. .. .. .. .. .. .
. .

Karamelové koláčiky v kokosovom obale - RECEPT 31188

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 111855 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Karamelové koláčiky v kokosovom obale


[ recept č. 31188 zo dňa  ]


Karamelové koláčiky v kokosovom obale


POTREBNÉ PRÍSADY

na karamel: 100 g kryštál cukor, 2 dcl studená voda...cesto6 vajec, 250 g práškový cukor, 50 g mleté orechy, 300 g polohrubá múka, 1 PDP....na polevu: 380 g práškový cukor, 1 hera, 15 PL mlieka, 35 g kakao, 1 a 1/2 bal. strúhaný kokos

POSTUP PRÍPRAVY

..veľmi krehký a šťavnatý koláčik...no proste jedinečne mňamkový, vyšlo mi 56 ks...koláčik je rokmi osvedčený pečený na oslavu fakt chutnučký a vydrží dlho vláčny a šťavnatý v chlade...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

...ako prvé si urobíme karamel, ja to zvyknem robiť cca 2 hodiny skôr ako začnem piecť koláč, lebo musí byť karamel poriadne vychladený...takže 100 g krystál. cukor skaramelizujeme a zalejeme 2 dcl studenou vodou...
...tu je krásne vidieť ako sme zaliali horúci karamel...poriadne som nadvihla stuhnutu vrstvu karamelu a nechala pekne roztopiť...
...po dvoch hodinách urobneného kamelu ideme piecť koláčik...takže žltka poriadne vyšľaháme s práškovým cukrom do krásnej penitej masy...tá krásne naberie...odporúčam dať do väčšej misy pretože je cesta strašne veľa vďaka nadýchanosti snehu a karamelu
...do žltkovej hmoty vlejeme po kúsku studený karamel!!!!!! ....a mixujeme ďalej....
...postupne pridáme mleté orechy a jemne premiešame
..pridáme múku preosiatú a premiešanú s PDP...jemne premiešame
...z bielkov vyšľahame tuhý sneh so štipkou soli a po kúskoch veľmi opatrne vmiešavame do cesta, krásne nadvihujeme aby ostalo cesto krásne nadvihnuté a bublinkové
...cesto vylejeme na papier na pečenie a vložíme do vyhriatej rúre...piekla som na ventilátore pri 170 st...cca 20 minút /kontrola špajlou/...necháme poriadne vychladnúť...ja som nechala ideálne do druhého dňa
...cesto si dáme na mriežku a pekne si nakrajame na požadovaný tvar...mne vyšlo po odrezaný bočných orezkov 56 ks
...pripravíme si polevu: všetko dáme do kastrola a klasicky nad vodnou parou si všetko spojíme ...že vznikne krásna čokoládova hmota /odporúčam nechutnať lebo sama o sebe je super a ťažko si ju nedať xixi/ ...
...tak toto je môj spôsob obaľovania koláčikjov...dva dlhé nože a polievkovou lyžičkou obalujem, pretože tej polevy akurát....
..obalíme v kokose...šupneme do kokosu a šupi hupi a je obalený.
...toto množstvo čaká na spapanie...skutočne nebojte sa toho je to rýchlovka na zmlstnutie
...naservírované a pripravené na papanie...brú chuť


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Oranžovo-zelená na spoločnú oslavu | Karamelové koláčiky v kokosovom obale | Košík 50-tich ruží >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (1.10.2013, 10:11)
(C)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (30.9.2013, 22:29)
Jéjda, u nás stará, rokmi overená klasika. Moja mama ich raz na začiatku 80-tych rokov objavila v časopise Život (pod názvom kokosové ježe) a odvtedy iné nerobíme. Ja ich obaľujem tak, že od spodku napichnem ježa na vidličku a namočím ho do plnky a obalím v kokose. Potom ho až stiahnem z vidličky. A polevu robím klasika na platni, nie vo vodnom kúpeli. Máš ho fajne upečený (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (30.9.2013, 23:20)
ďakujem, možno vyskúšam aj s tou vidličkou ale ono je veľmi krehké to cesto tak neviem čiby to dopadlo dobre...ale je fajnový nesmie na vianoce aj počas roka chýbať (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (1.10.2013, 20:50)
Anka ja ho robím vždy deň dopredu aby cesto postálo a vtedy sa to neláme. Ale to sa mi zdá, že robíš aj ty. Len raz to šla mamka obaľovať v ten deň keď ho upiekla, a vtedy sa to dosť mrvilo. Už aj pri krájaní. U nás je to tiež vianočná klasika, môj muž nemal rád ježe, ale keď ochutnal tento karamelový, tak ho musím robiť častejšie :-)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (4.9.2010, 16:46)
urcite vyskusam :-)..musia chutit supeeeer :-p (zajic) (zajic) (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (4.9.2010, 20:09)
alka odskúšaj, verím že ťa nesklamu...na pohľad vyzerajú tak jednoducho obyčajné ale ta poleva spojení s krehkým koláčikom a kokosom robia z neho skutočnú lahôdku... (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (3.9.2010, 20:52)
My to voláme kokosové ježe a ja to straaaaašne milujem... tuším si mi to práve vhod pripomenula, musím urobiť... mňam... (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (4.9.2010, 20:10)
ja ich robievam sporadicky a chutia znamenito...ako som vravela hotová lahôdka...jasné upeč nech si pochutíme viacerí na tomto super koláčiku :-) :-) :-) :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (3.9.2010, 20:42)
(Y) (Y) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (3.9.2010, 20:48)
Slávka keby som nebola požiadana babinou aby som upiekla ten koláčik, tak by zaručene boli na rade tie tvoje krásne nadýchané chutnučké muffiny (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (3.9.2010, 21:43)
,-) ,-) ,-)Anka diky,ale super ze si tieto karamelky pridala,vyzeraju (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu