Andrea M. (007samantha) ID 37143 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Fialový koláč Milka
[ recept č. 31699 zo dňa 17.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na cesto: 200 g masla 5 lyžíc oleja 150 g cukru 1 vanilkový cukor 6 vajec 300 g polohrubej múky 100 g potravinového škrobu 1 prášok do pečiva a citrónová šťava Na jemný krém: 1 pohár (ca. 600 g) čučoriedok 1 tabuľka (100 g) bielej čokolády Milka White 1 pohár (200 g) smotany 100 ml mlieka Na kravské fliačky: 2 tabuľky (à 100 g) bielej čokolády Milka White 150 g cukor múčky/li> 3-4 lyžice čučoriedkovej šťavy 10 g 100% tuku
POSTUP PRÍPRAVY
Maslo, olej, cukor a vanilkový cukor vytrepeme do peny. Pridávame postupne vajce a každé predtým ako pridáme ďalšie aspoň minútu vmiešavame. Múku, škrob a prášok do pečiva zmiešame spolu s citrónovou šťavou a pridáme do cesta. Čučoriedky scedíme a šťavu uschováme. Bielu čokoládu Milka rozpustíme vo vodnom kúpeli, hladko vymiešame, pridáme plnú polievkovú lyžicu smotany a dobre zmiešame. Postupne pridáme zostávajúcu smotanu. Na záver pridáme čučoriedky a všetko rozmiešame v pyré. Pripravený vymastený plech (alebo vyložený papierom na pečenie) pokryjeme 3/4 cesta. Potom rozdelíme krém na cesto a rovnomerne rozotrieme. Nakoniec zostávajúce cesto (1/4) zmiešame s mliekom a pokryjeme s ním krém. Pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút pri 180°C.
Tabuľku bielej čokolády Milka rozlámeme na kúsky a rozohrejeme do hladka vo vodnom kúpeli. Pridáme preosiaty múčkový cukor a trochu šťavy z borievok, aby poleva nebola príliš tekutá. Polevou potrieme vychladený korpus a necháme zatvrdnúť. Druhú tabuľku bielej čokolády Milka rozotrieme s tukom a lyžicou tvarujeme fliačky a pokrývame nimi fialovú polevu na koláči. |
zuzana b. (Langley) ID 128110 (17.9.2010, 15:12) |
super napad s touu milkovou pokryvkou, aj to cesticko ma zaujalo, sikulka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (17.9.2010, 13:52) |
Možno som nepochopila trošku recept, ale oprav ma: tie borievky sú akože čučoriedky?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Helena B. (hela2) ID 37749 (17.9.2010, 14:21) |
Ano Tinka, čučoriedky v češtine sú boruvky recept je zrejme preložený z češtiny takže borievky by som do neho v žiadnom prípade nedávala |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Andrea M. (007samantha) ID 37143 (17.9.2010, 14:44) |
no ja sa v tom nevyznam, ale skusila som si vygooglit aj jedno aj druhe a zdal sa mi tam rozdiel.. ak nieje pardon moja chyba |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea M. (007samantha) ID 37143 (17.9.2010, 14:00) |
myslim ze je medzitym rozdiel borievka a cucoriedka... ale v podstate to ma farbu tu istu.... asi tak,.. je jedno co pouzijes len nech je to fialove... da sa to spravit aj farbivom... len takt je to prirodnejsie... staci chemie v ostatnych surovinach  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (17.9.2010, 13:50) |
Krásne, oči by mi jedli ... určite vyskúšam, keď bude mať dcéra o mesiac narodky a deciek bude plný dom.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |