ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Čínske ostro-sladké krídelká
[ recept č. 34671 zo dňa 23.11.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
kur.krídla asi 500 g,Marinada:2 pl medu tekuteho,2 pl octu balzamico,čínske korenie,2 pl ustricovej omáčky,2 stručky cesnaku, 1 cm čerstveho zazvoru,2 pl sojovej omáčky,sezamove semiačka,pomarančova štava z 1/2 pomaranča Ryža: 2 šalky jazmínovej ryže,sol,olej,kôra z 1 pomaranča
POSTUP PRÍPRAVY
.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Umyté krídelká naporcujeme.Ja tie končeky vyhadzujem. |
|
Marinadu si zmiešame vo väčšej miske. |
|
Taký malý grif som videla na Tv Paprika,zazvor nastruhame cez potr.foliu alebo sačok,pekne sa vam oddelia tie vlakna zo zazvoru. |
|
Krídla namarinujeme a nechame stat ,kludne aj cez noc alebo len niekolko minut. |
|
Vylejeme na plech s papierom na pečenie. |
|
Upečieme do chrumkava na 200 st asi hodinu. |
|
Prvý krat som kupila jazmínovu ryžu,je super.2 šalky ryže premyjeme a zalejeme vodou .Malý tip: zlahka sa dotknite prostredníkom povrchu ryže,voda by mala dosahovat niečo malo pod koniec prveho članku prsta.Pridame sol,olej a nastruhanu pomarančovu kôru.Varíme na miernom ohni asi 15 - 18 minut ,kým sa voda neabsorbuje. |
|
Dokonalá.. |
|
Podávame poliate sladkou čili omáčkou a výpekom.Ozdobíme jarnou cibulkou. My sa takýchto jedál nevieme dojesť :-)) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
eva b. (evitad) ID 106524 (15.1.2012, 14:54) |
Chcem sa opýtať, či sa tá ustricová omáčka dá niečim nahradiť alebo ju možno aj vynechať, asi by som ju u nás ťažko zháňala. Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (15.1.2012, 19:33) |
Evka ,myslím že sa nedá nahradit ničím, radšej ju vynechaj |
ODPOVEDAŤ |
| Eva C. (ozembuch) ID 39351 (27.11.2010, 18:36) |
prave listujem vasimi receptami,su uzasne,originalne,vela veci urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (27.11.2010, 18:46) |
dakujem Evka,teším sa |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.11.2010, 20:06) |
ak aj chutia tak, ako vyzerajú, tak to musí byť super papaničko |
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (23.11.2010, 12:38) |
perfišný recept ja milujem jasmínov ryžu aj čaj |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (23.11.2010, 12:17) |
my sme mali jasminovu ryzu.... a stale sme hodili po malej ci sa nekakla..... strasny smradisko.... ale tak ze voni jasmin.... inac chutovo v pohode.... len mi ju nechceli jest koli tej vone..... ..... tebe vonala.....? inac strasne draha zalezitost |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (23.11.2010, 12:28) |
Veronika, praveže mne nevonala,som čakala nejaku intenzívnu vonu a nič je draha ale teraz ju mali v Kauflande za 1/2 cenu,tak preto |
ODPOVEDAŤ |
| | | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (23.11.2010, 13:07) |
ale to je ten jasmin... on ze tak voni.... to je o zvyku..... zatat zuby na zaciatkua jest.... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (23.11.2010, 13:21) |
myslela som to tak ,že som nič necítila ,nie že mi smrdela... taká neutralna vôna |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (23.11.2010, 14:26) |
mozno ze ti nevadila... alebo ta moja bola divna.... neviem... mozno nie cerstva... ale ako ju muz kupil som ju robila... ale fakt smrdela..... alebo sme len haklivy |
ODPOVEDAŤ |