
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Lenka M. (lelem) ID 118880 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Kari morka[ recept č. 32185 zo dňa 28.9.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 pór, 1 malý karfiol, 500g morčacích/ kuracích pŕs, 125g šošovice, 1 PL hladkej múky, pár kvapiek citrónovej šťavy, 2 bobkové listy, 1 PL kari korenia, mleté čierne korenie, soľ Marináda: 150ml bieleho jogurtu, sójová omáčka, 1 feferónka (môže ale nemusí byť, kto má ako rád), 1 kávová lyžička práškového cukru, POSTUP PRÍPRAVY 1. Šošovicu deň vopred namočíme. Na druhý deň scedíme, a samostatne uvaríme v osolenej vode do mäkka. 2. Pripravíme si marinádu, kto nechce veľmi pikantné môže zbaviť feferónku žiliek a jadierok. V miske zmiešame jogurt, cukor, polovicu feferónky a sójovú omáčku. Morčacie mäso (ale pokojne môže byť aj kuracie mäso) nakrájame na väčšie kocky a premiešame s jogurtovou marinádou a necháme aspoň 1-2hod. postáť. 3. Karfiol rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme do mäkka - vodu odložíme. 4. Mäso prudko opečieme na oleji kým sa nezatiahne. Pridáme zvyšnú feferónku a bobkové listy. Posypeme kari korením, zaprášime múkou a podlejeme vodou z karfiolu. Podľa potreby dosolíme. Dusíme asi 30min. 5. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. spolu s predvarenou šošovicou primiešame k mäsu a dusíme ešte tak 10min. (prípadne kým nie je mäso mäkké). Nakoniec pridáme karfiol. Krátko prehrejeme, dochutíme mletým korením a citrónovou šťavou. Podávame s ryžou. Je to veľmi sýte ale veľmi dobré. Dobrú chuť |