. .. .. .. .. .. .
. .

Žabkin šalátik s tuniakom - RECEPT 3292

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

ID 9426 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Žabkin šalátik s tuniakom


[ recept č. 3292 zo dňa  ]


Žabkin šalátik s tuniakom


POTREBNÉ PRÍSADY

olej, 6-7 cibúľ, 2 tuniakové konzervy, 4-5 väčších zemiakov, 1 kyslá smotana, 1 majonéza, 8 vajec, soľ, korenie, petržlenová vňať na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík som dostala od kamošky (ktorá pochádza z Bieloruska) tesne pred oslavou 2.narodenín nášho čertíka. Času bolo málo, ale keďže nachystané boli len samé sladkosti, žiadalo sa niečo "na začiatok". Riskla so to - a oplatilo sa. Šalátik mal veľký úspech, chutí veľmi zaujímavo a efektne vyzerá. Vyskúšajte! Príprava je jednoduchá a nie je čo pokaziť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Na väčšom množstve oleja opražíme cibuľu (nakrájanú na tenké kolieska a tie potom na štvrtinky).
Cibuľu pražíme veééééľmi dlho, až kým nie je hnedá.
Potom ju zlejeme z oleja a rozvrstvíme rovnomerne na väčší tanier.
Na cibuľu rozvrstvíme tuniak vyžmýkaný z oleja.
Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, ošúpeme a na väčšom strúhadle nastrúhame na tuniak, nepritláčame, len upravíme do tvaru torty.
Kyslú smotanu zmiešame s majonézou (ja som majonézy dala len pol pohára).
Zemiaky posolíme, pokoreníme a jemne zalejeme polovičkou zmesi smotany a majonézy.
Vajíčka uvaríme na tvrdo, oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka nastrúhame na väčšom stúhadle, nepritláčame, opäť len upravíme do tvaru a zalejeme druhou polovičkou smotany a majonézy.
Navrch nastrúhame na jemnom strúhadle žĺtko a ozdobíme petržlenovou vňaťou (resp. pórom, cibuľkou, kôprom ako komu chutí).
Kým neprídu hostia vložíme šalátik do chladničky (ak sa sprace), ale nepotrebuje dlho odstáť, dá sa jesť ešte v ten deň. Krájame ako tortičku, celkom pekne drží pokope aj pri servírovaní. Dobrú chuť a pekné sviatky.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Smotanovy kolač so želatinou | Žabkin šalátik s tuniakom | Kola alá KUBA :-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
marcela v. (ovcisko) ID 81446 (16.3.2009, 0:05)
(jablka)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (23.12.2007, 21:02)
Vynikajúci šalátik (PL) .Dnes som ho robila, aj keď som ho celý zamiešala a nevrstvila. Pridala som ešte lyžicu horčice a kvapku uhorkovej vody, lebo bol suchší, ale je naozaj výborný. (Y) (Y) (Y) (PL) (PL) (PL)
ODPOVEDAŤ
Miriam B. (MiaLia) ID 12273, mimibazar.sk/MiaLia (19.12.2007, 15:05)
Mnam, mnam , mnam (jidlo) Tak tento recept nema chybu, je to velmi chutne (Y) Vdaka za tip, urcite ho budem robit castejsie. :-)
ODPOVEDAŤ
Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (19.12.2007, 9:55)
vyzera to zaujimavo a urcite je to aj chutne. mnam
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu