Darina H. (guginko) ID 65763 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)
Myška Minnie I. (VIŠŇOVO-ČOKOLÁDOVÁ torta)
[ recept č. 31029 zo dňa 30.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Mramorový korpus: 12 vajec, 470g kryšt.cukru, 2,5 dl oleja, 2,5 dl mlieka, 3 bal.prášku do pečiva, 2 bal.vanilk.cukru, 600g polohrubej múky, 35g kakaa, štipka soli. * Čokoládová plnka: 6 vajec, 260g kryšt.cukru, 35g kakaa, 100g čokolády na varenie, 280g masla, 150g margarínu. * Okrem toho: 1 pohár (750ml) zaváraných a vykôstkovaných višní aj so šťavou, višňový džem, poťahová hmota K2 a WI.
POSTUP PRÍPRAVY
Toto je tortička na želanie pre malú 1-ročnú slečnu a tentokrát som sa rozhodla, že sa s vami podelím aj o môj recept. Hmotnosť torty: 4,8 kg.
Spodný korpus je zo 7 vajec a vrchný korpus z 5 vajec, jednotlivé suroviny si treba prepočítať alebo prispôsobiť vašej forme.
Postup: bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor a vyšľaháme poriadne dotuha. Potom postupne zašľaháme žĺtka, olej a mlieko. Múku premiešame s práškom do pečiva a opatrne vmiešame (už ručne, aby sa sneh „nerozsekal“) do vyšľahanej zmesi. Potom rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame preosiate kakao. Kakaové a bledé cesto striedavo po lyžiciach vlievame do pripravenej formy (vymastenej a vysypanej múkou, ja dávam na dno aj papier na pečenie). Pečieme pri 180˚C, cca 40-50 min (závisí od typu rúry). Na plnku vyšľaháme v kovovej mise celé vajcia s cukrom, potom položíme na hrniec s horúcou vodou (vodu necháme stále variť), pridáme kakao a polámanú čokoládu a šľaháme nad parou do zhustnutia asi 20min. Necháme úplne vychladnúť. Zmäknuté maslo a margarín vyšľaháme do peny a potom postupne zašľaháme vychladnutú čokoládovú zmes. Vychladnuté korpusy prekrojíme (spodný na tri časti, vrchný na dve), polejeme šťavou z višní, potrieme višňovým džemom a čokoládovou plnkou a poukladáme polovičky odkvapkaných višní (mierne vtlačíme dovnútra alebo ešte potrieme trochou plnky, aby ďalší korpus dobre držal). Postup pri ďalších vrstvách zopakujeme. Obidve tortičky (korpusy) potrieme zvyšnou plnkou a každú zvlášť potiahneme poťahovou hmotou (môžete použiť domácu cukríkovú, pravý marcipán, mliečny marcipán alebo kupovanú K2 a WI... ako ste zvyknutí). Položíme ich na seba („prilepíme“ trochou plnky), príp. ešte vystužíme špajľami, aby sa vrchný korpus nezošmykol a ozdobíme podľa fantázie :-))).
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
...detail myšky |
|
... tortička zboku - už na oslave :)) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25) | << predošlé 1, 2 |
| Kinga M. (Kica) ID 7331, mimibazar.sk/kica (30.8.2010, 19:28) |
prekrásna tortička |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (30.8.2010, 19:59) |
Ďakujem veľmi pekne |
ODPOVEDAŤ |
Mária C. (macsa) ID 27966 (30.8.2010, 19:21) |
Krásna!!! |
ODPOVEDAŤ |
Katka L. (katka62) ID 42579 (30.8.2010, 19:09) |
vau krasna |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (30.8.2010, 18:23) |
nadherná a precizna práca |
ODPOVEDAŤ |
| jana b. (jaja004) ID 131502, mimibazar.sk/jaja004 (30.8.2010, 18:21) |
nádherná tortička |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25) | << predošlé 1, 2 |