. .. .. .. .. .. .
. .

TOSKÁNSKY CHLIEB - RECEPT 32746

Katarína T. (studiokatja) ID 26305
.
mimibazar.sk/studiokatja
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 29.4.2024 14:33
Aktualizácia: 29.4.2024 13:23
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 91
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 127
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


TOSKÁNSKY CHLIEB


[ recept č. 32746 zo dňa  ]


TOSKÁNSKY CHLIEB


POTREBNÉ PRÍSADY

375g pšeničnej hladkej múky, 125g pšeničnej celozrnnej múky, 2ČL čerstvých nasekaných šalviových lístkov, 1PL prášku do pečiva, 1/2ČL morskej soli, 2 veľké vajíčka, 3PL olivového oleja, cca 175ml plnotučného mlieka, cca 10 čiernych olív na kúsky.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento typický Toskánsky chlebík som sa už dlho chystala robiť. Dnes prišiel deň D, a tak som sa pustila doň. Je veľmi zvláštny, chuťovo výborný- ja milujem tieto typy chlebíkov namáčať do misky s olivovým olejom a balzamikom :-)))) nemusím mať nič iné.


Vo väčšej miske zmiešame múky, bylinky, prášok do pečiva, soľ.
V inej miske zľahka premiešame vajíčka s olivovým olejom a mliekom a olivami.
Potom vmiešame suché ingrediencie, aby nám to vytvorilo ľahké, trošku lepkavé cesto.
Ake je cesto husté, a cítite, že sa láme, vmiešame ešte mliečko.

Potom cesto vyklopíme na pracovnú dosku a vytvoríme z neho guľatý bochník.
Plech vyložíme papierom na pečenie, na to položíme bochník a nožom urobíme zárezy.
Hneď dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 45 minút /záleží na rúre/, do zlatista.

Bochník by mal znieť duto, keď ho zospodu poklopeme.
Dáme vychladnúť na mriežku.
Tento chlebík ak nezjeme, môžeme dať aj do mrazničky.

Variácie sú iba bylinkové- šalvia, rozmarín, a olivy zelené, čierne, alebo mix.

Dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Už máme cesto...bola to celkom hračka


Už je upečený, a znie duto :-)))) Túto prvotinku mám za sebou a čaká ma ďalší nový recept na chlebík.


S olivovým olejom a balzamikom odlomiť chlebík, namočiť a mňááááám



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< JABLKOVÝ KOLÁČIK | TOSKÁNSKY CHLIEB | FRANCÚZSKA ČOKOLÁDOVÁ PENA >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (16.10.2010, 20:41)
už som si ho uložila, chleby ma teraz nejak bavia (smich) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (16.10.2010, 21:18)
Irenka aj mňa, mám na pláne ďalší, ale potrebujem si nakúpiť ingrediencie :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.10.2010, 20:40)
Katarínka veľmi zaujímavý chlebík, akurát ja vynechám olivy, lebo ich nemusím (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (16.10.2010, 21:19)
Ivetka,urob len zo šalviou, aj to je super (Y) daj mi potom vedieť ako sa vydaril, robila som ho takto prvý krát :-$
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (15.10.2010, 19:28)
(Y) (Y) (Y) určite chutný chlebík (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (16.10.2010, 6:51)
Ďakujem Ivetka (F) áno je chutný :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (16.10.2010, 6:51)
.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu