. .. .. .. .. .. .
. .

Žabkin šalátik s tuniakom - RECEPT 3292

Monika V. (Vlmo) ID 9426
.
mimibazar.sk/vlmo
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.12.2006
Naposledy: 14.5.2023 20:04
Aktualizácia: 1.3.2020 8:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 231
RODINNÉ FOTOGRAFIE 39
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Žabkin šalátik s tuniakom


[ recept č. 3292 zo dňa  ]


Žabkin šalátik s tuniakom


POTREBNÉ PRÍSADY

olej, 6-7 cibúľ, 2 tuniakové konzervy, 4-5 väčších zemiakov, 1 kyslá smotana, 1 majonéza, 8 vajec, soľ, korenie, petržlenová vňať na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík som dostala od kamošky (ktorá pochádza z Bieloruska) tesne pred oslavou 2.narodenín nášho čertíka. Času bolo málo, ale keďže nachystané boli len samé sladkosti, žiadalo sa niečo "na začiatok". Riskla so to - a oplatilo sa. Šalátik mal veľký úspech, chutí veľmi zaujímavo a efektne vyzerá. Vyskúšajte! Príprava je jednoduchá a nie je čo pokaziť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Na väčšom množstve oleja opražíme cibuľu (nakrájanú na tenké kolieska a tie potom na štvrtinky).


Cibuľu pražíme veééééľmi dlho, až kým nie je hnedá.


Potom ju zlejeme z oleja a rozvrstvíme rovnomerne na väčší tanier.


Na cibuľu rozvrstvíme tuniak vyžmýkaný z oleja.


Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, ošúpeme a na väčšom strúhadle nastrúhame na tuniak, nepritláčame, len upravíme do tvaru torty.


Kyslú smotanu zmiešame s majonézou (ja som majonézy dala len pol pohára).


Zemiaky posolíme, pokoreníme a jemne zalejeme polovičkou zmesi smotany a majonézy.


Vajíčka uvaríme na tvrdo, oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka nastrúhame na väčšom stúhadle, nepritláčame, opäť len upravíme do tvaru a zalejeme druhou polovičkou smotany a majonézy.


Navrch nastrúhame na jemnom strúhadle žĺtko a ozdobíme petržlenovou vňaťou (resp. pórom, cibuľkou, kôprom ako komu chutí).


Kým neprídu hostia vložíme šalátik do chladničky (ak sa sprace), ale nepotrebuje dlho odstáť, dá sa jesť ešte v ten deň. Krájame ako tortičku, celkom pekne drží pokope aj pri servírovaní. Dobrú chuť a pekné sviatky.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Žabkin šalátik s tuniakom | Lego torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
marcela v. (ovcisko) ID 81446 (16.3.2009, 0:05)
(jablka)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (23.12.2007, 21:02)
Vynikajúci šalátik (PL) .Dnes som ho robila, aj keď som ho celý zamiešala a nevrstvila. Pridala som ešte lyžicu horčice a kvapku uhorkovej vody, lebo bol suchší, ale je naozaj výborný. (Y) (Y) (Y) (PL) (PL) (PL)
ODPOVEDAŤ
Miriam B. (MiaLia) ID 12273, mimibazar.sk/MiaLia (19.12.2007, 15:05)
Mnam, mnam , mnam (jidlo) Tak tento recept nema chybu, je to velmi chutne (Y) Vdaka za tip, urcite ho budem robit castejsie. :-)
ODPOVEDAŤ
Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (19.12.2007, 9:55)
vyzera to zaujimavo a urcite je to aj chutne. mnam
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu