Eva P. (hugino) ID 14163 |
 |
mimibazar.sk/hugino |
Oblasť: Poprad |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 2.4.2007 |
Naposledy: 20.3.2017 18:09 |
Aktualizácia: 15.9.2015 19:27 |
|
|
|
PÍŠTE LEN CEZ MMB, MAILY SA MI TERAZ ČASTO STRÁCAJÚ. ĎAKUJEM
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Pečené zemiaky s rozmarínom
[ recept č. 35022 zo dňa 3.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
INGREDIENCIE: menšie až stredne veľké zemiaky, olivový olej, horčica, rozmarín (najlepšie čerstvý), hrubozrnná soľ
POSTUP PRÍPRAVY
POSTUP: 1. Zemiaky v šupke umyjeme a dáme variť v osolenej vode. Keď sú mäkké, scedíme ich a necháme ich vychladnúť. Každý zemiak potom do kríža narežeme. 2. Plech vymastíme olivový olejom a poukladáme naň nakrojené zemiaky. 3. V miske zmiešame 3-4 lyžice olivového oleja s 2-3 lyžicami horčice. Touto zmesou potom zemiaky polejeme. Nakoniec ich dochutíme čertvým rozmarínom (ak nemáme, poslúži aj sušený) a posypeme hrubozrnnou soľou. 4. Pečieme v rúre zohriatej na 220°C cca 15 min, môžeme zapnúť aj funkciu gril. 5. Podávame teplé s kyslým mliekom alebo nejakým smotanovo-cesnakovým dipom - kto má ako rád.
POZNÁMKA: skvelú chuť zemiakom dodá aj slanina - stačí na každý zemiak dať plátok dobrej slaninky a dobrota je zaručená. |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (4.12.2010, 20:16) |
takéto zemiačky musia byť vynikajúce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (4.12.2010, 20:45) |
No je to úplne jednoduché a chutné...a hlavne mi to pripomína detstvo u starých rodičov na dedine, keď sme sa ako deti neskutočne tešili na varené či pečené zemiaky v šupke a ešte horúce ich prehadzovali v rukách a chceli ich čím najskôr zjesť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (4.12.2010, 11:38) |
Joj Evička, ty si mi ale narobila chute. Zbožňujem takto pripravené zemiačiky, pripomína mi to aj detstvo, mamina samozrejme, že dávala do rúry len zemiačiky, vybrala ošúpala a jedli sme to s cibuľou a kefírom, mňam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (4.12.2010, 20:46) |
Ivanka, aj mne to pripomína detstvo u starých rodičov na dedine  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (3.12.2010, 21:51) |
joj,milujem zemiaky s rozmarinom ale s horcicou som este neskusala,tak nabuduce urcite pridam dakujem za inspiraciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (4.12.2010, 9:32) |
Martinka, len treba ratat, ze ta horcica zacne najskor priharat, tak tam tie zemiaky naozaj treba mat tak maximalne 15 minut...ale je to chutne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |