
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
SLADKÉ JEDLÁ |
Alexandra K. (alexa2) ID 27735 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jablková DIA roláda[ recept č. 3221 zo dňa 13.12.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na 10 porcií Suroviny: 3 ks vajcia 75 gr sorbitu 60 gr polohrubej múky 30 gr mletých orechov 500 gr jabĺk 100 gr Dia želírovací cukor 1 ks Dia šľahačka POSTUP PRÍPRAVY Nastrúhané jablká urestujeme s Dia želírovacím cukrom, necháme vychladnúť. Do menšej nádoby rozbijeme vajíčka a pridáme sorbit. Takto pripravenú zmes za stáleho miešania varíme vo vodnom kúpeli na miernom ohni, aby nám zmes nestuhla. Zmes musí ostať vlažná, potom ju vyšľaháme. Pripravíme si plech s mastným papierom. Do vyšľahaních vajíčok pridáme orechy a múku, premiešame a rovnomerne rozotrieme na pripravený plech. Pečieme na 170˚ cca 10 minút do zlatista. Odstránime z plátu mastný papier a na vrch rozotrieme urestované jablká a zrolujeme. Roládu necháme vychladnúť, povrch natrieme Dia šľahačkou. Nakrájame na tenké plátky a ozdobíme s mletými orechmi. Dá sa urobiť aj klasická roláda, namiesto sorbitu práškový cukor, Dia želírovací cukor nahradíme kryštálovým alebo klasickým želírovacím. |