melania l. (lararuby) ID 130989 |
 |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 5.1.2010 |
Naposledy: 28.7.2024 12:32 |
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
HRASKOVOMRKVOVA ZMES*****
[ recept č. 30291 zo dňa 8.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
hrášok,mrkva,soľ,ocot,voda
POSTUP PRÍPRAVY
Hrášok vylúpeme,zalejeme vriacou vodou, pridáme štipku cukru a uvaríme.Mrkvu ošúpeme a celú dáme uvariť do mäkka.Nakrájame ju na drobné kocky.Do pohárov dávame po vrstvách.Ja som dávala do horčicových za slabú lyžičku soli a asi poldeci octu.Dolejeme vodou,v ktorej sa varil hrášok a zaviečkujeme.Sterilizujeme asi 15 minút od bodu varu.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
vylúpaný hrášok
![]()
*
![]()
*
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (22.8.2010, 20:22) |
Melanka... super nápad... máš to takto rovno nachystané do šalátiku, si hlavička  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (22.8.2010, 20:33) |
Potrebovala som ho minúť a toto riešenie bolo najschodnejšie.Zeleninu nemrazím,radšej v mraziaku držím mäso.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.8.2010, 9:46) |
výborne vyzerá , nezvykne sa kaziť? Viem, že moja mamka mávala s hráškom patálie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (9.8.2010, 17:53) |
Nálev má byť slanokyslý,potom nie je taký háklivý na na kvasenie.Mne sa osvedčilo dávať úplne nové viečka,ked som si nie istá,či zavaranina prežije.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |