
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Egrešové tiramisu[ recept č. 30146 zo dňa 4.8.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 100 g cukru, 250 g jemného, hladkého tvarohu, 250 g tvarohového syra Mascarpone /alebo iného čerstvého syra typu žervé/, postrúhaná kôra z 1 limetu /alebo citróna/, egrešový kompót /680 g/, 200 ml pomarančovej šťavy, cca 200 g piškót, 50 g kokosových pusiniek. POSTUP PRÍPRAVY 1. Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Do zmesi zapracujte tvaroh, Mascarpone, postrúhanú limetovú /citrónovú/ kôru, premiešajte a pridajte odkvapkané egreše. Do tvarohového krému zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov. 2. Do hranatej formy /s obsahom cca 1,5 l/ uložte polovicu piškót namočených v pomarančovej šťave, prikryte ich polovicou krému a postup zopakujte. Povrch dohladka zarovnajte a formu s dezertom dajte na 6 hodín do chladničky stuhnúť /najlepšie cez noc/. 3.Tiramisu pokrájajte na väčšie kocky priamo vo forme. Kokosové pusinky nahrubo pomrvte valčekom na cesto a dezert nimi posypte. Ozdobte postrúhanou limetovou kôrou. Tip: Namiesto egrešov môžete použiť aj iné druhy ovocia. Pusinkové omrvinky sa dajú nahradiť posekanými orieškami, hoblinkami bielej čokolády alebo postrúhanou kokosovou tyčinkou Margot. |
Eva K. (helferin) ID 163006 (18.10.2010, 20:08) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |