. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Jemnučké jogurtové žemle - RECEPT 30161

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 61360 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)


Jemnučké jogurtové žemle


[ recept č. 30161 zo dňa  ]


Jemnučké jogurtové žemle


POTREBNÉ PRÍSADY

3,5 - 4,5 hrnceka polohrubej muky, 1 hrncek vlaznej vody, 1 hrncek bieleho jogurtu, 1 PL suseneho drozdia (ja som dala 1 balicek drozdia s lastovickou), 2PL medu, 1,5 CL soli, 3PL oleja (1hrncek=cca 2,5-3dl)

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajuce, jednoduche, nadychane zemlicky... Tento recept som nasla na nete (ako inak, trosku som si upravila uz pri prvom pokuse) uz davno pradavno,ale nejak som nanho zabudala... ale za posledne dni sa mi 3x prisnilo,ze ich idem piect,tak som sa dnes teda odhodlala a urobila ich. a nelutujem, su fakt vynikajuce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Vo vacsej miske si zmiesame muku (zacneme s 3,5 hrncekmi, postupne pridavame viac, podla potreby) so susenym drozdim a solou. Pridame teplu vodu s medom (ja som med roztopila v tej vode), jogurt a olej. Vypracujeme vlacne, cesto a nechame na teplom mieste kysnut asi hodinu alebo kym nezdvojnasobi objem. Vykysnute cesto dame na pomucenu dosku, jemne ho vytvarujeme do valca (na 2-3 pohyby,nehrame sa s nim) a odkrajujeme mensie casti,ktore vytvarujeme do tvaru zemliciek alebo ako ja aj slimakov (odkrajovali sa mi z cesta take pasy,tak som ich len skrutila do slimacikov). Vyslo mi 19 mensich zemli. Dame na plech s papierom na pecenie, kraje ponatierame olejom,aby sa ku sebe nepoprilepovali. Nechame chvilu podkysnut, cca 20 min. alebo kym sa nevyhreje rura. na 180-200 stupnoch (kazdy podla vlastnej rury) pecieme kym nie su zemle pekne hnede a pri poklopani zneju duto (20-30 min.). Po upeceni mozeme potriet olejom a prikryte utierkou nechame zmaknut a vychladnut. Skladujeme zatvorene v sacku alebo doze. Na druhy den su stale makke a vlacne, tretieho sa bohuzial nedozili :-)
Nasla som na Jitcinom blogu obrazok "lastovickoveho" drozdia, dufam,ze nebude vadit,ze som si ho pozicala. S tymto mame velmi dobre skusenosti,este sa nestalo,aby sa s nim cesto nepodarilo. mamka ine ani nepouziva.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Chocolate crinkles | Jemnučké jogurtové žemle | Čokoládovo-šľahačkový dezert - absolútne fantastický :o)))) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
henrieta c. (parfummka) ID 127413 (15.11.2020, 12:23)
vynikajúce cesto , vláčne a super sa s ním pracuje , ja som namiesto jogurtu dala zakysanú smotanu /to som mala doma..))) / a dala som aj 1 vajíčko. Vypracovala som malé pletenky ...Odporúčam vrelo..!!!! |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
hana h. (hankazk) ID 90615 (26.1.2014, 13:12)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (31.1.2014, 12:06)
(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Halina M. (anilah) ID 93483 (16.9.2013, 17:33)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 (14.9.2013, 23:04)
su perfektne, odporucam, vyslo mi 8 vacsich kuskov, robila som ich k ciganskej pecienke, dik za tip (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.9.2013, 12:45)
:-$ za malicko, som rada, ze chutili (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mirka P. (mima 13) ID 58229 (7.10.2010, 13:27)
Janik, včera som piekla tieto žemličky, vyšlo mi 24 ks a čo ti poviem +o( po vychladnutí som zožrala rovno 5 (zajic). Tie sú tak neskutočne jedlé, že keď ich budem piecť často, máš ma na svedomí, lebo neprejdem cez dvere :-D. Každopádne vďaka (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.10.2010, 19:03)
(smich) no tak to ta mam veruze ne svedomi ,-) sa ospravedlnujem uz vopred. ale vsak ide zima,treba sa trosku obalit,aby sme nezamrzli. vraj bude extremna,tak si kludne daj ,-) ale fakt,velmi sa tesim,ze chuti :-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia D. (silviadur) ID 44335 (18.9.2010, 22:31)
mozem na miesto bieleho jogurtu pouzit kelimok kyslej smotany?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.9.2010, 10:20)
neskusala som takto,ale urcite to nebude problem. urcite daj vediet,ci sa vydarili. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia D. (silviadur) ID 44335 (19.9.2010, 22:41)
dobre, vyskusam a ozvem sa.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (17.9.2010, 14:18)
takže Janík, žemle upečené z časti aj papané (zajic) (zajic) dokonca ráno papkal aj (child7) (child7) a úsmev svedčil za všetko (child10) veľmi nám chutili...sú skutočne ako píšeš krehučké a jemnučké ako páperie...no proste (clamp) (clamp) (clamp) vid. môj včerajší večerný výsledok (P) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=738360 a ráno servírované k raňajkám http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=738361...vrelo odporúčam všetkým sú mnamka
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.9.2010, 18:43)
(Y) Anka,dakujem za uzasnu spravu. buchticky sa ti podarili nadherne a som velmi rada,ze chutia (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (16.9.2010, 20:13)
Janíček...tak mi drž pršteky, lebo cesto už kysne a už sa ho chystám pekne upraviť, tak verím, že mi to vinde.... [A]...moj malý (child7) (child7) (child4) už bubinka tak mamina môže v kľude vypekať (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.9.2010, 20:28)
Ankaaa,drzim silno,drzim (radost) ale verim,ze sa vsetko vydari ako ma,ved si sikulka :-$ urcite daj vediet, budem cakat (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana D. (chennen) ID 14213 (6.9.2010, 16:22)
Ten názov ich plne vystihuje (Y) (Y) (Y) užasne jemnučné a chutné žemličky (clamp) a už aj naše obľúbené (H)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.9.2010, 19:51)
supeeer,tesim sa, Janulka,ze sa u vas ujali :-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
miriam k. (mihula) ID 6995, mimibazar.sk/mihula (25.8.2010, 9:45)
Vyzerajú super určite ich v najbližšej dobe vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.8.2010, 12:17)
Mirka, tak verim,ze sa podaria a budu chutit (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marie M. (Maruš8) ID 153891 (20.8.2010, 16:16)
Já nerada dělám ze sušeného,raděj mám čerstvé,kolik ho dáme,myslíte kostku? *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.8.2010, 16:22)
tak potom ano - celu kocku. totiz, to konkretne susene drozdie je za jednu kocku cerstveho, tj na 1kg muky (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lívia B. (Livča) ID 52332 (20.8.2010, 15:55)
Práve pred chvíľkou som dopiekla žemle,sú užastné mäkučké,vo vnútri páperové proste super. (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.8.2010, 16:13)
:-) supeeer, som rada,ze sa podarili a ze si spokojna (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Tasnim B. (Tasnim) ID 99954 (18.8.2010, 15:35)
ooooh dnes som sa konecne odhodlala urobit tieto zemle.... su vynikajuuuuce ..dakujem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.8.2010, 16:18)
:-) supeeer,tesim sa velmi (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.8.2010, 11:04)
fíííha, tie sú krásne Jani :-$ :-$ (pl) (pl) (pl) no veru dakedy vyskúšam (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.8.2010, 11:47)
:-) dakujem,Matka. Martuska ich skusala a potierala pocas pecenia vodou a boli este krajsie. mne sa nechcelo, lebo som mala dost naponahlo,tak som ich len ocami pohanala,aby sa rychlo piekli ,-) ale boli fajnove, nabuduce skusim pridat celozrnnu muku alebo urobit na sladko. dumala som aj nad plnenim,ale cesto som mala velmi jemnulinke,tak by sa mi asi nechcelo s tym babrat. ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (5.8.2010, 20:39)
Tak toto určite vyskúšam. Pečivo je pre mňa, celiatičku, úžasná vec. Máme pekárničku, ale pečieme raz do týždňa. Chlebík vydrží max. 3 dni, nestihne uschnúť, lebo ho sežerem (zajic) (zajic). Už sa teším na teplé žemličky. ^o)ďakujem za recept
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.8.2010, 20:44)
tesim sa,ze sa recept pozdava, dufam,ze sa podaria aj z inej muky. take domace pecivko je veru ina dobrota, len skoda,ze si nenajdem castejsie cas na pecenie :-$ (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
alije k. (alka36) ID 79302 (5.8.2010, 17:58)
Jani (F) zemlicky vyzeraju veeelmi dobre (Y)...ja sa rada pohram s cestickom ,-) a obzvlast teraz , ked mam pekarnicku , ktora za mna to cesticko fantasticky vymiesi ,-) urcite tvoje zemlicky vyskusam |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.8.2010, 20:42)
dakujem, Alka, dufam,ze budu chutit, u nas sa zjedli velmi rychlo :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.8.2010, 16:47)
musím vyskúšať, vyzerajú výborne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.8.2010, 17:20)
dakujem, kralovna kysnutych kolacov :-p nam velmi chutili,tak snad budu aj u vas (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.8.2010, 13:24)
(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Tasnim B. (Tasnim) ID 99954 (5.8.2010, 16:18)
vyzera to super mnamy (zajic) mozem sa opytat kolko gr ma to drozdie? dakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.8.2010, 17:19)
drozdie ma 10g, je to na kilo muky (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (5.8.2010, 12:37)
tak toto usím zmaručene odskúšať....verím, že sa mi podaria...vyzeraju na zahryznutie (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.8.2010, 13:04)
Anka, urcite sa podaria, ja tiez nie som nejaka specialistka na kysnute cesto,ale toto sa lahko a rychlo vymiesilo a neboli ziadne problemy.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (5.8.2010, 8:58)
:-) (Y)vyzeraju zaujimavo (zajic) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.8.2010, 9:42)
:-p no jo,preto ma ten recept tak dlho "strasil", pacil sa mi tam ten jogurt. a nesklamal (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (5.8.2010, 9:51)
a vrch je sklovity jak na zemli ci su take cele mäkke? :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.8.2010, 9:54)
ja som ich pred pecenim nicim nepotierala, az po upeceni olejom,takze su na vrchu makke,ale ked ich natries vajickom alebo mozno ako chlebik pocas pecenia parkrat slanou vodou, budu chrumkave. tipujem ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (5.8.2010, 9:58)
uhm *-)no skusime :-) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu