
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kr B. (tina2222) ID 137026 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Banánový tunel, broskyňová tvarohová torta a torta s lesným ovocím[ recept č. 34330 zo dňa 15.11.2010 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Banánový tunel: 3 balíčky BB keksov, 2 Zlaté klasy, 0,5 l mlieka, 4 lyžice cukru, 250 g masla, 2-3 banány, rumová aróma Broskyňová tvarohová torta: 1 kúpený tortový korpus (alebo doma pečený korpus z 2 vajec), 0,5 kg jemného nízkotučného tvarohu, 1 smotana na šľahanie, 1 želatínový stužovač Dr. Oetker, 1 konzerva broskýň, cukor. Torta s lesným ovocím: 1 kúpený korpus, 750 g jogurtu s príchuťou lesného ovocia, 1 želatínový stužovač Dr. Oetker, 1 balenie mrazenej zmesi lesného ovocia, cukor na dochutenie, 1 balenie želé dort Dr. Oetker POSTUP PRÍPRAVY Banánový tunel: zo Zlatého klasu, mlieka a cukru si uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame s maslom a rumovou arómou. Na alobal si uložíme BB keksy na striedačku tmavý a svetlý - po šírke vždy 3 keksíky, po dĺžke koľko nám vyjde (minieme len polovicu keksíkov). Prvú vrstvu potrieme tenkou vrstvou krému a zakryjeme druhou vrstvou, na ktorú natrieme zvyšný krém. Do stredu položíme banány. Uchopíme oba konce alobalu po dlhšej strane rolády a pritlačíme ich k sebe. Necháme chvíľku stuhnúť v chladničke. Na záver polejeme čokoládovou polevou, alebo len potrieme krémom, ak nám ešte nejaký zostal. Broskyňová torta: na dno tortovej formy dáme hotový korpus - jemne ho poprskáme šťavou z broskýň. Smotanu si vyšľaháme do tuha, tvarohy rozmiešame s cukrom. Vo vyššej miske si pripravíme želatínový stužovač podľa návodu na obale, pridáme zmes tvarohu a šľahačky a navrstvíme na korpus. Zdobíme broskyňami. Kto chce, môže broskyne pomiešať aj do krému. Tortu treba chladiť najlepšie cez noc, aby poriadne stuhla. Torta s lesným ovocím: na dno tortovej formy dáme korpus. Pripravíme si krém: jogurty vmiešame do pripraveného želatínového stužovača a navrstvíme na korpus. Dáme zachladiť aspoň na 2 hodiny. Medzitým rozmrazíme lesnú zmes, odvapkáme a naukladáme na krém. Zalejeme želatínou želé dort a znovu dáme do chladničky - tiež najlepšie nechať stuhnúť cez noc. |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.11.2010, 20:40) |
super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (22.11.2010, 20:31) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (17.11.2010, 13:45) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |