ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Čínske ostro-sladké krídelká
[ recept č. 34671 zo dňa 23.11.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
kur.krídla asi 500 g,Marinada:2 pl medu tekuteho,2 pl octu balzamico,čínske korenie,2 pl ustricovej omáčky,2 stručky cesnaku, 1 cm čerstveho zazvoru,2 pl sojovej omáčky,sezamove semiačka,pomarančova štava z 1/2 pomaranča Ryža: 2 šalky jazmínovej ryže,sol,olej,kôra z 1 pomaranča
POSTUP PRÍPRAVY
.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Umyté krídelká naporcujeme.Ja tie končeky vyhadzujem.
Marinadu si zmiešame vo väčšej miske.
Taký malý grif som videla na Tv Paprika,zazvor nastruhame cez potr.foliu alebo sačok,pekne sa vam oddelia tie vlakna zo zazvoru.
Krídla namarinujeme a nechame stat ,kludne aj cez noc alebo len niekolko minut.
Vylejeme na plech s papierom na pečenie.
Upečieme do chrumkava na 200 st asi hodinu.
Prvý krat som kupila jazmínovu ryžu,je super.2 šalky ryže premyjeme a zalejeme vodou .Malý tip: zlahka sa dotknite prostredníkom povrchu ryže,voda by mala dosahovat niečo malo pod koniec prveho članku prsta.Pridame sol,olej a nastruhanu pomarančovu kôru.Varíme na miernom ohni asi 15 - 18 minut ,kým sa voda neabsorbuje.
Dokonalá..
Podávame poliate sladkou čili omáčkou a výpekom.Ozdobíme jarnou cibulkou. My sa takýchto jedál nevieme dojesť :-))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
eva b. (evitad) ID 106524 (15.1.2012, 14:54) |
Chcem sa opýtať, či sa tá ustricová omáčka dá niečim nahradiť alebo ju možno aj vynechať, asi by som ju u nás ťažko zháňala. Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (15.1.2012, 19:33) |
Evka ,myslím že sa nedá nahradit ničím, radšej ju vynechaj |
ODPOVEDAŤ |
| Eva C. (ozembuch) ID 39351 (27.11.2010, 18:36) |
prave listujem vasimi receptami,su uzasne,originalne,vela veci urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (27.11.2010, 18:46) |
dakujem Evka,teším sa |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.11.2010, 20:06) |
ak aj chutia tak, ako vyzerajú, tak to musí byť super papaničko |
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (23.11.2010, 12:38) |
perfišný recept ja milujem jasmínov ryžu aj čaj |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (23.11.2010, 12:17) |
my sme mali jasminovu ryzu.... a stale sme hodili po malej ci sa nekakla..... strasny smradisko.... ale tak ze voni jasmin.... inac chutovo v pohode.... len mi ju nechceli jest koli tej vone..... ..... tebe vonala.....? inac strasne draha zalezitost |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (23.11.2010, 12:28) |
Veronika, praveže mne nevonala,som čakala nejaku intenzívnu vonu a nič je draha ale teraz ju mali v Kauflande za 1/2 cenu,tak preto |
ODPOVEDAŤ |
| | | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (23.11.2010, 13:07) |
ale to je ten jasmin... on ze tak voni.... to je o zvyku..... zatat zuby na zaciatkua jest.... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (23.11.2010, 13:21) |
myslela som to tak ,že som nič necítila ,nie že mi smrdela... taká neutralna vôna |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (23.11.2010, 14:26) |
mozno ze ti nevadila... alebo ta moja bola divna.... neviem... mozno nie cerstva... ale ako ju muz kupil som ju robila... ale fakt smrdela..... alebo sme len haklivy |
ODPOVEDAŤ |