Marcela Z. (tevion) ID 5572 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)
Baileys
[ recept č. 325 zo dňa 19.8.2006 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 salká, 1 mandľový puding, 0,5 l mlieka, 0,5 l rumu, 1 vanilka, 1 dl šľahačky
POSTUP PRÍPRAVY
Obe salká dáme na dve hodiny variť, potom necháme vychladnúť. Z mandľového pudingu, mlieka a vanilky urobíme puding a mierne vychladíme za stáleho miešania, aby sa nám neurobila navrchu koža. Vlažný puding zmiešame so salkami, rumom a nakoniec pridáme šľahačku. Dáme odležať na 12 hodín do chladničky a podávame vychladené s kockou ľadu.
Priznajme si - kto z nás si občas rád nepochutí na dobrom nápoji.... s troškou alkoholu? :) |
Slavka G. (cackaa) ID 27995 (20.2.2008, 11:20) |
Tiež ho robím, namiesto vajcového koňaku. Len používam kakový puding a šľahačku som tam nedávala. A pre azbestové žalúdky sa môže pridať ešte aj trošku domáceho alebo vodky,ať to má ten správny říz. |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana M. (suzi.m) ID 6028, mimibazar.sk/suzim (18.1.2008, 10:33) |
no super receptík, ja som ho urobila len z polovičnej dávky a nadávam , že som ho neurobila z celej. doma to máme ako zákusok, keď nám chutí niečo sladké, tak si s mangelom nalejeme |
ODPOVEDAŤ |
Denisa S. (Samkasarinka) ID 21317 (8.10.2007, 12:46) |
A môžem to dať aj do umelohmotných fliaš alebo len do sklenených? |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana K. (sadul) ID 2376, mimibazar.sk/sadul (5.4.2007, 22:21) |
ahojte, tak konecne som to "dovarila" , tento recept je sice narocny na cas, ale tie chladiace sa flasky v chladnicke urcite stoja za to. I napriek tomu ze som ani len netusila ako sa salka varia - kym som nevidela spaleny hrniec - mozem s istotou potvrdit, ze salka sa dokazu uvarit aj otvorene v hrnci, a to ani nie za dve hodiny takisto som rum nahradila vodkou a baileys je na svete.Dakujem za skvely recept ktory urcite vsetci ocenia. mnam |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea N. (Ayisi) ID 628 (24.12.2006, 12:29) |
AHOOOOJ! Tak sa mi už chladí Salko - díky za radu, aby som ho neotvárala horúce - zachránili ste mi maľovanie.... . Keďže sa poznám a môjho mužíka tiež - robím rovno dvojitú dávku. Inač, asi všetci varia na Vianoce Bayleis, lebo som nezohnala mandľový puding . Tak mám karamelový. Ale určite to bude super! Už mi tečú sliny !!! Krásne VIANOCE !!! |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika N. (nikazpd) ID 4473, mimibazar.sk/nikazpd (23.12.2006, 21:03) |
Baby, šľahačka tam ide hotová - teda vyšľahaná, ja som dávala sprejovú. Salko sa mi stihlo vychladiť, takže sa to ťažko miešalo - v pohode pomôže mixér |
ODPOVEDAŤ |
| Vlasta T. (Vanitka) ID 7848 (23.12.2006, 22:01) |
No fajn! Ja som nakoniec dala nevyšľahanú, ale dá sa to piť! A myslím, že to ani dlho nevydrží, môj drahý sa už zalizuje.... |
ODPOVEDAŤ |
| Jana T. (Doli) ID 9581 (22.12.2006, 22:14) |
Jéé, tento recept sa mi práve hodí. Zajtra ho hneď vyskúšam. Ď. |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana B. (adina) ID 2754 (22.12.2006, 21:27) |
dnes sme robili túto dobtortku, je to ozaj lahôdka, no keby sa aj vám niektorej stalo to čo mne, že mi nešlo rozmiešať to skaramelizované salko, tak som to potom, ako t o bolo všetko spolu zmiešané ešte prehriala na sporáku a pekne sa to rozpustilo |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (adina) ID 2754 (23.12.2006, 21:46) |
ja som dávala šľahačku nevyšľahanú |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina Š. (kaizen) ID 1849 (upravené 23.12.2006, 18:20) |
Maminky tu slahacku tam pridate vyslahanu? Dakuujem |
ODPOVEDAŤ |
Monika T. (momo) ID 382 (22.12.2006, 18:37) |
hehe, keď sa náhodou pomýlite ako ja, a namiesto zo salka to urobíte z nesladeného kondenzovaného mlieka, tak po dodatočnom dosladení asi tonou práškového cukru to chutí ako vaječný likér baby je ešte niekto také nemehlo ako ja???? |
ODPOVEDAŤ |
Vlasta T. (Vanitka) ID 7848 (22.12.2006, 16:11) |
Možno budem vyzerať ako debo, ale tá šľahačka tam ide nevyšľahaná? Už sa dva dni teším, že si urobíme dobrôtku, tak aby som to nepokazila... Díky! |
ODPOVEDAŤ |
| Maja S. (majussa3) ID 2510 (upravené 21.12.2006, 21:39) |
ahojky vsetci co ste uz skusali potrebujem poradit lebo neviem ako to mam nechat odlezat na tych 12 hodin mam to nechat v tom hrnci alebo naliat do flase a tak bachnut do ladnice?? diky moc maja |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina V. (Dadava) ID 19, mimibazar.sk/Dadava (21.12.2006, 21:58) |
nalej to do sklenenych flias a bachni do chladnicky a zopar si ich bachni aj do zaludka. ja som sa takto pripila s karameloveho. ten je tiez fantasticky |
ODPOVEDAŤ |
| | | Maja S. (majussa3) ID 2510 (21.12.2006, 22:10) |
jeeeeej dakujeeeeeeeeeeeeeeeem uz som degustovala je to genitalne |
ODPOVEDAŤ |
| Blanka V. (Blanyi) ID 7707, mimibazar.sk/edebaba (21.12.2006, 14:08) |
Vyskušala som vaš recept!F A N T A Z I AAAAAAA !!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Jana D. (Janka+4) ID 189 (20.12.2006, 18:50) |
Práve som urobila túto alkoholickú maškrtku, je mňam mňam |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika N. (nikazpd) ID 4473, mimibazar.sk/nikazpd (18.12.2006, 20:31) |
No toto nemá chybu, práve s drahým "cuckáme" túto dobrotinku, asi nám na sviatky neostane a pripravíme si ďalší MŇAAAM |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (23.8.2006, 13:40) |
Marcelka, ako dlho sa to dá skladovať? Dik, kikina |
ODPOVEDAŤ |
| Marcela Z. (tevion) ID 5572 (28.8.2006, 11:19) |
Ahoj Adrianka, vydrží to asi až kým sa to nevypije. Čiže u nás veľmi dlho nie, ale za "normálnych" okolností aj niekoľko mesiacov. Stačí uskladniť na chladnejšom mieste - niekde v komôrke, nemusí to byť chladnička. Tak nazdravie |
ODPOVEDAŤ |
| Gabi H. (gaha1) ID 4525 (23.8.2006, 9:44) |
Ja robím iba salká s rumom - veľmi jednoduché a pritom výborné napr. do kávy so šľahačkou. Pozor! Salká neotvárať horúce, lebo budete môcť maľovať |
ODPOVEDAŤ |
| Marcela Z. (tevion) ID 5572 (28.8.2006, 11:21) |
Dobrá rada s tým horúcim Salkom, sestra síce nemusela malovať, "odvážne" totiž nastavila svoje oko a pekne si popálila viečko. To Salko s rumom musím vyskúšať, znie to dobre. Maj sa pekne. |
ODPOVEDAŤ |
| | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (23.8.2006, 14:06) |
Vdaka za radu,to som nevedela.Deni |
ODPOVEDAŤ |