. .. .. .. .. .. .
. .

SVIEČKOVÁ NA SMOTANE - RECEPT 3036

Janka H. (hoblik) ID 10464
.
mimibazar.sk/hoblik
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.1.2007
Naposledy: 19.10.2011 18:44
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 364
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 5
NÁVODY 0

HOVÄDZIE MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 138 návštěvníkov)


SVIEČKOVÁ NA SMOTANE


[ recept č. 3036 zo dňa  ]


SVIEČKOVÁ NA SMOTANE


POTREBNÉ PRÍSADY

600-800 g sviečkovice - ja zvyknem použiť mäso z hovädzieho stehna, slaninka, 1 cibuľa, kúsok zeleru, 1 petržlen, 3-4 kúsky mrkvy, bobkový list, 4-5 zrniek celého čierneho korenia, 1 nové korenie, rasca, soľ, koliesko citrónu a citrónová šťava - prípadne ocot, sladká smotana, hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Takto ma to učila moja maminka a všetkým nám ohromne chutí....a vôbec s tým nie je veľa roboty, vyskúšajte, stojí to zato!!!!!! A čím dlhšie je mäsko v páce - tým je lahodnejšia!!!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Mäso umyjeme a osušíme......
...koreňovú zeleninu nakrájame na kolieska, pridáme celú cibuľu, bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie a koliesko citrónu - ak nemáte citrón, čo sa stalo aj mne, prilejte asi deci octu a všetko spolu uvaríme asi v 1 l vody......
...nálev necháme pár minút prevrieť a odstavíme, kým nálev vychladne prešpikujeme mäso tenkými prúžkami slaniny....
... prešpikované mäsko vložíme do vychladnutého nálevu...
... a šup do chladničky. Môžeme to pácovať 2-4 dni, pričom mäsko denne obraciame. Ja ho zvyknem chystať deň dopredu, čím dlhšie ale stojí, tým je jemnejšie.
Je ďalší deň a začíneme variť. Mäso vyberieme, necháme trošku osušiť....
...sprudka ho opečieme zo všetkých strán na oleji.....
....pridáme uvarenú nadrobno pokrájanú cibuľu z nálevu....
... a zalejeme zeleninou a troškou vody z nálevu. Necháme dusiť, najlepšie v tlakovom hrnci hodinku až hodinku a pol, podľa toho či ste kúpili mladé alebo staré mäsko:-))).
Hotové mäso nakrájame na plátky.....
...a udusenú zeleninku rozmixujeme ručným mixérom, prípadne prepasírujeme cez sitko.....
...ak je omáčka dosť hustá prilejeme len samotnú smotanu, ak nie, rozmiešame ju s troškou hladkej múky a vlejeme do omáčky. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou - prípadne octom, kto má rád sladšiu pridá ešte KL cukru.
Mäsko šupneme späť do omáčky.....
.. a obed je hotový. My k tomu ľúbime makaróny ale klasická knedľa dá tomu tie správne "grády"!!! Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Rýchla zemiaková polievka nakyslo | SVIEČKOVÁ NA SMOTANE | Metrový koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Simona U. (uzovka) ID 182382, mimibazar.sk/uzovka (10.1.2014, 12:26)
Dobry den, ked masko dusim v normalnom hrnci, ako dlho asi odporucate? Dakujem. Simi
ODPOVEDAŤ
Júlia M. (julinka75) ID 281920 (11.8.2013, 16:43)
(cigo) (cigo)
ODPOVEDAŤ
Adriana I. (iada) ID 126542 (11.8.2013, 14:49)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dáša J. (dadatn) ID 67422 (10.11.2012, 16:14)
Výbornááááá, ďakujem moc za recept!
ODPOVEDAŤ
Lucia S. (luciaj) ID 16010 (2.11.2012, 14:18)
Robila som dnes svieckovu podľa vášho receptu a bola vynikajúca!!! Manžel ohodnotil, že to bola naj svieckova, aku kedy jedlo. A masko z pacu bolo skutočne jemnucke aj pre moje "nemasove" deti :) ďakujem za receptik :)
ODPOVEDAŤ
Maria H. (lasenka 831) ID 134261 (15.8.2012, 9:33)
(hello)
ODPOVEDAŤ
ena v. (kvietok158) ID 202288 (26.11.2011, 12:06)
(pes) pod spravime si svieckovu (palice) a dalej (pl)
ODPOVEDAŤ
ena v. (kvietok158) ID 202288 (26.11.2011, 12:05)
:-D
ODPOVEDAŤ
heny p. (heny6020) ID 222996 (23.11.2011, 22:30)
...no bohuzial ja nemozem pochvalit tento recept je mi to luto :-(
ja mam pocit ze ja som to spackala... masko bolo nenormalne makucke, supeeer |:o) ale omacka :´( mala veeelmi az neprijemne silnu hovadziu chut.... v recepte stoji po prudkom opeceni pridat trocha nalevu, no ja som ho tam dala cely a tym som to pokazila :-@ :-@ ...este raz ho niekedy vyskusam ale z nalevom budem setrit ,-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (LA1982) ID 119830 (4.2.2012, 20:26)
napodobne :)ale zjemnila som to smotanou sladkou..mňam (pl) (Y)
ODPOVEDAŤ
heny p. (heny6020) ID 222996 (22.11.2011, 17:35)
janka vcera som masko ,,nalozila,, zajtra alebo pozajtra ho budem robit ^o)
som veelmi zvedava ake bude :-)
ODPOVEDAŤ
helga s. (74Hegi) ID 210481 (5.11.2011, 20:06)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Ján H. (dixy) ID 150041 (11.12.2010, 6:54)
VZBORNÝ RECEPT
Tento recept na sviečkovú ktorý je s technologickým postupom v poriadku, neviem si predstaviť aby sa mäso nemarinovalo, po vybratí z marinády neopražilo na tuku,(ako poniektoré recepty tu uvedené) tie chute by sa stratili a nebola by to sviečková ale ,,iba" hovädie na smotane. Výborný recept tak ho robím aj ja a varím ho v raz takom množstvo zeleniny,pridám 5 zrniečka borievok a trochu korenia na divinu a do uvarenej omáčky pridávam2 lyžice zaváraných brusníc a tak isto ešte aj na tanier, brusnice to zjemnia ,okyslia a dajú neopakovateľnú chuť, vtedy sa gurmánsky rozplývam. (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
iveta u. (qixi3) ID 6881 (16.10.2010, 12:37)
(Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) Učila ťa ju variť moja mama???? (mamca) ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Je presne taká ako naša (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka H. (hoblik) ID 10464, mimibazar.sk/hoblik (20.10.2010, 14:41)
Tak to sa potom asi aj rovnako zalizujeme :-D :-D :-D a máme SUPER MAMINY !!! (mamca) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (kaca25) ID 102538 (24.9.2010, 20:40)
(C) (D)
ODPOVEDAŤ
Michaela R. (misenka1) ID 11589, mimibazar.sk/misenka1 (25.5.2010, 9:08)
Ahoj, skvely recept (Y) (Y) (Y)
svieckova sa mi podarila a bola vyborna. :-) :-) :-)
(hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (mirkadrobec) ID 147885 (19.4.2010, 20:13)
(clamp) (clamp) (clamp)kuaaa mnaam :)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (7.2.2010, 18:37)
hodinu a pol v tlakáči?To by muselo byť mäso z koňa. *-) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (28.1.2010, 20:52)
(hello) ahoj, akurat pozeram super postup az sa mi slinky zbiehaju, veru vyskusam niekedy..... (clamp) (clamp) a na 1 obrazku som si vsimla ze mate v kuchyni presne tie kachlicky co aj my (F) (F) (F) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
milan m. (fesak252) ID 32070 (19.12.2009, 11:01)
(destnik) (witch) (witch)
ODPOVEDAŤ
dusana k. (sabka1) ID 79357, mimibazar.sk/sabka1 (3.10.2009, 9:50)
ahojky dnes sa pustam do svieckovej dakujem za suuuper postup konevne ma to premohlo tesim sa papa (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Janka H. (hoblik) ID 10464, mimibazar.sk/hoblik (13.10.2009, 8:50)
|:o) |:o) dúfam, že sa podarila Dušanka (clamp) (clamp) a hlavne chutila ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu