 1 zlatý klas, 60 g mäkkého masla

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, cukor, zázvor, salajku, zlatý klas 2 x preosejeme, pridáme vyšlahané vajcia a mäkké maslo. Vypracujeme cesto - treba vydržať, trvá to trošku dlhšie. Ak chcete nechať cesto odpočívať, zabalte ho do fólie, rýchlo sa na ňom vytvára kôrka.
Cesto vyvaľkáme zhruba na pol cm - ako medovníčky a vykrajujeme kvietočky, do stredu robíme dierku - ja som zohnala také vykrajovátko, kto nemá, postačí aj vrchnáčik z detských džúsikov.
Vykrojené zázvorníčky ukladáme na drevenú dosku vykrajovanou stranou dolu. Ja som ich dala aj na pečiaci papier na plech. Necháme 24 hodín schnúťpri izbovej teplote - najlepšie hore na linke, nech nikomu nezavadzajú.
Pečieme na 180 stupňoch do ružova. Dúfam, že budú chutiť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Vypracované cesto


Pripravené na doske - takto som ich sušila.


Pripravené na doske - takto som ich sušila.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Tekvicový prívarok | Zázvorníky
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana J. (jazuzi) ID 225245, mimibazar.sk/jazuzi (30.12.2015, 7:57)
Ďakujem za tento receptík - je skvelý, robila som ho už minulé Vianoce a tieto 2x, iba s trochou menej cukru (400-450 g) a celým sáčkom zázvoru (t. z. 20 g) a sú super! Neštípu, ale zázvor je krásne cítiť (Y) (clamp)
PS: Manželov treba zapojiť do práce a dať im vymiešať cesto - je to trochu fuška, ale stojí za to (hello)
Zuzana
ODPOVEDAŤ
Miroslava P. (mimina323) ID 99185 (4.1.2011, 13:43)
krásne zázvorníky, ja som ich chcela robiť minulé Vianoce a našla som si tu jeden recept a nakoniec išli všetky do koša - cesto sa mi melnilo, nedalo sa vymiesiť, no katastrófa. A ešte ako zložito sa to robilo. Tento Váš recept je na pohľad jednoduchý, tak možno skúsim nabudúce. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zdena K. (zdena169) ID 29601, mimibazar.sk/zdena169 (4.1.2011, 14:54)
Určite vyskúšajte, naozaj to nie je zložité, len si to treba upraviť podľa svojej chuti (myslím množstvo zázvoru) a opatrne s tou salajkou, aby sa pri pečení neroztiekli. (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika U. (ZERON) ID 41478 (3.1.2011, 19:09)
Zdenka kde môžem kúpiť tú Salajku? Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Zdena K. (zdena169) ID 29601, mimibazar.sk/zdena169 (3.1.2011, 19:11)
Veronika v ZA ju majú v Kauflande a videla som ju aj v Jednote, takej lepšie zásobovanej.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu