
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Magdalena K. (DUCI3) ID 22028 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Francuzke karamelove kocky[ recept č. 3330 zo dňa 21.12.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY Francuzke karamelove kocky 6 vajec Plnka: 1l vody 6 pol.lyzic krystal.cukor 4 zlate klasy 1 lyzic. Kakaa 130 g krystal. Cukor 5 lyzic poloh.muky 2lyzice kakaa 1 balicek prasku do peciva 1 vanilkovy cukor 50 ml oleja 7 bielka na sneh Slahackovy Krem 4 lyzice krystaloveho cukru 300 ml mlieka 2 slahacky v prasku a cokolada na struhanie +stuzovac POSTUP PRÍPRAVY Francuzke karamelove kocky 6 vajec Plnka: 1l vody 6 pol.lyzic krystal.cukor 4 zlate klasy 1 lyzic. Kakaa 130 g krystal. Cukor 5 lyzic poloh.muky 2lyzice kakaa 1 balicek prasku do peciva 1 vanilkovy cukor 50 ml oleja 7 bielka na sneh Slahackovy Krem 4 lyzice krystaloveho cukru 300 ml mlieka 2 slahacky v prasku a cokolada na struhanie +stuzovac 1. Bielky s cukrom vyslahame na tuhy sneh , pridame olej,zltky a zlahka vmiesamemuku s praskom do peciva a kakao.Cesto rovnomerne rozotrieme na vymasteny a mukou posypany plech a upecieme ( ako piskotove cesto) 2. Väčšíu čast vody dáme zovriet, pridame 70 g kryš. Cuk. A baliček vanilkového a vo zvyšnéj vode rozmiešame Zlaty klas .Do horucej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkou a 60g cukru . Do polovice plnky vmiesame kakao 3. Na cesto natierame najprv svetlu a potom tmavu plnku a napokon Šlahačkovy Krem: Cukor skaramelizujeme ,tj. Pražime cukor a ak je rozpusteny opatrne prilejeme mliečko ,tak máme karamelové mliečko/ a do vzchladnuteho mlieka pridame šlahačku v prašku a vyšlahame .Povrh ozdobime sruhanou čokoladou . Prajem aby to vyšlo .Moja rodina ma velmi rada tento zakusok a ak si všimnete tak tam nieje žiadny ,, SMETOL ,,budem rad ak vam bude chutit –zavolajte 0907 911396 Magdaléna alebo DUCI3 |
Lenka N. (zelva) ID 963 (31.1.2008, 21:48) |
Robila som ten koláč teraz z jednej knihy. Fantastický zákusok, len čo s toľkými žltkami robíš keď sa zvýšia. Je mi ich ľúto vyhodiť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (14.1.2008, 21:14) |
Ahoj, Magdalenka, do tej slahacky stuzovac nedavaj, ja tu slahacku robim nielen na tieto rezy ale aj tak, na rözne oslavy a nepotrebuje to stuzovac, akurat to potrebuje dlho a dlho slahat, potom je krasne nadychana a pevna... robila som ju aj vcera,(v nedelu) a dnes vecer sme ju este jedli a bola vynikajuca, pevna ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |