
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Pikantný mexický guláš s údeným kolienkom[ recept č. 33091 zo dňa 23.10.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 údené kolienko (podľa počtu stravníkov - ak viac tak zadné, ak menej, stačí predné kolienko) 4 zemiaky, konzerva kukurice, konzerva červenej fazule, cibuľa, cesnak, mrkva, kaleráb, zelená paprika, paradajka, mrazený hrášok, paradajkový pretlak, kečup (ja som mala domácu paprikovú nátierku), pór - zelená časť, bylinky - petržlenová a ligurčeková vňať, mleté korenie, feferónová pasta "Erös Pista" (ak chcete pikantné), soľ, solčanka POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo je úplne dokonalé keď sa robí vonku v prírode v kotlíku, ale aj táto kuchynská verzia nie je na zahodenie :) Takže... najprv si u mäsiara kúpime pekné údené kolienko... a môžeme ísť variť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Kolienko si poriadne opláchneme a dáme variť - musí byť celé zaliate, aby bolo celé mäkkučké. Kolienko sa musí variť cca 2,5 - 3 hodiny. Keď začne voda vrieť, zoslabíme plameň a necháme kolienko prebublávať v zakrytom hrnci a venujeme sa zatiaľ ďalším činnostiam - máme hromadu času - môžeme ísť na nákup, povysávať, vyprať...prípadne ísť si pokecať s kamoškou, alebo čítať si knihu :) ![]() Keď už je kolienko mäkkučké - čo spoznáme tak, že mäsko samo odskakuje od kosti - vyberieme ho a necháme vychladnúť. ![]() Pripravíme si ostatné suroviny - očistíme si zeleninu... ![]() Zeleninu si postupne nakrájame na približne rovnaké kúsky - začneme zemiakmi na kocky ![]() ...pokračujeme mrvkou - na štvrťkolieska ![]() ...kaleráb na kocky ![]() ...paradajku len naznačíme prekrojenie na štvrtky, papriku nakrájame na pásiky ![]() ...vysypeme z plechoviek kukuricu a fazuľu ![]() ...všetku nakrájanú zeleninu dáme do hrnca, do ktorého sme si odliali časť vývaru z údeného kolienka ![]() ...pridáme na jemno nakrájanú cibuľu ![]() ...nasekaný cesnak ![]() ...dochutíme soľou, solčankou, mletým čiernym korením a - kto má rád pikantné - feferónovou pastou. Ja som jej tentokrát dala naozaj požehnane, ale aspoň sme "vypálili červíka" :) ![]() ...pridáme cca 1 dl paprikovej pasty (prípadne kečupu) ![]() prilejeme 2 dl paradajkového pretlaku ![]() Údené kolienko nám medzičasom vychladlo, tak z neho oberieme mäso, nakrájame na kúsky a tiež pridáme do hrnca. ![]() ...pridáme kytičku zo zelenej časti póru a byliniek (tu petržlenová vňať a ligurček). Všetko spolu za občasného miešania necháme povrieť cca 45 minút. ![]() ...na záver pridáme v dlani rozmrvenú majoránku. ![]() ... a gulášik je hotový. Ak sa niekomu zdá pririedky, možno ho zahustiť - v polšálke studenej vody rozmiešať 1 PL polohrubej múky a vyliať za stáleho miešania do gulášu, nechať prevrieť. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (24.11.2010, 17:38) |
Mila Evka prave som dojedla tvoj gulasik,a je ozaj mnamkovy,ledva fucim,odporucam aj ostatnym vyskusat,je toho dost,aj na 2 dni. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.11.2010, 20:27) |
Helenka... teším sa že gulášik chutil ![]() ![]() Ďakujem za info, že chutil, si zlatá, mám radosť ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (21.11.2010, 20:22) |
tento gulas vyzera uzasne,musim kupit cez tyzden udene kolienko,a vyskusam,s cerstvym chlebikom mnam,a je po diete. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.11.2010, 21:02) |
Helenka... vyskúšaj, naozaj neobanuješ... a keď už tú diétu porušíš, tak vyskúšajte s cesnakovými langošmi, to je iné kafe ... mňaaam ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (21.11.2010, 16:00) |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=756595 Ahoj Evi, robila som ešte pred troma týždňami, len som akosi nestihla vložiť ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.11.2010, 19:36) |
Darinôčka... nesmierne sa teším, že Vám chutil ![]() ![]() Nabudúce vyskúšajte s cesnakovými langošmi, tiež veľká pochúťka ![]() Ďakujem Ti za dobrú správu, že sa aj u Vás tento gulášik osvedčil, mám naozaj veľkú radosť ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.10.2010, 15:14) |
Jaaaaaaaaaaj Evka, ten tvoj gulasik vyzera eno-nuno. Nemozem ti napisat, ze ho coskoro vyskusam, lebo si predstav, ze v Anglicku akosi udene maso nie je. teda ja som zatial nikde nevidela. Oni ani klobasky neudia, len take v cirevku na grilovanie a tak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.10.2010, 16:39) |
Aďuška... fakt ti angloši ani netušia o čo prichádzajú, mali by sme tam začať robiť osvetu údeninám ![]() Kolienko by sa Ti do Anglicka poslať nedalo, škoda, pretože to naozaj stojí za to vyskúšať... dá to gulášiku inú, skvelú chuť ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (24.10.2010, 12:47) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.10.2010, 16:36) |
Ďakujem Silvuška... nielen vyzerá, ale aj výborne chutí ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (24.10.2010, 9:38) |
Mňam, to musí byť dobrota ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.10.2010, 10:26) |
Veru je Ivanka... síce tentokrát som to trošku s pikantným prešvihla... ale inak naozaj skvelý gulášik, taký trošku iný ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (23.10.2010, 20:11) |
Evka, podobný guláš robievam, ale s kolenom som ho ešte neskúšala, tak to budem musieť napraviť, len čo zbadám koleno, kupujem, paráda!!! ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.10.2010, 20:39) |
Darinka... veru vyskúšaj, naozaj sa to oplatí, je to fajnotka... síce žiadna diéta, ale šak veľkých chlapov máme, treba ich ako chlapov aj živiť ![]() Ak vyskúšaš, daj mi vedieť ako chutilo ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (23.10.2010, 18:26) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.10.2010, 19:03) |
Slávuška...ďakujem za milé slová ![]() ![]() ![]() ![]() A Tvoja bábovka makovo-slivková sa už chladí, o chvíľočku Ti pošlem foto ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (24.10.2010, 14:38) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.10.2010, 18:21) |
no Evička, hne´d ako som pozrela názov a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.10.2010, 19:05) |
Martinka... už sa navzájom aj podľa hrncov, tanierov a spôsobu servírovania spoznávame ![]() Je to naozaj dobrá papanica... mäsko mäkkučké a tie chute sa spojili do naozaj fajnej aj voňavej skladačky ![]() Ďakujem Ti za milé slová ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |