Žaneta B. (zanetab1) ID 135773 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 68 návštěvníkov)
Sacher torta
[ recept č. 32114 zo dňa 27.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
130 g maslo, 110 g práškový cukor, 6 vajíčok, 130 g čokolády na varenie + cca 150-200 g čokolády na polevu, 110 g kryštálový cukor, 130 g hladká múka, marhuľový lekvár (v žiadnom prípade iný!!!)
POSTUP PRÍPRAVY
Recept mám z Nemecka a chutí lepšie, ako originál. Vyskúšané :o))) 130 g masla so 110 g práškového cukru a 6 žĺtkami vymiešame do penista. (ja zvyknem ručným mixérom, je to rýchlejšie). 130 g čokolády na varenie rozpustím nad parou a pridám do predchádzajúcej zmesi. zo 6 bielok a 110 g kryštálového cukru vymiešam tuhú penu a opatrne ju primiešam k už existujúcej zmesi. potom za opatrného miešania pridám 130 g hladkej múky a celé vylejem do vopred vymastenej a múkou posypanej formy na pečenie torty. Ak použijete väčšiu formu, torta bude nižšia, pri menšej bude vyššia. Pečieme cca 1 hod. pri 180 stupňoch celzia. Keď je cesto upečené, necháme ho vychladnúť, avšak ho treba prevrátiť, takže spodná časť bude vrch torty. Pri pečení sa cesto nafúkne a originálna Sacher torta je hladká a rovnomerná, preto ju prevraciam. Ono sa to cesto pri chladení vyrovná, takže nebude hrboľaté zo spodku. Keď cesto vychladlo, rozrežeme ho v polovici (ja si zvyknem označiť hornú a dolnú časť špáradkami, aby som trafila naspäť po rozrezaní. Režem hrubšou niťou, je to rovnomerné.). Potom natrieme stred marhuľovým (a nie iným) lekvárom a zlepíme obe časti. Ak ste cesto piekli v menšej forme, môžete cesto rozrezať 2x a 2x natrieť. Nič tým nepokazíte :o)) Na koniec ju polejem čokoládou (ktorú som medzitým nechala roztopiť v parnom kúpeli). Potom ju nechám už len stuhnúť a hotovo. S tou polevou bude babračka, ale oplatí sa :) A keď máte deti, určite radi pomôžu so zbytočnou polevou :o))) Tortu podávame so šľahačkou, kto ju nemá rád, torta chutí aj bez nej :o))) Dobrú chuť :o) Žaneta |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Jana Š. (11jannka11) ID 258796 (20.6.2014, 10:16) |
ahoj u nas ju podla tohto receptu teraz robievam raz do tyzdna je famozna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera D. (bosorka) ID 4971, mimibazar.sk/bosorka (21.1.2014, 15:00) |
Piekla som v nedelu, naozaj bajecny recepet  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Misa K. (misa777) ID 39594 (20.11.2011, 14:21) |
...jednicka v tortach... ........ anjelsky chutnaaaaa... len tak fuuuklo ponej...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína Š. (škarediačka) ID 24099, mimibazar.sk/skarediacka (24.10.2011, 17:23) |
ahoj Žanetka aký priemier tortovej formy je na obrázku ? aby som mala predstavu dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eliška P. (elishka001) ID 186459 (17.8.2011, 23:57) |
tak ja som ju vyskušala ..VYBORNA !!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (8.3.2011, 19:42) |
Žanetka mohla by som miesto masla použiť Palmelu aleboPalmarín nemôžeme nič mliečne ďakujem srdečne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Žaneta B. (zanetab1) ID 135773 (16.3.2011, 20:59) |
Milá Alžbetka Skúste použiť tú Pamelu alebo Palmarín, ja som to skúšala iba s maslom, je to overená klasika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (11.12.2010, 20:12) |
Dnes som vyskusala recept, ale korpus je velmi svetly oproti klasickej sacherke,chutovo je to velmi fajn ale teda asi treba pridat ovela viac cokolady.Pouzila som drahu kvalitnu cokoladu s vysokym obsahom kakaa takze tam chyba nebude |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Rozália M. (machoviatko) ID 56609 (20.10.2010, 12:16) |
Nádherne vyzerá a je aj veľmi pekne pokrájaná- úhľadne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika K. (julina) ID 9133, mimibazar.sk/julina (17.10.2010, 13:53) |
Dnes som vyskúšala Váš recept, korpus je veľmi pekný, vrch trochu hrbolatý, nevadí, hlavne, že je celý pekne prepečený. Dúfam, že bude chutiť!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (29.9.2010, 22:59) |
krááásna a vyzerá byť aj výýýborná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta R. (marta6297) ID 162997 (27.9.2010, 20:24) |
Vyzera uplne fantaticky ... skoda, ze sa musim trosku krotit a mala by som aj co to schudnut ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.9.2010, 20:19) |
Žanetka ako sa vraví "tá až spieva"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
IDA T. (varacova) ID 29558 (27.9.2010, 17:41) |
Sacherova torta je výborná robila som ju nedávno ak možem poradiť dajte na tortu marhuľový džem zahriaty na panvici lepšie sa vpije do torty a možete nim potrieť aj boky torty trochu nechať v chlade stuhnúť a potom dať čokoládu na tortu..pozdravujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Liana R. (liaro) ID 62105 (27.9.2010, 16:23) |
Kraaaaaasna .Chutnejsie vyzera ako v cukrarni .len jedna otazocka...maslo ma byt rozpustene, vsak?! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Žaneta B. (zanetab1) ID 135773 (8.4.2011, 8:45) |
Maslo má byť mäkké, nie roztopené, teda tečúce Ono sa to tak či tak roztopí, keď pridáte roztopenú čokoládu, ona bude teplá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (27.9.2010, 16:07) |
Klasika nepustí,Zanetka,a vieš ,čo je na tanieri  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (27.9.2010, 16:07) |
Klasika nepustí,Zanetka,a vieš ,čo je na tanieri  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (27.9.2010, 16:07) |
Klasika nepustí,Zanetka,a vieš ,čo je na tanieri ,zasekla sa mi klavesnica |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |