Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)
Ľadové bonbóny *****
[ recept č. 3395 zo dňa 28.12.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
zmes orechov - napríklad za hrsť mandlí, orechov, lieskovcov * zmes sušeného ovocia - napríklad marhule, datle, figy... - voľte skôr mäkké sušené ovocie, nie ananás, banán... * 2 čokolády Ledové kaštany * čokoláda na varenie - asi 100 g * biela poleva na vrch bonbónov - použila som kupovanú polevu v tvare mincí
POSTUP PRÍPRAVY
Dievčence, tieto bonbóny sú naozaj vynikajúce! Vhodné aj ako milý sladký darček.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. SUšené ovocie nakrájajte na drobné kúsky, |
![]() |
2. a sparte ho horúcou vodou. Nechajte odstáť asi 20 minút a zlejte. |
![]() |
3. Nasekajte orechy, |
![]() |
4. a nasucho ich opražte na horúcej panvici. |
![]() |
5. Nachystajte si papierové košíčky - najideálnejšie by bolo, keby ste použili úplne najmenšie košíčky. |
![]() |
6. V miske nad parou rozpustite dve čokolády Ledové kaštany, do toho vmiešajte čokoládu na varenie, miešajte, pokiaľ sa nerozptopí a obe čokolády zmiešajte. Nepridávajte žiaden tuk - bol by to hriech! |
![]() |
7. Do košíčkov porozdeľujte zmes ovocia, |
![]() |
8. .. na to dajte po lyžičke zmes opražených orechov, |
![]() |
9. a zalejte čokoládou. Dajte trocha stuhnúť do chladničky. |
![]() |
10. Keď bude trocha tuhšia, na vrch vtlačte jednu mincu bielej polevy a dajte úplne stuhnúť do chladničky. |
![]() |
11. Keď budú bonbóny stuhnuté, odstráňte papierové košíčky. |
![]() |
12. Bonbóny sú vynikajúce a budú lahodiť aj oku, ak z nich urobíte hotovú bonboniéru :-), zabaľte ich do zlatého alobalu. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (11.12.2010, 12:13) |
Práve idem na ne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (23.1.2009, 13:43) |
Marcelka, robila som ich. Veľmi nám chutili. Určite spravím aj nabudúce.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Valéria R. (Valuska) ID 19011, mimibazar.sk/valuska (28.12.2007, 19:42) |
Dooosť dobré!!!!!!!!!!!!! Určite urobím na Silvestra. Teším sa na ďalšie výborné receptíky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (28.12.2007, 16:17) |
mnam, toto vyzera fantasticky...som si ani nevsimla v obchodoch, ze dostat takuto bielu polevu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 16:27) |
Martinka, jedná sa o váženú čokoládu v kelímkoch, dostať ju v Bille v chladiacich pultoch, chuťovo je to stužený tuk s cukrom a sušeným mliekom - ale chuťovo je veľmi dobrá a na koláče ako stvorená, papa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (upravené 28.12.2007, 17:22) |
Marcelka, ked das dole ten papierovy kosicek, nerozpadne sa ti ten spodok - myslim to susene ovocie a oriesky... lebo ja som robila podla tvojho receptu "suhajdy" s karamelom a asi som tam toho karamelu dala vela lebo ked z toho davas dole ten papierovy kosicek tak ten karamel vyteka do vsetkych stran  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana I. (dzejkej) ID 9980, mimibazar.sk/dzejkej (23.1.2009, 13:03) |
Robila som ich na Vianoce - veľmi som sa na ne tešila ale po odstránení papierika mi ten spodok odpadával , neboli aj napriek tomu zlé, ale čakala som viac. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jana I. (dzejkej) ID 9980, mimibazar.sk/dzejkej (23.1.2009, 13:04) |
či som mala dať najskôr trošku čokolády??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 16:30) |
Emília, tu sa nemá čo roztiecť, čokoláda s ľadovými gaštanmi úplne stuhnú. Šuhajdy s karamelom som ešte nerobila... teda aspoň si nespomínam. Nevieš, o ktorý recept sa jedná? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 17:24) |
Emi, už si spomínam... nepoznám to pod názvom Šuhajdy. Neviem, prečo sa Ti roztekali, u mňa boli tuhé...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (28.12.2007, 17:33) |
no cokolada bola tuha... ale asi som jej dala na spodok malo lebo mi po bokoch vytekal ten karamel alebo som davala vela karamelu... neviem si to inak vysvetlit... tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3247 tam baby davali do tej cokolady aj tuk ale ja som ich robila tak ako ty bez toho tuku |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 17:41) |
skús variť salko tri hodiny, určite stuhne viac.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (28.12.2007, 15:30) |
No tak Marcelka ja nemam slov . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 15:39) |
Juj, Katka, ďakujem, slov by si nemala, keby si ochutnala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |