. .. .. .. .. .. .
. .

Martinská roláda - RECEPT 3127

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 13427 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Martinská roláda


[ recept č. 3127 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1 smotana na šľahanie (deň vopred prevariť), 120g práškového cukru, 3PL kakaa, 6 vajec

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si predhrejeme. Žĺtky s cukrom poriadne vyšľaháme do svetla. Pridáme kakao. Postupne metličkou vmiešame do tuha vyšľahané bielky. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (hotové cesto je véééééééééééééééľmi jemné, preto treba papier potrieť ešte tukom) Pečieme 12 minút.
Prevarenú, odstátu šľahačku vyšľaháme do tuha, natrieme na vychladnuté cesto a pomocou alobalu zrolujeme. Zabalenú roládu dáme na noc do chladničky. Ak to teda vydržíte :o)

Pre Ľubicu, ID 23018 ... a nie len pre ňu.
<< Pre manžela k narodkám... | Martinská roláda | Cestoviny s kuracím mäsom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
karolina h. (kaji78) ID 153231 (17.11.2011, 22:33)
Ja som si Martinskú roládu kúpila v cukrárni na odporúčanie pani predavačky, bola fantastická. Určite ale vyskúšam tento recept !!
:-)
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (kackarinka) ID 22981, mimibazar.sk/kackarinka (11.12.2007, 9:26)
Ahoj mňam kedy to pečieš?
ODPOVEDAŤ
Ľubica R. (porfin) ID 23018 (10.12.2007, 7:51)
ĎAKUJEM za recept vo štvrtok 13.12.upečiem a pochválim sa ------ak bude čím ;-)
ODPOVEDAŤ
iveta m. (evitah21) ID 26676 (8.12.2007, 17:32)
Pytam sa preto, ze toto cesto robim a davam tam aj PDP(muku nie).Je velmi jemné, ale narastie mi. Peciem ho len na papieri ani ho nemastim a namala som problem ho odlepit. Do cesta vsak davam iba jednu vrchovatú PL cukru a slahacku varim s van. cukrom a cukrom-podla chuti.Vznikne výborný kontrast horké cesto-sladká šľahačka.Je to síce už iný recept, ale oplatí sa vyskúšať-moj manžel ho zbožňuje.
ODPOVEDAŤ
iveta m. (evitah21) ID 26676 (8.12.2007, 0:54)
nejde tam aj pr.do peč.? *-)
ODPOVEDAŤ
Sylvia K. (sylvia225) ID 13427, mimibazar.sk/sylvia225 (8.12.2007, 11:10)
...nejde, ani múka. To je také tenučké cesto :-$ :-$ :-$ a umenie je ho odlepiť z toho papiera. Ja by som skôr potrebovala dobrý "grif" od nejakej skúsenej žienky, ako na to :-D
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu