. .. .. .. .. .. .
. .

Máčikovo "Morové" kurča - RECEPT 31604

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 114156 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Máčikovo "Morové" kurča


[ recept č. 31604 zo dňa  ]


Máčikovo "Morové" kurča


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kurča /Pouillard/, 3-4 staršie rožky, 3 vajcia, 100 g masla, 100 g mandlí, 2-3 strúčiky cesnaku, hrsť čerstvého majoránu (alternatíva 1PL sušeného), podľa chuti pár kvapiek citrónovej šťavy, soľ, Solčanka, čerstvo pomleté biele korenie, štipka cukru, príp.trocha kurkumy /kvôli farbe/. A samozrejme cca 250 g výbornej huby Lievik trúbkovitý (alternatíva - ako u mňa v sušenej forme). Možno použiť aj iné huby, napr. výborné sú mladé masliačiky.

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirácia zo stránky www.nahuby.sk. Recept vložený s láskavým súhlasom autora.
Lievik trúbkovitý je výborná jedlá huba, nádherne vonia a dá jedlu naozaj skvelú chuť...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zoznámte sa... to je ON - Lievik trúbkovitý - obrázok zo stránky www.nahuby.sk. Autor fotografie: Peter Stefanovie
Kuriatko si umyjeme a nasolíme zvonku a jemne aj z vnútra.
Pripravíme si suroviny na plnku - huby zalejeme vriacou vodou, mandle sparíme v mlieku, očistíme si cesnak...
Detail lievika medzi prstami... vľavo sušené lieviky, vpravo zaliate vriacou vodou.
Rohlíky nakrájame na cca 2 cm kolieska a namočíme ich mliekom - nie príliš aby nám nevznikla kašoidná hmota... ale aby zasa neboli ani suché. Sparené mandle si olúpeme.
Cesnak pokrájame, speníme na 100 g masla...
...pridáme posekané huby, zľahka podusíme.
Do rohlíkov pridáme žĺtka, nasekané mandle, majorán, petržlenovú vňať, kurkumu, solčanku...
...kvapneme podľa chuti citrónovej šťavy - podľa možnosti zrniečka vynecháme...
...pridáme zmes húb a cesnaku na masle
...suroviny zmiešame do kompaktnej masy
...na záver zľahka vmiešame sneh z bielkov
...až nám vznikne krásna voňavá masa - pozor bielka nerozbiť, nech plnka zostane ľahučká a nadýchaná...
...plnkou naplníme čakajúce nasolené kurča
...troška "chirurgie" - aby nám v rámci možností plnka z kurčaťa nevybehla...
...do kože spravíme nožom malé zárezy, do ktorých napcháme huby... čím viac tým lepšie
...no a kuriatko dáme piecť na maslom vymastený pekáč - na cca 30-45 min. pri teplote 200° - záleží od veľkosti kurčaťa - dopekáme pri nižších teplotách - do chrumkava. Kurča síce vyzerá ako keby zomrelo na bubinoznu formu moru - od toho vznikol aj názov tohto jedla, ale je oveľa aromatickejšie a aj ako kanadský žartík OK. A tá plnka... chrumkavosť mandlí, úžasná príchuť lievika... dokonalosť sama. A po upečení z trčiacich lievikov boli tie najchutnejšie "chipsy" aké som kedy jedla :)
Takéto vrecúška so sušeným Lievikom vraj dostať v Tescu. Info aj foto - Medulienka.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Medailonky z panenky preliate petrzlenovou omackou | Máčikovo "Morové" kurča | Jablkový džem s kávou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (16.1.2011, 20:38)
|:o) |:o)krasny recept-tie rurky som nazivo videla prví raz vlani kamoska mi ich doniesla za kosik-su to fakt super hribky ak budem mat tak toto urcite spravím (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (16.1.2011, 16:24)
http://slavka-archaa.blogspot.com/2011/01/zapekane-spenatovo-rikottove-tortelliny.html tak Evulík tu je aj moje (P), nizsie pod receptom. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (16.1.2011, 20:07)
Dokonalosť sama na tanieri (clamp) si veľká šikula a ja mám nesmiernu radosť, že chutilo a že sa k nám milovníkom lievika pridala tak skvelá osôbka ako si Ty. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (16.1.2011, 20:26)
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (15.1.2011, 21:06)
(Y) (Y)Evulik kuriatko sme mali na Troch králov, prepác nestihla som skôr dat vediet. (P)bude hned ako vsetko naraz stiahnem z mobilu,lebo to hrozne dlho trvá, tak chcem vsetko radsej naraz. ,-)Kuriatenko bolo úzasné, chválim mácika a tebe dakujem, ze si sa s nami o receptík podelila.Podala som ho tiez dalej,sestra ho uz robila tiez a zhodujeme sa na tom, ze tá plnka je na tom (pl) (pl) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (zajic) (zajic) (zajic)naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj.Dnes som robila tortelini s lievikom tak coskoro pridám na blog.mnaaaaaaaaaaam.lievik je teraz moja najoblubenejsia huba ,-) ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (15.1.2011, 22:15)
Slávuška, tak na tento komentár som taaaaaaaaaaak veľmi čakala a ešte oveľa viac sa tešila na Tvoj názor na kuriatko :-$ a veľmi veľmi ma teší, že chutilo. (clamp) Som veľmi rada, že si recept posunula ďalej, isto aj Máčik bude rád, že sa tak skvelé jedlo ďalej šíri a stáva obľúbeným v ďalších kuchyniach (Y)
Posielam obrovské ďakujem, že si mi dala vedieť ako chutilo (L) (L) (L) a mám naozaj veľkú radosť, že si objavila a obľúbila si skvelú chuť lievika trúbkovitého (K) (K) (K)
PS: Už dlhoooo sa chystám (zbieram odvahu) na plnenú teľaciu hruď - samozrejme s pridaním lievika. Keď sa k tomu dopracujem, dám vedieť... vraj "nebíčko v papuli" ,-)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (16.1.2011, 0:53)
(radost) (radost)juchuuuuuuuuuu tak toto bude urcite bomba,ja sa veeeeeeelmi tesíiiiiiiiiim. (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (14.9.2010, 22:47)
No tak s týmto receptom si ma dostala, úžasný postup, to kura nemá chybu, ale mne by úplne stačila tá plnka, až mi sliny tečú... (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (15.9.2010, 11:10)
Darinôčka... ďakujem za poklonu, recept som "odkukala" takže obdiv patrí autorovi (F) (F) (F) Kuriatko bolo naozaj úžasné... tipni si, kto "zožral" najviac plnky? ,-) bola naozaj výborná... a tie chrumkave hribiky trciace z koze nemajú konkurenciu... práve skúšam robiť pagáčiky oškvarkovo-hubové (samozrejme tiez s lievikom) - ak sa podaria, vecer tu bude recept (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (17.9.2010, 20:04)
Evka, ja som si včera tie huby kúpila, takže určite niečo z Tvojich receptov vyskúšam...recept si síce "odkukala", ale ty si ho nafotila pekne po lopate, takže veľká pochvala odo mňa!!! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (17.9.2010, 23:21)
Darinka, nesmierne ma teší, že si sa pridala k obdivovateľom lievika ... som veľmi zvedavá, čo na to kuriatko morové povieš... ale verím, že Vám bude chutiť... daj určite vedieť (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.9.2010, 8:20)
veľmi zaujímavý receptík a verím, že aj chutný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), tieto huby však vidím prvý krát v živote
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.9.2010, 8:58)
Ivetka... bolo to naozaj veľmi chutné, úžasne aromatické jedlo (Y) a musím sa priznať, že tiež som prvý krát videla a použila Lievik trúbkovitý... je to naozaj výborná jedlá huba s nenapodobiteľnou arómou (clamp)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (13.9.2010, 22:18)
evicka...si fantasticka kucharka!!! (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.9.2010, 8:56)
Kikuska... fantasticky kuchár je autor receptu, ja som len šla podľa jeho receptu... a výsledok bol naozaj fantastický (L)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (upravené 17.9.2010, 20:05)
nie nie Evka :-) mne staci vidiet ako sa ti to kuriatko podarilo, aky paradny postup si nafotila...a stojim si za svojim! urcite vyskusam (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (14.9.2010, 20:30)
Kikuška... rumením sa a ďakujem za Tvoje milé slová (L) (L) (L)
Aj ja sa mám stále čo učiť, ver tomu... a aj od Teba sa môžem mnohému priučiť - napr. Tvoje božské pečienky so slaninkou (Y) (Y) (Y) Toto je na stránke úžasné, že si navzájom vieme pomôcť a poradiť, podporiť sa a učiť sa (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.9.2010, 21:45)
Eviiiiiiiii, ja tu len preglgam. Slinky mi tecu, ze az. :) Tvoje kuriatko vyzera neskutocne uuuuuuuuuuuuuzasne. Tiez prvykrat v zivote pocujem o tychto hubach. No tu ich asi tazko zozeniem :( Mozno niekedy, ked pridem domov, tak sa mi ich podari zohnat. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (13.9.2010, 21:52)
Ďakujem Aďuška... pochvala od Teba veľmi teší, priam až hreje na hrudi... Je to naozaj skvelá bašta, nadchol ma recept na www.nahuby.sk hneď ako som ho čítala... stojí za pokus vyskúšať ho. Lievik trúbkovitý sa latinsky zove Craterellus cornucopioides, anglicky netusím... Má svojskú arómu, ale myslím, že aj iné lesné huby možno použiť... (Y)
Ešte raz ďakujem... aj za autora receptu, ten si pochvalu zaslúži, ja som sa len nechala inšpirovať skvelým receptom (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (13.9.2010, 21:28)
:-o :-oBozinku Evulik,jednoznacne co sa estetiky tyka vyhravas,o lieviku som nepocula a sice ani neviem ci ho dostat u nas vobec *-) :^)ale ja myslim ze nahradit to lesnymi by bolo supi tiez :-) :-)juuuuuuuj 8o|az mi slinky tecuuuuuu (pl) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (13.9.2010, 21:38)
Tu na Slovensku sa dá dostať v sušenej forme, vraj v Tescu, v takých krásnych bledo fialových vrecúškach... skúsim pohľadať niekde link. Skúsim zistiť ako sa povie Lievik trúbkovitý po nemecky... (L) (L) (L) naozaj to stojí za pokus (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu