končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) škvarkové - lekvárové pagáče[ recept č. 30147 zo dňa 4.8.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1200g polohrubej múky, 1 droždie, 1 vajíčko, asi 700ml- 800ml mlieka, 3 čl soli, trochu cukru, 600g škvariek, slivkový lekvár, vajíčko s vodou na potretie, POSTUP PRÍPRAVY Musím sa s vami podeliť o túto dobortu, keď som minulý týždeň zašla ku kolegyni na pokec , akurát piekla tieto pagáče , povedala mi, nech počkám, kým sa dopečú , že ochutnám, keď som takú kombináciu ešte nikdy neokúsila. V tom momente sa u mňa ozvala zvedavosť, aj s pažravosťou a počkala som. Poviem vám, že lepšie som urobiť nemohla, tak mi chutili, že som sľúbila, že ich cez víkend vyskúšam, len som poznamenala, že musím zohnať škvarky. V tom sa kolegyňa otočila a strčila mi do ruky škvarky a ešte aj pre rodinu poslala na ochutnanie, hotových pagáčov. Sľub som dodržala, v sobotu som upiekla. Vzala som na koštovku, švagrinej, svokre aj k sestre a mali veľký úspech. Ešte by som na záver podotkla, že kysnuté cesto si môžete urobiť aj to svoje zaručene odskúšané, ja som ho robila len tak "od oka". OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI namelime si škvarky z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, múku posolíme , vlejeme pripravený kvások a vlažné mlieko, vypracujeme cesto a necháme vykysnúť hotové cesto vykydneme na dosku a len tak hala-bala rukami porozťahujeme po doske na cesto dáme škvarky, ak sú dosť slané nesolíme, ak nie, tak môžme posoliť krok 1 - preložíme 1/3 cesta zdola k stredu a zhora tiež, dúfam, že je to zrozumiteľne, vlastne to cesto prekladáme ako lístkové cesto krok 2 - teraz z ľava do prava a z prava doľava, vždy 1/3 cesta takto vznikne bochník zase rukami roztlačíme cesto po doske krok 3 - a ideme skladať zas, ale najprv z ľava do prava a z prava do ľava krok 4 - a ďalej z dola hore a z hora dole zase nám vznikne bochník a ešte raz roztlačíme rukami po doske a opakujeme krok 1 a 2 jednu polovicu cesta rozvaľkáme a povykrajujeme klasické pagáčiky , ja som pagače nepiekla asi 100 rokov, tak som trochu viac vyvaľkala cesto, tak vy tú istú chybu neurobte, potom necháme podkysnúť, potrieme vajíčkom rozšľahaným s vodou a upečieme konečene sme sa dostali k tým plnemým lekvárom, takže druhú polivicu cesta vyvaľkáme, nakrojíme obdlžniky, naplníme lekvárom ( fotka s lekvárom mi nevyšla, ale isto si poradíte aj bez nej ) zatočíme, necháme podkysnúť, potrieme vajíčkom rozšľahaným s vodou a upečieme hotové pagáčiky hotové lekvárové pagáče OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Ľudmila S. (Miluštek) ID 183444 (18.3.2017, 15:59) |
Ja som ich začala robiť pred tromi rokmi...je to pochúťka, treba vyskúšať. |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (jansam) ID 243759 (17.3.2017, 19:26) | |
ODPOVEDAŤ |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (14.8.2010, 11:30) |
už som o tejto kombinacii počula a len same chvaly tak teraz len pekne na prazdno preglgnem a idem si dat radšej |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (14.8.2010, 11:35) | ||
Marti, si zlatá, lae ja by som sa s preglganím neuspokojila musela by som sa do toho pustiť, alebo aspoň nejakú náhradu ukuchtiť | ||
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.8.2010, 20:38) | |
Panecku, ja snivam o skvarkach uz nejaky ten cas a nemozem sa dockat, kedy pridem domov, aby som si zas nejake doniesla a ty tu taketo mnamky zo skvariek nahadzujes. Som velmi zvedava na tu kombinaciu chuti skvarky a slivkovy lekvar. Toto musim vyskusat. | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (14.8.2010, 11:14) | ||
skús neoľutuješ chuť je nezvyčajná, ale nezabudnutelná | ||
ODPOVEDAŤ |
Alexandra G. (santhal) ID 160966 (10.8.2010, 18:32) | |
wauu, toto vyzerá geniálne, jak od starej mami | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (14.8.2010, 11:14) | ||
tak, tak | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.8.2010, 18:50) | |
takéto som ešte nikdy nejedla, snáď sa mi ich podarí niekedy upiecť, vyzerajú úžasne chutne | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (7.8.2010, 11:29) | ||
Lucka, nevyzerajú až tak úžasne, ale stojí za to ich vyskúšať lebo chuť je vynikajúca | ||
ODPOVEDAŤ |
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (4.8.2010, 20:16) | |
Evka toto je fakt dobrota,ja som ich už jedla,ale ešte som nepiekla,lebo neviem ako bude rodinka reagovať na kombináciu vyzerajú Ti veľmi dobre | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.8.2010, 19:33) | ||
Gabika, dik, ale Ivke nižšie píšem, že mne sa moc nepodarili, kolegynka ich mala oveľa krajšie, ale ja som bola sľúbená na návštevu a neskoro som ich začala piecť, tak som im trochu pomohla teplým vzduchom | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (4.8.2010, 20:06) | |
Evka pripomenula si mi moje detstvo, takéto pagáčiky kedysi dávno piekla moja mamka, sú vynikajúce | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.8.2010, 19:30) | ||
Ivka, ďakujem za milý komentár, sú fakt vynikajúce, aj keď mne sa cesto moc nevydarilo, ale nabudúce ich nebudem robiť tak narýchlo piekli sa trochu dlho, tak som ku koncu pustila silnejšie teplý vzduch a trochu som ich pripiekla a vysušila, ale zbaštili sa raz dva a ozaj každému chutili | ||
ODPOVEDAŤ |