. .. .. .. .. .. .
. .

Krehké tvarohové koláčiky - RECEPT 3456

Erika G. (Maxxi) ID 27202
.
Oblasť: Rimavská Sobota
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.11.2007
Naposledy: 22.9.2016 19:41
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Krehké tvarohové koláčiky


[ recept č. 3456 zo dňa  ]


Krehké tvarohové koláčiky


POTREBNÉ PRÍSADY

250 g polohrubej múky, 250 g nízkotučného jemného tvarohu, 250 g rastlinného tuku (Palmarin), štipku soli. MAKOVÁ PLNKA: 200 g mletého maku, 250 ml mlieka, 100 g piškótových omrviniek, 50 až 100 g práškového cukru, 50 g hrozienok namočených vo vode alebo v ume. ORECHOVÁ PLNKA: 200 g mletých orechov, 50 g práškového cukru, 2 ČL vanilínového cukru, 1 PL medu, 1 PL umu, 100 ml mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Milé gazdinky, ponúkam Vám recept na vynikajúce a hlavne jednoduché koláčiky pri ktorých som strávila jedno popoludnie.
Múku preosejeme na dosku, pridáme studený tuk pokrájaný na malé kúsky, tvaroh, soľ a rýchlo vypracujeme polotuhé cesto, ktoré rozvaľkáme na plát hrubý 5 až 7 mm, preložíme po dĺžke, potom po šírke, rozvaľkáme a rovnako prelozíme. Cesto vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na hodinu odpočinúť. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 až 4 mm a vykrajujeme klieska s priemerom asi 6 cm, dostredu dáme plnku, preložíme a okraje cesta spojíme. Koláčiky uložíme na plech na papier na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 10 až 12 minút pri teplote 200 stup.C. Na makovú a orechovú plnku si zmiešame všetky ingrediencie. Dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Do misky si pripravíme všetky ingrediencie.


2. Vypracujme polotuhé cesto.


3. Cesto rozvaľkáme, preložíme a zase rozvaľkame a nakoniec vložíme do mikroténového sáčku a dáme odpočinúť na hodinu do chladničky.


4. Pokiaľ nám cesto odpočíva v chladničke pripravíme si plnku.


5. Vykrajujeme kolieska a plníme plnkou. Ja som si pomohla takouto formičkou.


6. A nakoniec ochutnáme, želám Vám dobrú chuť.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< PROVENSÁLSKA TRESKA Z "IKEI" | Krehké tvarohové koláčiky | Zasnežený koláč >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.11.2008, 19:37)
Erika, ďakujem za recept, robila som ich minulý víkend, mali obrovský úspech, určite ich ešte urobím, na moje prekvapenie ich dolo z tejto dávky dosť, ja som ich plnila len makom, no proste boli úžasné (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erika G. (Maxxi) ID 27202 (9.11.2008, 20:56)
Evi, som rada ze vam chutili :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu