končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Katarína I. (catty181) ID 33382 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Linecká čokoládová torta.[ recept č. 34822 zo dňa 27.11.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY LINECKÉ CESTO-180 g polohrubej múky,20g kakaa,120g masla,70g prašk.cukru,1 žltok... PIŠKÓTOVÉ CESTO S ĆOKOLÁDOU-3 vajcia,150g prašk.cukru,130g mletých orechov,20g hrubej múky,50g strúhane horkej čokolády,100g ríbezľového džemu na potretie. -recept mám z Dobrého jedla-november. Chu´tovo výborná tortička,plná orechov. POSTUP PRÍPRAVY 1.Múku zmiešame s preosiatým kakaom a prašk.cukrom,pridáme pokrájané studené maslo a žltok.Vypracujeme cesto,ktoré vložíme do mikrotenového vrecka a dáme na hodinu do chladu. 2.Cesto rozdelíme na dve časti.Polovicu cesta rozvaľkáme a prenesieme na dno tortovej formy.Nožom predznačíme 12 dielov a pečieme asi 12 minút pri teplote 175 °C.Upečený plát ešte teplý pokrájame. 3.Zvyšné cesto rozvaľkáme a vložíme do tortovej formy,popicháme vidličkou a predpečieme.Pečieme asi 7 minut pri teplote 175°C. 4.Medzitým si pripravíme piškotove cesto s čokoládou-Žltky s prášk.cukrom vymiešame do peny,pridáme orechy zmiešane s múkou a čokoládou.Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. 5.Po miernom vychladnutí korpus natrieme tretinou džemu.Navrch rozotrieme piškotové cesto a pečieme 15-20 minút pri teplote 175°C. 6.Po miernom vychladnutí odstránime boky tortovej formy,korpus natrieme tretinou džemu na ktorý uložíme 12 upečených častí.Tortu odložíme na 2-3 hodiny do chladu,potom ju posypeme práškovým cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Pripravené linecké cesto,ešte pred pobytom v chladničke..:-) Cesto po vychladení...rozdeliť na polovicu... Pri vaľkaní som si pomohla papierom na pečenie.Vystrihla som si kruh podľa dna tortovej formy ,položila ho na cesto a vyvaľkala..potom som ho aj s papierom preložila na dno formy. Pripravené aj druhé cesto... Na cesto si nožom predznačíme 12 dielov..môžte aj trochu vyraznejšie,aby sa to predznačenie počas pečenia nestratilo....toto cesto pečieme 12 min. 175°C. Cesto hneď po upečení opatrne pokrájame....ide to ľahko.. druhé cesto,popicháme vidličkou a predpečieme 7 min.....175°C....Kým sa pečie,pripravíme si piškotové cesto.. Upečené cesto som ešte pre istotu preklopila a skontrolovala,či je prerezané úplne. Predpečené druhé cesto.. Vyšľaháme žltky s prášk.cukrom do peny... Pridáme orechy zmiešané s múkou a nastrúhanou čokoládou....To už išlo ťažšie,tých orechov bolo dosť veľa,tak som to miešala už len ručne,s tým že som do misy pridala aj tuhý sneh z bielkov. Hotové piškótové cesto... Predpečený linecký plát natrieme tretinou džemu . Natrieme piškótové cesto,pečieme 15-20 min...(ja som to piekla niečo cez 20 min.) Upečené,voňavé,krehké ... Natrieť zvyšným džemom.Je dobré použiť kyslejší(u nás bol domáci černicový)...Tortička nie je velmi vysoká..ja som piekla v tortovej forme s priemerom 24 cm. Vyskladáme vrch torty.. Hotovo....V originál recepte je torta poprášená prašk.cukrom a ozdobená ribezľovou šľahačkou-250 ml šľahačky vyšľahať s 20g prašk. cukru a potom zľahka vmiešať 30g ribezľového džemu. Ale ja som len popráškovala to čo ostalo...:-)) Lebo som véééééélmi "šikovne" manipulovala s ešte teplou,krehkou tortou a ona sa mi prelomila....časť ktorá bola rozmrvená,sme s manželom vyjedli s lyžičkou...a aj napriek tomu chutila výborne..:-) Neporušený źvyšok degustovali rodičia,svokrovci a švagrinka..a všetci si pochvaľovali...... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Darina B. (danda3) ID 104195 (27.11.2010, 22:10) | |
Katka, veľmi zaujímavá tortička, a podľa toho, čo do nej ide, určite výborná!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína I. (catty181) ID 33382 (27.11.2010, 22:18) | ||
Áno ,Darinka,je velmi chutná..chutila každému,hlavne svokričke.. .. | ||
ODPOVEDAŤ |