Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
eva o. (enia74) ID 27391 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Čierne ríbezle na spôsob brusníc-úžasná delikatesa!
[ recept č. 29889 zo dňa 28.7.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg ríbezlí 600g cukru 1/2 lyžičky mletej škorice 1/2 balíčka vanilkového cukru 2 lyžice rumu (ja som dala aj viac) citrónová šťava
POSTUP PRÍPRAVY
Očistené ríbezle vložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu, rum a na miernom ohni 10minút povaríme. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a rum a ešte teplý kompót nalejeme do pohárov a dobre uzavrieme. Obrátime hore dnom aby nám chytilo viečko a necháme vychladnúť. Môžme používať k mäsu, alebo aj vyprážanému syru, príp. zaliať pudingom.Ja ho robievam už 2roky a je naň veľký dopyt! |
Martina L. (Macika L) ID 37062 (30.9.2013, 12:48) |
Absolútne dokonalé dali sme si k sviečkovej skutočná delikatesa moc ďakujem !!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (28.12.2012, 16:29) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
eva o. (enia74) ID 27391, mimibazar.sk/enia74 (28.12.2012, 16:08) |
Dievčatá, tento rok som ho robila aj z aronie, lebo som nevedela co s nou a celkom dobre. Tento kompotik pouzivam aj do strudle vymiesany s tvarohom!! vynikajuce!! len nezabudnut odliat stavicku a tu mozete pouzit ako sirup detičkám.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (7.8.2011, 22:15) |
Akurát som dokončila túto fajnotku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (7.8.2011, 22:15) |
Akurát som dokončila túto fajnotku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | eva o. (enia74) ID 27391, mimibazar.sk/enia74 (23.6.2012, 10:56) |
super po roku ho idem robit znova už ste všetky kompotiky popapali? ako chutili?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (14.7.2012, 9:49) |
Ešte mi pár pohárikov zostalo, ale je to úžasná mňamka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (14.7.2012, 9:49) |
Ešte mi pár pohárikov zostalo, ale je to úžasná mňamka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina a. (fatinka) ID 97732 (9.8.2010, 17:02) |
teraz rozmyslam ze ci by sa nedalo nieco taketo podobne urobit aj z cernic,ved aj tie su kysle co myslis?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | eva o. (enia74) ID 27391, mimibazar.sk/enia74 (23.6.2012, 10:59) |
skusili ste aj z tych cernic?? treba skusat, experimentovat a ked budu dobre - na buduci rok treba urobit viac ja na jeseň zavaram aj ciste zelene rajciny co nedozreju a pridavam tam cesnak, cibulku, mrkvicku lebo take ciste mi nechutia |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | eva o. (enia74) ID 27391, mimibazar.sk/enia74 (28.12.2012, 16:05) |
ja som ho tento rok robila aj z aronie, lebo som nevedela co s nou a celkom dobre. tento kompotik pouzivam aj do strudle vymiesany s tvarohom!! vynikajuce!! len nezabudnut odliat stavicku a tu mozete pouzit ako sirup  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina a. (fatinka) ID 97732 (9.8.2010, 17:00) |
vyborny kompot,uz sa tesim na jesenne a zimne vecery,ked si urobime divinu alebo omacku z tohoto kompotu.Dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (28.7.2010, 16:01) |
jaaj mňam - nemám ríbezle  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (28.7.2010, 13:45) |
super!!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.7.2010, 13:40) |
preco som nemala ten recept, ked nasi este mali v zahradke ribezle snad sa podari zohnat aspon nejake, milujem vyprazany encian s brusnicovou omackou, ale cerstve brusnice je velmi tazko zohnat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.7.2010, 15:53) |
takze sa da aj z cervenych? sice tie uz mame len mrazene,ale mozno by to slo aj z tych,ci nie? neskusal niekto? dakujem,Heli za tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Helena B. (hela2) ID 37749 (29.7.2010, 7:30) |
Janíček ja mám ten recept odskúšaný robila som ho už 3x ale len z čerstvých a níkdy mi z ních z roka na rok nezostane Tento rok budem aj ja robiť z mrazených lebo som bola na dovolenke keď zreli. Myslím, že by to nemalo vadiť Robím aj takýmto spôsobom http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1797 a keď sú čiastočne rozpečené tak ich prepasírujem cez sitko, dám do pohárikov od výživy a ešte vysterilizujem. Je to výborný ribezľový rôsol. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |