
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Kelový nákyp so smotanou[ recept č. 352 zo dňa 30.8.2006 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY hlávka kelu * kyslá smotana * 3 vajíčka * soľ * rasca * olej a strúhanka na dno formy * PRÍLOHA: dusené zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Keď mi niečo pochváli svokra, tak to už je naozaj úspech. Vďačím za to receptu, ktorý som vymyslela pri pohľade do našej chladničky - bola tam hlávka kelu, niekde v úzadí sa črtala kyslá smotana, v šuplíčkoch som objavila vajíčka, a v chladničkových dverách bolo červené víno, biele víno, whisky a koňak. Nechápem, kam sa podelo moje čučo za 28 Sk za liter!!! Maminky, tento recept je nízkotučný - ak použijete nízkotučnú smotanu a naozaj veľmi ľahký, vyhladnete za rovných 20 minút :-))), a papkáte čistú listovú zeleninku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() 1. Kel oberte o všetky listy, umyte ich pod tečúcou vodou a vo veľkom hrnci uvarte. Ak sa oberaním listom dopracujete do stredu, nakrájajte kel na hrubšie plátky a uvarte ich v celistvom stave. Nevarte kel dlho, iba tak, aby boli najhrubšie listy mäkké. ![]() 2. Tortovú formu s odnímateľným okrajom vyložte alobalom a to z toho dôležitého dôvodu, aby nevytekala smotana s vajíčkami cez špáry vo forme. Žiadna s odnímateľným okrajom nedrží na sto percent. Na spodok dajte trocha oleja. ![]() 3. V miske si rozmiešajte kyslú smotanu s troma vajíčkami, osoľte, okoreňte a hlavne dovarte všetky listy. ![]() 4. Uvarené listy kelu vyberte z hrnca a nechajte odkvapkať na čistej utierke. Potom začnete prekladať kel s kyslou smotanou. Na spodok dajte kelové listy, na to capnite 2-3 lyžice kyslej smotany rozmiešanej s vajíčkami a opakujte postup, pokiaľ nedomurujete nákyp až po vrch formy. ![]() 5. Takto nejako. Ak máte v chladničke tvrdý syr, kľudne nastrúhajte syr medzi jednotlivé poschodia kelového nákypu. ![]() 6. Vrch oblejte zvyšnou smotanou, zakryte alobalom a upečte. Piekla som ho asi hodinku pri teplote 220 stupňov. Potom nechajte vychladnúť. Netreba do úplného vychladnutia. ![]() 7. Formu s upečeným kelovým nákypom obráťte dole papuľou, odstráňte odnímateľný okraj a zbavte sa alobalu. Ozdobte čerstvou zeleninou a posypte bylinkami. Odkaz pre všetkých, ktorým sa jedlo zdá až príliš light: Kľudne ho zalejte majonézou alebo tatarskou omáčkou a zjedzte o polnoci pri telke. ![]() 8. Polovychladnuté krájam ako tortu a podávam s dusenými zemiakmi. Jedlo je výborné a nepriberiete ani gram. ODKAZ pre nemenovanú 47 kilovú Alexandru: "Saška, toto jedlo si môžeš urobiť aj Ty, ale nepridaj žiadne vajíčka ani kyslú smotanu a tobôž nie dusené zemiaky! Iba samotný kel. Nezabudni. Je to prospešné Tvojej krajšej a krajšej figúre, pri ktorej ma prechádza zrak!" OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Veronika k. (okalova1) ID 287809 (12.2.2014, 17:52) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.10.2013, 13:27) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lenka P. (Svet1) ID 93069, mimibazar.sk/svet1 (2.10.2013, 12:35) |
Paráda! Len som robila takú detskú verziu ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Maria S. (majka 1654) ID 145533, mimibazar.sk/majka1654 (12.7.2011, 22:30) |
tak kedže ja moc kel nemusím dnes sme tento nákyp urobili a bol perfektný pridala som len šunku a ostala mi malá cuketka tak som ju nakrájala medzi vrstvy na kolieska a všetkým to chutilo dokonca aj manželovi ![]() Musíte mat strašne vela času ked tolko vyvárate a musim povedat ze vaše recepty sú úžastné určite ešte vela vyskúšam ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marcela B. (sunjana) ID 43458, mimibazar.sk/sunjana (21.1.2010, 22:44) |
Milá Marcelka, tak dnes večer som tento váš recept vyskúšala, tiež som bola na tom podobne ako vy, v chladničke nič poriadne... akurat kel, ale keďže som mala predsa doma ešte čosi navyše, pridala som to - 10 dkg tvrdého syra, 1 črevkový syr, bazalku, toto som zmiešala s pochuťkovou smotanou a medzi jednotlivé vrstvy som pridala ešte asi 12 plátkov šunky... No fakt, neskutočne dobré, tá chuť pečeného kelu... vyborne!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dakujem pekne za tip ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Petra Hanzelová (petka747) ID 22579, mimibazar.sk/petka747 (28.9.2009, 19:10) |
ďakujeme za super receptík, robila som ho dnes a nevedela sa dojesť..a chutil aj mojim mäsožravým chlapom a starkej, takže odovzdávam pochvalu!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika K. (petula) ID 4825 (26.2.2007, 14:38) |
Marcelka, tak tento recept som vyskúšala cez víkend a bolo to mňam-mňam ![]() ![]() Vďaka za inšpiráciu ![]() ![]() Monika |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (11.11.2006, 13:09) |
krásny dizajn to má....milujem takú zelenú farbu (jablkovo -hráškova zelena) a teraz aj kelová ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (11.11.2006, 12:55) |
Tak aj ja som dnes zuzitkovala tymto sposobom kel, ktory mi stal v chladnicke ![]() ![]() ![]() Super receptik, odporucam, vdaka Marcelka... ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia G. (lussu) ID 1001, mimibazar.sk/lussu (10.11.2006, 12:52) |
teda marcelka fakt vyborne ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (30.8.2006, 21:20) |
Macka, toto si ako vymyslela? pri tomto kelovom pekáči ma napdlo....pamätáš na babičkine kelové fašírky ? Nespomenieš si na receptik? Inak toto rada vyskúšam v rámci odtučňovacej diéty, pretože konečne začíname po lete makať (do plaviek..pozn. leto 2007) takže tento receptik určite otestujeme aj u nás doma. Len neviem načo ho robiť, keď sa z toho "nenažerem", ako sa vravi, nie je škoda si hubu špiniť.. ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (30.8.2006, 21:28) |
Aluška, prepáč mi, ale nemáš pravdu! Naozaj nie je škoda hubu špiniť, v orálnej dutine (pardón verbálnej) máš samočistiaci slinný proces, horšie je to zo zubami... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (30.8.2006, 21:19) |
Ahoj Marcelka, priznam sa,ze kel ja nemusim,ale ci veris ci nie urcite by som to ochutnala.Perfis do vyzera. ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (30.8.2006, 21:24) |
Ahoj Andy-Deni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (30.8.2006, 21:30) | |
Marcelka,keby si byvala tu u nas v NZ,tak by si nemusela kupovat kel,baklazan,brokolicu a pod..Ja tu mam dobru kamaratku,ktora sa vydala do Nesvad, a ta nema uz kde davat zeleninku oni su skor masovy tak ju nosi ku mne,ale keby si videla ake su to kusy ako z rozpravky.No co uz.Pa Deni. ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (24.9.2006, 23:16) | ||
Deniska, tento Tvoj komentárik som akosik nedokomentovala ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |