
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
barbara b. (vilko 99) ID 31565 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | sladky závin[ recept č. 3548 zo dňa 11.1.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 350 g. hladkej muky, 1 kopcovitu PL masti alebo stuzeneho tuku, 1 vajce, 1 KL octu, stipku soli, 152 ml vlaznej vody, 1 vajce na potretie na plnku: 1 kg jablk, 2 hrnceky oprazenej struhanky, soricu, cukor, maslo POSTUP PRÍPRAVY muku osolíme, rozrobíme s tukom a rozrobíme cesto s vodou, v ktorej sme rozslahali vajce a ocot. vypracujeme hladké cesto prikrijeme a nehcáme v teple 1/2 hodyny odpočívat.Medzi tym si pripravíme jablká, olúpeme ich a nahrubo nastruhame. na masle oprazime struhanku docervena. Cesto rozdelime na polovice. valcekom vyvalkate placku , ktoru potom este rukami povytahujeme, aby bola tenka ako papier. Cesto posypeme castou struhanky, poukladame jablka osladime posipeme skoricou pridáme zvišnu struhanku a zvinieme do zavinu. rovnako postupujeme pri druhom závine. polozime na vimasteny plech potrieme rozslahanim vajcom a upečieme do zlatista |