. .. .. .. .. .. .
. .

***Gravce Tavce *** - RECEPT 29602

alije k. (alka36) ID 79302
.
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.1.2009
Naposledy: 20.2.2017 17:36
Aktualizácia: 27.4.2012 0:44
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 98
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 63
NÁVODY 0

STRUKOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)


***Gravce Tavce ***


[ recept č. 29602 zo dňa  ]


***Gravce Tavce ***


POTREBNÉ PRÍSADY

500g suchej bielej maslovej fazule***sol***vegeta***1 cibula ***Na lecovy zaklad***100g masla***1 vacsia cibula***1 paprika***1 paradajka***sol***vegeta***mleta cervena paprika- kvalitna, je to dost dvolezite kvoli chuti ***Na mlete masko***250g mleteho hovadzieho maska***1 cibula***sol***vegeta***mleta cervena paprika a mlete cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Dalsia balkanska specialitka :))))....Je to fazula, ktora sa po uvareni zapeka este v rure. Vacsinou sa pripravuje v hlinenej zapekacej nadobe, ale kludne mozte pouzit hocijaky iny hlbsi pekac.Pri tomto jedle je dost dolezita kvalita fazule a mletej cervenej papriky. Ja som opat robila duplo davku...:))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


fazulu si vecer namocime do vody


vodu zlejeme a fuzulu dame do tlakoveho hrnca


dolejeme vodou, osolime dame vegetu a cibulu prekrojenu na polovicu. Varime na miernom ohni 1 hodinu


v pekaci si na masle osmazime cibulu, Mozeme zapnut ruru , aby sa nam vyhriala a pripravit si este panvicu , kde budeme priebezne pripravovat aj mlete masko, takze si nakrajame este 1 cibulu


potom pridame nakrajanu papriku a paradajku a chvilku smazime


osolime dame vegetu a cervenu papriku. Premiesame a ODSATAVIME z ohna


vyzera to takto


pridame uvarenu fazulu aj s vodou v ktorej sa varila a pomocou dvoch varesiek jemne vsetko premiesame a OPAT dame na sporak. Cela zmes je dost husta, ale tak to ma byt. Ak by sa vam , ale zdalo , ze je az prilis husta , mozete priliat trosku vody


na panvici si podusime cibulu a pridame mlete masko, ktore ochutime solou, vegetou , mletym ciernym korenim a mletou cervenou paprikou a masko dodusime


masko pridame k fazuli a opat jemne premiesame a na miernom ohni nechame , kym sa to zacne varit. Potom pekac vlozime do vyhriatej rury a zapecieme na 200st priblizne 20-25min


hotove by malo takto vyzerat


takto


podavame s chlebikom ...my k tomu zboznujeme TARATUR



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< ***Letne osviezenie*** | ***Gravce Tavce *** | ***PLACKY- vhodne na plnenie maskom ,dipom a zeleninkou *** >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Soňa T. (rexo) ID 108927 (22.8.2013, 16:11)
Gravce Tavce som robila niekoľko krát (Y) (Y) keď som nemala fazuľu nahradila som sójou je to eňo ňuňo papáničko (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Petra Z. (Petra3) ID 18029, mimibazar.sk/petra3 (22.8.2013, 13:24)
|:o) |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea J. (andrea000) ID 65701, mimibazar.sk/andrea000 (21.8.2013, 21:57)
Ja to robievam tiez ale davam bravcove kolienko :-) Je to velka mnamka. Oplati sa vyskusat :-)))
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika P. (Nomik83) ID 171508, mimibazar.sk/nomik83 (21.8.2013, 19:06)
Varim znova.. Dvojnasobnu davku.. asi to budem jest mesiac ,-) Luuuubim to, urcite vyskusajte, je to vyborne!!!!
ODPOVEDAŤnahlásiť
gerekova n. (gerekova22) ID 219870 (7.11.2012, 10:37)
vyborne urobila som vcera a dali sme si s domacim chlebikom chlap sa nesiel dojest uz mi volal ci mu nespravim aj dnes dakujem za super receptik (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
alije k. (alka36) ID 79302 (7.11.2012, 23:10)
supeer :-) :-) :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
gerekova n. (gerekova22) ID 219870 (1.11.2012, 22:51)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (28.6.2012, 13:44)
zaujímavé (clamp) (clamp) (clamp).........a ostala som zaskočená TARATUR ,-) ,-) ,-), žeby preklep tatarsku :-D :-D :-D, ale našťastie máme uja google a on mi pomohol....tento letný osviežujúci šalátik robievam, len som netušila aký to má pôvodný názov... (clamp) (clamp) (clamp) určite vyskúšam Tvoj receptík (L) |:o) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
alije k. (alka36) ID 79302 (28.6.2012, 21:10)
mojej rodinke takto chuti najviac :-p...da sa urobit aj odlahcene ,ked sa da miesto pochutkovej smotany biely jogurt s acidkom,ale potom je taratur redsi :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (22.8.2013, 14:01)
ja ked používam jogurt na takéto účely, nechám ho cez noc /aj dlhšie/ odkvapkať cez plátenko na miske - zostane fantastický hustý, dá sa použiť aj ako základ na nátierky, je to tu niekde na mmb ako domáci syr lučina alebo tak nejako
ODPOVEDAŤnahlásiť
Danka H. (haluska1972) ID 242566 (28.6.2012, 14:36)
:-D :-D :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika P. (Nomik83) ID 171508, mimibazar.sk/nomik83 (28.6.2012, 12:12)
Hehe, gravce tavce robim znova.. fazulka as vari, zelenina nakrajana a masko pripravene na opecenie.. Uz sa taaak tesiiiim.. (clamp) :-p ^o) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
alije k. (alka36) ID 79302 (28.6.2012, 21:06)
ha ha aka naahoda :-) :-) :-) aj ja som dnes varila gravce tavce a aj taratur mnaam (Y) (Y) (Y) tesim sa ,ze ma u Vas receptik uspech (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika P. (Nomik83) ID 171508, mimibazar.sk/nomik83 (15.1.2012, 18:02)
Prave sa mi druha varka Gravce Tavce (lebo nemam taku velku zapekaciu misu :^) ) pecie v trube.. Veeeelmi odporucam skusit, ja uz som toto jedlo robila asi 6 krat, cela rodina je z toho uz chora (facky) , ale obcas jednoducho clovek natrafi na nieco, coho sa nevie dojest a je jasne, ze pre kazdeho je to nieco ine, nuz ale toto jedlicko mne osobne chutovo aj konzistentne absolutne vyhovuje.. (zajic) K tomu trochu chilli, kyslu smotanku, cerstvy rohlik a pohar vinka a som na vrchole blaha (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (12.8.2011, 18:11)
Hlinenú nádobu mám. :-) :-) Ja takéto zapekané veci mám veľmi rada. (Y) (Y)
Potom nafotím a napíšem ,ako nám chutilo. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Liana R. (liaro) ID 62105 (24.6.2011, 21:00)
Mnamkovo to vyzeraaaaaaaaaa (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evik evik) ID 62536 (24.6.2011, 20:45)
(pl) (pl) (pl) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (24.6.2011, 19:35)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=808526

Nemala som až tak dobrú červenú papriku, ale aj tak to bola mňamka. Nová chuť (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
alije k. (alka36) ID 79302 (24.6.2011, 21:58)
Ivka (F) som rada, ze si gravce tavce vyskusala a ze chutilo :-p (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (29.11.2010, 17:40)
mnami gravče na tavče i my robime a aj prebranac s kobasicom mnam (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka M. (jonki) ID 116254 (28.9.2010, 19:13)
paradne jedlo (Y) trosku som svindlovala kedze som mala doma uz otvorene domace leco ale v podstate to bolo ako v recepte...na teplo ci na studeno to bolo skvele...skoro som zjedla aj zajtrajsiu porciu :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
alije k. (alka36) ID 79302 (29.9.2010, 11:48)
Janka (F) som rada, ze si si pochutila (pl) (pl) (pl)...aj moj manzel ma rad toto papanicko aj studene :-p... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (6.8.2010, 17:01)
sakra, tak neviem ci som jedla poslednu dobu nieco lepsie!!!! velke mnaaaaaaaaaaaaaaaam,prave sa tu tym dusim (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
alije k. (alka36) ID 79302 (6.8.2010, 23:28)
jeeej :-) tak to som feest rada, ze chutiloooooo (pl) (pl) (pl) (pl) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína M. (topinka21) ID 65932 (23.7.2010, 17:52)
Fakt dobré jedlo, vedela som, že toto mi sadne. Robievam to podobne s fazuľou z konzervy, lečom alebo kečupom a špekačkami. ale tvoja verzia sa mi viac páči, len som nedala mleté mäso, ale bravčové plece a dala som červenú fazuľu z konzervy, bolo to super, len tá fazuľa mala dosť sladkú chuť a všetko prebila, nabudúce skúsim asi s varenou bielou. Inak nevieš poradiť, či si môžem papriku a rajčiny osmažiť aj v mise z janského skla rovno na sporáku, nepraskne mi to sklo, lebo pečiem v ňom veci v trúbe, len som sa bála v tom smažiť na sporáku
ODPOVEDAŤnahlásiť
alije k. (alka36) ID 79302 (23.7.2010, 23:13)
Katka :-) som rada, ze si vyskusala :-) a v mise z janskeho skla kludne mozes pripravit na sporaku , nemusis sa bat , ze Ti praskne , tam len musis dodrzat zasadu nepriliat nieco studene , ked bude misa horuca, v tedy moze puknut...kukni v mojich receptoch pripravujem ryzu v mise z janskeho skla... (hello) (hello) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (22.7.2010, 12:08)
vyzerá to výborne (zajic) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
alije k. (alka36) ID 79302 (22.7.2010, 17:48)
dakujeem :-) treba vyskusat (pl) (pl) (pl) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (21.7.2010, 18:04)
Vyzerá to veľmi dobre. Určite vyskušám. Môžem sa spýtať čo to je TARATUR?
ODPOVEDAŤnahlásiť
alije k. (alka36) ID 79302 (21.7.2010, 18:41)
dakujem :-) TARATUR je uhorka nakrajana na male kococky + strucik cesnaku+ pochutkova smotana a sol :-p ja ho robim takto a hovori sa mu aj bulharsky Tarator alebo podobne grecke tzatziky ...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (20.7.2010, 11:14)
trosku mi to pripomina chilli con carne :o) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
alije k. (alka36) ID 79302 (20.7.2010, 11:21)
Anetka (F) to nepoznam :-$ este som to nepapala :-$ ale moze to byt podobne :-) lebo som este zabudla dopisat , ze kto lubi stiplave , tak si moze dat tu papriku stiplavu alebo feferonku :-p... (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu