
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Smotanová citrónová zmrzlina[ recept č. 30141 zo dňa 4.8.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY stava a kora z 3 vacsich citronov, pohar mlieka, 4 zltky, 3/4 pohara krystal. cukru, 2 pohare slahackovej smotany (1 pohar=1 kelimok od smotany),stipka soli POSTUP PRÍPRAVY Citrony poriadne umyjema a nastruhame koru (ked sa bojite chemie, kupte biocitrony a keby ze neverite ani tym, kupte susenu koru v obchode alebo ju vobec nedavajte), vytlacime stavu a primiesame cukor a stipku soli. V chladnicke nechame postat aj par hodin, kym sa poriadne nevychladi, obcas premiesame,aby sa cukor roztopil. Teraz prichadza ta najtazsia cast: zohrejeme mlieko a vmiesame ho do zltkov, dobre rozmiesame a vratime do hrnca. Varime pomaly, za staleho miesania, NESMIE ZOVRIET, lebo sa vajicko zhrudkovatie a budete mat z neho "syr". Ohen treba vypnut,ked zacne masa hustnut a kozmickou rychlostou precedit cez sitko a schladit vo vodnom kupeli. Masu nechame v chladnicke poriadne vychladnut. Potom ju zamiesame so slahackovymi smotanami (nevyslahanymi) a citronovym "sirupom". Poriadne premiesame a dame mrazit. Kto nema zmrzlinovac, musi zmrzlinu pocas mrazenia niekolkokrat premiesat (preslahat). Kludne mozete vyskusat aj s hocijakym ovocnym pyre, ta smotanova chut je uplne uzasna. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.8.2010, 16:15) |
Mňamky, ty nezbeda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teda ten tvoj muž má ale zvodkyňu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Janík, na tom spodnom obr. je to, čo nemá byť? tá hrudka? škoda, že nemám zmrzlinátor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.8.2010, 17:09) |
![]() ![]() ![]() hlavne to netreba varit v tych superkvalitnych hrncoch,kde sa teplota drzi este pol hodinu,lebo to je fest tazko odhadnut, kedy odstavit,aby este doslo a bolo to tak akurat. ale v obycajnom hrnci je to pohodka, len treba striehnut ako ostriez. tak dufam,ze sa vydari a ze bude chutit. ked mas nanukove formicky, kludne sprav ako nanuky |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |