. .. .. .. .. .. .
. .

Lasagne s kuracím mäsom - RECEPT 32266

Kristína V. (Kira13) ID 57637
.
Oblasť: Šaľa
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.9.2008
Naposledy: 14.6.2018 21:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 24
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Lasagne s kuracím mäsom


[ recept č. 32266 zo dňa  ]


Lasagne s kuracím mäsom


POTREBNÉ PRÍSADY

2 PL olivového oleja, 900 g čerstvo zomletého kuracieho mäsa, 1 strúčik cesnaku posekaný najemno, 4 pokrájané mrkvy, 4 póry pokrájané na kolieska, 450 ml kuracieho vývaru, 2 PL paradajkového pretlaku, soľ, mčk, 120 g postrúhaného čedaru (príp. eidam) 1 lyžička dijonskej horčice, 600 ml horúcej bešamelovej omáčky: 50 g masla, 50 g hladkej múky, 600 ml mlieka, muškátový oriešok, soľ, mčk, 12 kusov nepredvarených sušených lasagní

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je z knižky Cestoviny - 100 najlepších receptov. Je to zjednodušený variant klasických lasagne al forno a oblúbené jedlo našich detí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


V panvici s hrubým dnom rozohrejeme olivový olej. Pridáme kuracie mäso a pražíme na strednom ohni kým sa nezatiahne, pričom mäso roztláčame vareškou.


Pridáme cesnak, mrkvu, pór a pražíme za občasného miešania 5 minút.


Primiešame kurací vývar, paradajkový pretlak a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme zovrieť, zmiernime oheň, prykrijeme a dusíme 30 minút.


Bešamelová omáčka: v panvici roztopíme maslo, nasypeme múku a miešame na slabom ohni 1 minútu. Prilejeme mlieko a za stáleho miešania necháme zovrieť. Omáčku miešame, kým nie je hladká a hustá. Posolíme, pokoreníme a pridáme štipku muškátového orieška.


Hotová bešamelová omáčka.


Do horúcej bešamelovej omáčky pridáme polovicu postrúhaného syra a horčicu (ja som dala klasickú)


Plátky lasagní na chvílu ponoríme do horúcej vody.


Do veľkej zapekacej misy dávame striedavo vrstvy kuracej zmesi...


lasagní...


a syrovej bešamelovej omáčky.


Poslednú vrstvu bude tvoriť syrová omáčka. Posypeme ju zvyšným strúhaným syrom. Mne vyšli tri vrstvy mäsovej zmesi, lasagní a omáčky.


Pečieme v rozohriatej rúre na 180 st.C, kým povrch nie je zlatohnedý a netvoria sa bublinky.


Dobrú chuť! Deťom veľmi chutilo, samozrejme aj nám.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Maďarský guláš alebo pravý maďarský hovädzí perkelt - od našich južných susedov | Lasagne s kuracím mäsom
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika S. (Verca122) ID 142658 (17.10.2010, 0:13)
tak toto vyzera nenormalne!!! skvelééé (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (MiraM) ID 50788, mimibazar.sk/miram (1.10.2010, 18:10)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu