
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
ZAVÁRANINY |
mirbod b. (mirbod) ID 55382 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Údené hríby[ recept č. 34235 zo dňa 14.11.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na údenie sa používajú len hríbovité huby, teda vysokokvalitné, zdravé s tvrdou dužinou, pochopiteľne bez známok červivosti. 2-3 kg menších hríbovitých húb /hríb dubový, smrekový, suchohríb hnedý, kozáky/, 10 zrniek celého čierneho korenia, 5 zrniek celého bieleho korenia, 2 ks bobkový list, 3-4 guličky jalovca, štipka tymiánu,, štipka pamajoránu /oregano/, menší strúčik cesnaku, olej /slnečnicový, sójový, repkový/, 2-3 polievkové lyžice soli POSTUP PRÍPRAVY Huby očistíme, väčšie kusy prekrojíme, posolíme a necháme asi 3 hodiny odležať. Potom ich 5-7 minút blanšírujeme, necháme odkvapkať a kladieme na kovové sito jeden vedľa druhého v jednej vrstve. Vložíme do údiarne a pomaly údime 2 hodiny, pričom teplota dymu nesmie prekročiť 55-600 C, počas údenia huby jemne 2-3 pootáčame. Hotové huby dáme do suchej 3 litrovej fľaše, pridáme celé čierne a biele korenie, bobkový list, gulôčky jalovca, tymián, majoránku a strúčik cesnaku. Zalejeme olejom a sterilizujeme cca. 60 minút pri teplote nie viac ako 100 stupňov. Olej nesmie vrieť! Doporučujem vložiť fľašu s údenými hubami v oleji do vodného kúpeľa a takto sterilizovať. Takto pripravenú delikatesu necháme potom 21 dní odležať a potom podávame ako samotnú pochúťku s hriankami, ako prílohu k mäsu ale najlepšie je použiť pri príprave roštenky z hovädzieho alebo diviny. |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (15.11.2010, 9:12) |
to musí byť dobrota, len tu naprázdno prehĺtam, mať tak udiareň ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.11.2010, 17:28) |
o údených hubách som ešte nepočula, veľmi zaujímavý receptík ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | melania l. (lararuby) ID 130989 (14.11.2010, 17:17) |
Výborný receptík,len udiareň je už asi rok u ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |