. .. .. .. .. .. .
. .

Ľadové bonbóny ***** - RECEPT 3395

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633
.
mimibazar.sk/emka
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.8.2005
Naposledy: 12.12.2015 7:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 204
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 496
NÁVODY 12

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Ľadové bonbóny *****


[ recept č. 3395 zo dňa  ]


Ľadové bonbóny *****


POTREBNÉ PRÍSADY

zmes orechov - napríklad za hrsť mandlí, orechov, lieskovcov * zmes sušeného ovocia - napríklad marhule, datle, figy... - voľte skôr mäkké sušené ovocie, nie ananás, banán... * 2 čokolády Ledové kaštany * čokoláda na varenie - asi 100 g * biela poleva na vrch bonbónov - použila som kupovanú polevu v tvare mincí

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence, tieto bonbóny sú naozaj vynikajúce! Vhodné aj ako milý sladký darček.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. SUšené ovocie nakrájajte na drobné kúsky,


2. a sparte ho horúcou vodou. Nechajte odstáť asi 20 minút a zlejte.


3. Nasekajte orechy,


4. a nasucho ich opražte na horúcej panvici.


5. Nachystajte si papierové košíčky - najideálnejšie by bolo, keby ste použili úplne najmenšie košíčky.


6. V miske nad parou rozpustite dve čokolády Ledové kaštany, do toho vmiešajte čokoládu na varenie, miešajte, pokiaľ sa nerozptopí a obe čokolády zmiešajte. Nepridávajte žiaden tuk - bol by to hriech!


7. Do košíčkov porozdeľujte zmes ovocia,


8. .. na to dajte po lyžičke zmes opražených orechov,


9. a zalejte čokoládou. Dajte trocha stuhnúť do chladničky.


10. Keď bude trocha tuhšia, na vrch vtlačte jednu mincu bielej polevy a dajte úplne stuhnúť do chladničky.


11. Keď budú bonbóny stuhnuté, odstráňte papierové košíčky.


12. Bonbóny sú vynikajúce a budú lahodiť aj oku, ak z nich urobíte hotovú bonboniéru :-), zabaľte ich do zlatého alobalu.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Ďatlové pusinky ***** | Ľadové bonbóny ***** | Marokánky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marika S. (finka) ID 64179 (11.12.2010, 12:13)
Práve idem na ne ^o) ^o) ,-)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (23.1.2009, 13:43)
Marcelka, robila som ich. Veľmi nám chutili. (Y) (Y) (Y) Určite spravím aj nabudúce. (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Valéria R. (Valuska) ID 19011, mimibazar.sk/valuska (28.12.2007, 19:42)
Dooosť dobré!!!!!!!!!!!!! (Y) Určite urobím na Silvestra. |:o) :-) (zajic)
Teším sa na ďalšie výborné receptíky. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (28.12.2007, 16:17)
mnam, toto vyzera fantasticky...som si ani nevsimla v obchodoch, ze dostat takuto bielu polevu
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 16:27)
Martinka, jedná sa o váženú čokoládu v kelímkoch, dostať ju v Bille v chladiacich pultoch, chuťovo je to stužený tuk s cukrom a sušeným mliekom - ale chuťovo je veľmi dobrá a na koláče ako stvorená, papa (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (upravené 28.12.2007, 17:22)
Marcelka, ked das dole ten papierovy kosicek, nerozpadne sa ti ten spodok - myslim to susene ovocie a oriesky... lebo ja som robila podla tvojho receptu "suhajdy" s karamelom a asi som tam toho karamelu dala vela lebo ked z toho davas dole ten papierovy kosicek tak ten karamel vyteka do vsetkych stran :-(
ODPOVEDAŤ
Jana I. (dzejkej) ID 9980, mimibazar.sk/dzejkej (23.1.2009, 13:03)
Robila som ich na Vianoce - veľmi som sa na ne tešila ale po odstránení papierika mi ten spodok odpadával :-(, neboli aj napriek tomu zlé, ale čakala som viac.
ODPOVEDAŤ
Jana I. (dzejkej) ID 9980, mimibazar.sk/dzejkej (23.1.2009, 13:04)
či som mala dať najskôr trošku čokolády???
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 16:30)
Emília, tu sa nemá čo roztiecť, čokoláda s ľadovými gaštanmi úplne stuhnú. Šuhajdy s karamelom som ešte nerobila... teda aspoň si nespomínam. Nevieš, o ktorý recept sa jedná?
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (28.12.2007, 17:20)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=745
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 17:24)
Emi, už si spomínam... nepoznám to pod názvom Šuhajdy. Neviem, prečo sa Ti roztekali, u mňa boli tuhé... *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (28.12.2007, 17:33)
no cokolada bola tuha... ale asi som jej dala na spodok malo lebo mi po bokoch vytekal ten karamel alebo som davala vela karamelu... neviem si to inak vysvetlit...

tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3247 tam baby davali do tej cokolady aj tuk ale ja som ich robila tak ako ty bez toho tuku
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 17:41)
skús variť salko tri hodiny, určite stuhne viac. *-)
ODPOVEDAŤ
Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (28.12.2007, 15:30)
No tak Marcelka ja nemam slov (clamp).
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 15:39)
Juj, Katka, ďakujem, slov by si nemala, keby si ochutnala :-) :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu