. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Báječná bábovka s vaječným likérom - RECEPT 32239

Miinka K. (miinka) ID 45774
.
mimibazar.sk/miinka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2008
Naposledy: 11.3.2025 8:50
Aktualizácia: 8.6.2024 10:52
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 57
RODINNÉ FOTOGRAFIE 82
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 223
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Báječná bábovka s vaječným likérom


[ recept č. 32239 zo dňa  ]


Báječná bábovka s vaječným likérom


POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka, 200 g prášk. cukru, 2 ks vanilkového cukru, 200 ml oleja, 200 ml vaječného likéra, 100 g PH múky, 100 g zemiakového škrobu Solamyl Dr. Oetker, 1 kypriaci prášok

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava: 20 minút, pečenie 50 minút.
rýchla príprava, z klasického piškotového, nie treného cesta. úžasne jemná a zároveň hutná konzistencia. báječná príchuť likéru... Bábovka by vraj mala zostať čerstvá viac dní, ale to vám potvrdiť už neviem ,-)

POSTUP VO FOTOPOSTUPE


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Celé vajíčka najrpv asi pol minúty vymiešame v mixéri so štipkou soli, potom pridáme prášk. cukor a vanilkový cukor a mixujeme na najvyššom stupni rýchlosti do peny. Potom znížime na najnižší stupeň a tenkým prúdom vlejeme olej a potom likér. Nemixujeme dlho, pena by spadla, hned po pár sekundách, ako vidíte, že je olej zapracovaný, mixér vypnite.
Zmiešame muku, solamyl a prášok do pečiva.
Zmiešanú múku, solamyl a prášok do pečiva postupne metličkou zľahka zapracovávame do vaječnej masy. Bábovkovú formu (moja má priemer 26 cm) dobre vymastíme, vysypeme hrubou múkou (najlepšie, ak si to pripravíte ešte predtým).
Hned do nej vlejeme piskotu a dáme piect do predhriatej rúry 180 C. Bábovka sa má piecť 50 minút. Ked začalo vrch chytať, prikryla som ju papierom na pečenie v dvoch vrstvách.
-
Po upečení necháme aspoň do vlažna vychladnúť a vyklopíme.
xx


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kakaovo-vanilková bábovka z kysnutého cesta | Báječná bábovka s vaječným likérom | Krémová kalerábová polievka >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.10.2014, 13:43)
(C)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (17.10.2014, 15:20)
idem na ňu... (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Radovan C. (RADOONE) ID 192178, mimibazar.sk/radoone (18.12.2011, 19:15)
jemná skvelá.....vôbec nie je suchá (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (pl) (pl) (pl) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ingrid J. (pinga) ID 113845 (30.10.2011, 11:59)
vyborna babovka (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.10.2010, 18:07)
môže byť výborná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (3.10.2010, 18:52)
Ivetka, je naozaj výborná a budúci týždeň kupujem likérik na ďalšie pečenie ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu