Monika P. (simono) ID 14649 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov)
IDEÁL*** KOKOSKY - zvonku tvrdé, zvnútra makučké, krásne držia tvar, rýchle pečenie
[ recept č. 35601 zo dňa 18.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tak toto je moj obľúbený overený receptoš, ktorý nikdy nesklame. Veľa krát v minulosti som piekla kokosky podľa roznych receptov a raz boli ako skalky, raz sa lepili, raz ani po hodine sušenia v rúre nie a nie sa usušiť, raz sa mi "rozcapli" hneď na plechu, raz prisladké..... ale tieto sú -aspoň podľa mňa IDEÁL. Potrebujeme: 5 bielok, 320g prášk. cukru a 170 g kokosu
POSTUP PRÍPRAVY
Bielka poriadne vyšľaháme na pevný sneh, do ktorého vareškou vmiešame cukor. Misku so zmesou postavíme do vodného kúpeľa /do hrnca dáme vodu, postavíme na sporák, keď začne jemne vrieť položíme na hrniec misku/ a POCTIVO ŠĽAHÁME asi 10 min. Vyšľahaná masa musí byť hladká, leská, hustáááá- konzistencie, keď povytiahneme mixér, musí ostať poňom tvar. Keď máme hotovo, odstavíme, necháme chviločku /5 min/ vychladnúť a vsypeme kokos, zamiešame. Rúru si rozohrejeme na 150 stupňov, za pomoci malej lyžičky a prsta kladieme kopky na plech -na papier na pečenie. Kopky kladieme vedľa seba. NEZMENIA TVAR ANI VEĽKOSŤ a pečieme 15-18 minút, kým nezačnú končeky ružovieť. Necháme vychladnúť a veľmi dobre SCHOVÁME, aby sme nemuseli do vianoc piecť ďalšiu várku. |
Celkom: 56 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
| Martina C. (miluvacik) ID 167909 (19.12.2012, 12:31) |
najlepsie kokosky ake som kedy mala, dakujem za super recept, uz budem robit len tieto, su vynikajuuuuuuce, mnam |
ODPOVEDAŤ |
Beata P. (beatap) ID 151584 (18.12.2012, 17:48) |
Mňaaaaaammmm...sú fakt božské |
ODPOVEDAŤ |
| Dana T. (slonicka) ID 15656, mimibazar.sk/slonicka (17.12.2012, 22:19) |
Potvrdzujem, nazov zodpoveda robila som ich prvykrat a su fantasticke, alebo som tiez taka sikovna |
ODPOVEDAŤ |
Elena K. (Eňa79) ID 252068 (16.12.2012, 23:07) |
ani som nevedela, aká som šikovná upiekla som superné kokosky. Máte super recept, ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
Elena K. (Eňa79) ID 252068 (16.12.2012, 22:08) |
práve ich pečiem... som zvedavá, ako sa podaria, lebo ešte som kokosky resp. snehové koláčiky nikdy nepiekla.. ale zatiaľ vyzerajú dobre |
ODPOVEDAŤ |
Miriama Š. (mimithi) ID 47028 (16.12.2012, 10:46) |
dopečené a sú vynikajúce |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.12.2012, 11:15) |
Skúsim ale neviem na koľko stupňov treba rúru či iba sušiť alebo môžem pridať |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (16.12.2012, 13:14) |
ved je pisane 150 stupnov |
ODPOVEDAŤ |
| slávka m. (lolka1) ID 24852, mimibazar.sk/lolka1 (15.12.2012, 9:38) |
ďakujem za recept, toto sú prvé, ktoré sa mi neroztiekli a chutia vynikajúco |
ODPOVEDAŤ |
Bianka C. (Bibi15) ID 210675 (15.12.2012, 7:40) |
Koľko kusov vyjde z jednej dávky? |
ODPOVEDAŤ |
Lili L. (lilinkaS) ID 44649 (14.12.2012, 13:03) |
Monika, presne ako pises - zvonka chrumkave, zvnutra makke, drzia tvar, pecu sa rychlo Ja uz ine ani robit nebudem. Velmi pekne dakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
Miriam S. (miriam999) ID 168483 (9.12.2012, 13:50) |
Su GENIALNE ... akurat som ich dopiekla uz som dve zjedla |
ODPOVEDAŤ |
Monika B. (Monullik) ID 170902 (2.4.2012, 15:04) |
jeej kokos mame v oblube upeciem na rodinne stretnutie a konecne viem ako dobre zuzitkovat aj bielka ktore mi zostavaju zo zazvornikov dakujeeem za recept |
ODPOVEDAŤ |
kristína b. (kriskris) ID 141930, mimibazar.sk/kriskris (2.4.2012, 13:25) |
Skúšala som ich robiť ako laskonky a sú 100 X lepšie ako z obchodu. |
ODPOVEDAŤ |
| Naďa H. (brblosko) ID 157312 (22.12.2011, 20:07) |
tak kokosky sú hotové a sú vynikajúce aj som sa bála že ako to dopadne lebo som to nikdy nerobila. určite už len takéto budem robiť a tiež som ich na plech striekala. lyžicou mi to nešlo ale takto sa to fajnovo darilo |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (22.12.2011, 13:36) |
Ešte sa mi pečie posledný tretí plech, ale bohužiaľ už tie prvé dva zmizli v mojom drahom . Šľak ma trafí, to som si myslela, že už mám na Vianoce kokosky naprečené. Ale je to aspoň dobrý signál, že sú výborné. A oni naozaj sú výbornééééé, podarilo sa mi aspoň dva kúsky uchytiť, takže koštovka bola . Dovolím si však pridať môj tip - kokosovú zmes som na plech nedávala lyžičkou, ale naplnila som cukrárske vrecko s peknou ozdobnou ružicou a išlo to ako po masle . |
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (21.12.2011, 19:25) |
Sneh sa mi spravil naaaaadhernyy!!!Su v rure a uzasne vonaju!!! |
ODPOVEDAŤ |
Katarina S. (1112011) ID 184463 (20.12.2011, 18:22) |
Prosim vas neskusal ich niekto s trstinovym cukrom? Ten nie je praskovej konzistencie, bude to problem? Dakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika P. (simono) ID 14649 (22.12.2011, 9:12) |
Katka, s tým by som to neriskovala, ale prax je prax....ak má niekto skúsenosti... |
ODPOVEDAŤ |
| Naďa H. (brblosko) ID 157312 (19.12.2011, 11:19) |
mám otázku na to šlahanie, môžem aj elektrickým šlahačom alebo treba ručne? |
ODPOVEDAŤ |
| | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (19.12.2011, 11:57) |
ja robím podobný recept...a šľahám elektrickým mixérom...na vyšlahaní si daj skutočne záležať, aby kokosky držali tvar ...nech sa darí |
ODPOVEDAŤ |
| | | Monika P. (simono) ID 14649 (22.12.2011, 9:10) |
i ja mixujéééém mixérom |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Naďa H. (brblosko) ID 157312 (22.12.2011, 16:19) |
dakujem tak nech sa drobec zobudí a ideme vrndžať šlahačom |
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (9.12.2011, 17:35) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Monika P. (simono) ID 14649 (22.12.2011, 9:11) |
|
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 56 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |