Marta K. (supermarta) ID 62155 |
 |
mimibazar.sk/supermarta |
Oblasť: Brezno |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 6.10.2008 |
Naposledy: 13.5.2025 15:06 |
Aktualizácia: 8.7.2017 0:02 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Tutto Pesto
[ recept č. 30645 zo dňa 18.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cerstve listy bazalky, parmezan, piniove oriesky, olivovy olej,tekvicovy olej,sol,korenie,stipka muskatoveho orieska
POSTUP PRÍPRAVY
x
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
potrebne ingrediencie
![]()
Bazalku oplachneme pod tecucou vodou, vysusime,rozmixujeme , prelozime do maziarika.
Ked ju dostaneme ako tak do kasovitej podoby, pridame rozmxovane oriesky a dalej tlcieme a tlcieme....potom pridame syr,pomaly pridavame olej( ca.2 PL) a 1/2 PL tekvicoveho oleja-nemusi byt az ho nemate,osolime a okorenime podla potreby.
Ja som mala 60 g bazalky,orieskov som dala 3 PL a syra tiez tak 3-4 PL.
Toto mnozstvo je orientacne.Kto uz jedol pesto, vie ako chuti,takze si to upravite podla seba.
Pesto Genovese je cisto len z oleja,bazalky,orieskov a parmezanu.Moj syr tiez nebol cisty parmezan.
Dala som tekvicovy olej lebo je fantasticky!!!!!
Existuje velmi vela roznych inych receptov na Pesto, kde sa dava aj cesnak,alebo olivy....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Katarina I. (Kaatkaa007) ID 121885 (27.6.2011, 18:44) |
Marti, to pesto aj nejako sterilizujete? uskladňujete si ho aj na zimu? Viem že v ladničke vydrží asi tyždeň a niektorý ho aj zamrazujú ale to už nemá takú dobrú chuť a hlavne farbu. Poradíte mi prosím. Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (2.7.2011, 11:03) |
Nie Katka,robim ho v malej davke.V chladnicke vydrzi tak do 2 tyzdnov cerstve!!!Casto ho pouzivam na paradajky s mozarelou, super kombinacia!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.8.2010, 13:12) |
ja len dodam,ze piniove oriesky su dost drahe a daju sa chutovo nahradit olupanymi poletymi madlami.Mam to vyskusae  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (19.8.2010, 15:15) |
dakujem,ja som tiez nedala cisty parmezan,bol to taky mix parmezanu a dalsich dvoch syrov,len je dolezite aby bol nastruhany uplne na jemnulinko |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (19.8.2010, 11:50) |
milujem taketo pesto.... aj vsetky ostatne , mne to mama nosila z irska od jamieho olivera a su mnam mnam..... uz odtial odisla tak uz nebudem mat takze spravim..... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (19.8.2010, 9:38) |
Ok, už to vidím, Marti, Pôvodne som si myslela, že to je nejaká kupovaná pasta. Si šikulka.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (19.8.2010, 9:40) |
Ivanka dakujem, da sa to aj kupit ,najcastejsie pod nazvom Pesto Genovese. Ja si pestujem na zahradke bazalku,tak si vzdy trochu utlciem cerstveho pesta. Casto bazalku pouzivam na paradajky....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |