končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)Pomarančový chlebík s tvarohom[ recept č. 3264 zo dňa 16.12.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 125 g práškového cukru * 2 vajcia - rozdeliť na bielky a žĺtky * 1 dcl oleja * 1 dcl mlieka * 125 g polohrubej múky * 1/2 prášku do pečiva * kôra z jedného pomaranča * PLNKA: mäkký tvaroh z kelímka * med * ozdoba: pomaranč POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchý pomarančový chlebík s tvarohovou plnkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Do misy dajte dva žĺtky, práškový cukor, 2. prilejte olej, 3. a mlieko, 4. a elektrickým šľahačom vyšľahajte do peny. 5. Pomaranč vydrhnite pod horúcou vodou kefkou, a postrúhajte kôru - snažte sa nestrúhať aj dužinu a gelové nechtíčky - ja žiadne nechtíčky nemám, takže som mala o starosť menej. Dužina by bola v chlebíčku moc horká a nechtíčky by išli do zubov. Pomaranč nezjedzte, budeme ho potrebovať - do plnky. 6. Jemne vmiešajte kôru z celého pomaranča do cesta - koláč bude prevoňaný ako jedna báseň! Samozrejme pekná báseň, žiadny Bukowski!!! 7. Pridajte polovičku kypriaceho prášku, 8. a nezabudnite sneh z dvoch bielkov - náááhodou raz sa mi podarilo zabudnúť na sneh z bielkov, koláč bol ako placatý kameň - a vôbec som na druhý deň nechápala, kde sa mi zobrali v chladničke bielky v pohári :-) 9. Cesto so snehom premiešajte, navrstvite ho do formy na biskupský chlebíček a upečte pri 180 stupňoch - takých cca 40-45 minút. 10. Keď ste formu správne vymastili a posypali hrubou múkou, chlebíček po vychladnutí "enem" vypadne z formy a vypýta sa na svetlo božie. 11. Chlebíček prekrojte po dĺžke koľkokrát chcete, mňa premohla lenivosť a prekrojila som ho iba raz. 12. V mise vymiešajte mäkký termizovaný tvaroh s medom podľa chuti a pomarančovou šťavou z celého pomaranča. 13. Chlebík naplňte plnkou, 14. plníme a plníme - plnku si nechajte aj na vrch koláča, 15. natrite všetky svetové strany, 16. ozdobte kúskami pomaranča a dajte ho stuhnúť do chladničky, bude sa lepšie krájať a tvaroh sa vpije do chlebíčka - a bude to numero uno na tento predvianočný čas, aspoň sa troška rozcvičíte v pečení... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Katarina C. (Kati51) ID 26740 (17.12.2007, 19:02) |
ODPOVEDAŤ |
Katarina C. (Kati51) ID 26740 (17.12.2007, 18:59) |
Vyborné |
ODPOVEDAŤ |