alije k. (alka36) ID 79302 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)
***Gravce Tavce ***
[ recept č. 29602 zo dňa 19.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g suchej bielej maslovej fazule***sol***vegeta***1 cibula ***Na lecovy zaklad***100g masla***1 vacsia cibula***1 paprika***1 paradajka***sol***vegeta***mleta cervena paprika- kvalitna, je to dost dvolezite kvoli chuti ***Na mlete masko***250g mleteho hovadzieho maska***1 cibula***sol***vegeta***mleta cervena paprika a mlete cierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Dalsia balkanska specialitka :))))....Je to fazula, ktora sa po uvareni zapeka este v rure. Vacsinou sa pripravuje v hlinenej zapekacej nadobe, ale kludne mozte pouzit hocijaky iny hlbsi pekac.Pri tomto jedle je dost dolezita kvalita fazule a mletej cervenej papriky. Ja som opat robila duplo davku...:))))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
fazulu si vecer namocime do vody |
|
vodu zlejeme a fuzulu dame do tlakoveho hrnca |
|
dolejeme vodou, osolime dame vegetu a cibulu prekrojenu na polovicu. Varime na miernom ohni 1 hodinu |
|
v pekaci si na masle osmazime cibulu, Mozeme zapnut ruru , aby sa nam vyhriala a pripravit si este panvicu , kde budeme priebezne pripravovat aj mlete masko, takze si nakrajame este 1 cibulu |
|
potom pridame nakrajanu papriku a paradajku a chvilku smazime |
|
osolime dame vegetu a cervenu papriku. Premiesame a ODSATAVIME z ohna |
|
vyzera to takto |
|
pridame uvarenu fazulu aj s vodou v ktorej sa varila a pomocou dvoch varesiek jemne vsetko premiesame a OPAT dame na sporak. Cela zmes je dost husta, ale tak to ma byt. Ak by sa vam , ale zdalo , ze je az prilis husta , mozete priliat trosku vody |
|
na panvici si podusime cibulu a pridame mlete masko, ktore ochutime solou, vegetou , mletym ciernym korenim a mletou cervenou paprikou a masko dodusime |
|
masko pridame k fazuli a opat jemne premiesame a na miernom ohni nechame , kym sa to zacne varit. Potom pekac vlozime do vyhriatej rury a zapecieme na 200st priblizne 20-25min |
|
hotove by malo takto vyzerat |
|
takto |
|
podavame s chlebikom ...my k tomu zboznujeme TARATUR |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28) | << predošlé 1, 2 |
| Miroslava B. (mbroska) ID 49837, mimibazar.sk/mbroska (20.7.2010, 9:30) |
vynikajúce, toto určite vyskúšam. Môj bude prešťastný, takéto fazuľové kombinácie miluje |
ODPOVEDAŤ |
| | alije k. (alka36) ID 79302 (20.7.2010, 11:08) |
Mirka aj moji chlapi miluju toto papanicko tak dufam , ze aj Ty budes mat uspech |
ODPOVEDAŤ |
Andrea J. (andrea000) ID 65701, mimibazar.sk/andrea000 (19.7.2010, 21:48) |
Robievam aj ja je to fakt dobrota ale masko davam normalne nie mlete. Oplati sa vyskusat. |
ODPOVEDAŤ |
| | alije k. (alka36) ID 79302 (19.7.2010, 22:34) |
ano aj ja robievam aj z nemleteho maska,najlepsie je z hovadzieho krku ...ale deti maju radsej z mleteho... |
ODPOVEDAŤ |
| andrea o. (hillary) ID 61659 (19.7.2010, 20:51) |
Alka super receptík takéto mám vééééľmi rada ale ja skúsim zo strakatej lebo bielu nemám |
ODPOVEDAŤ |
| | alije k. (alka36) ID 79302 (19.7.2010, 22:31) |
Adka budem rada , ak vyskusas ...neviem , ako bude chutit zo strakatej z tej som este nerobila ...potom mi daj vediet |
ODPOVEDAŤ |
Mária Z. (Cedraa) ID 146152 (19.7.2010, 19:50) |
0k ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Mária Z. (Cedraa) ID 146152 (19.7.2010, 19:44) |
Mňam mňam, jeden dotaz tá fazuľka by nemohla byť z konzervy????????? Som na nočnej a nestíham namočiť fazuľku. |
ODPOVEDAŤ |
| | alije k. (alka36) ID 79302 (19.7.2010, 19:48) |
Majka skus ja som este neskusala , ale urcite moze byt aj z konzervy a daj tam aj ten nalev |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka H. (Archaa) ID 84161 (19.7.2010, 18:51) |
no s napätim som cakala dokym nahodis komplet cely receptus Alka, aby som ho okomentovala super papanicko coskoro aj ja vyskusam,veru hned by som si dala |
ODPOVEDAŤ |
| | alije k. (alka36) ID 79302 (19.7.2010, 19:03) |
Slavka dakujem za komentarik ...som rada , ze ta papanicko zaujalo a dufam , ze Vam bude chutit ...da sa zapiect aj v miskach jednotlivo , tak , ze kolko stravnikov , tolko misiek ...proste , ked je to uz na sporaku pripravene na zapecenie , tak sa to ponalieva do misiek a da zapiect a podava sa rovno s miskami... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (19.7.2010, 19:17) |
vidiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis,supeeeeeeeeeeeeer ze si napisala tie misky su hlinene? |
ODPOVEDAŤ |
| | | | alije k. (alka36) ID 79302 (19.7.2010, 19:23) |
v lokantach -je to narodne jedlo- ich tak podavaju v hlinenych miskach ...a doma mozes kludne aj v keramickych alebo sklenenych alebo ake mas take das |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (19.7.2010, 19:29) |
ja mam original jednu hlinenu na fazulu z turecka.dole v pivnici asi ju pojdem vyhrabat |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | alije k. (alka36) ID 79302 (19.7.2010, 19:39) |
jooj tak to bude origos |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (19.7.2010, 19:44) |
najblizsieeeeeeee |
ODPOVEDAŤ |
| | alije k. (alka36) ID 79302 (19.7.2010, 18:50) |
ano Matka je to mnaaaaaaaam |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.7.2010, 18:29) |
no toť vidím Alka, že to bude dobrota - už len 1 obrázok je k |
ODPOVEDAŤ |
| | alije k. (alka36) ID 79302 (19.7.2010, 18:49) |
Matka je to vyborne ...ak sa Ti pritrafi kvalitna biela fazula - ja si ju vozim od nas z macedonska, tak vyskusaj ... my sme si veru pochutili |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28) | << predošlé 1, 2 |