alije k. (alka36) ID 79302 |
 |
Oblasť: Martin |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 28.1.2009 |
Naposledy: 20.2.2017 17:36 |
Aktualizácia: 27.4.2012 0:44 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)
***Gravce Tavce ***
[ recept č. 29602 zo dňa 19.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g suchej bielej maslovej fazule***sol***vegeta***1 cibula ***Na lecovy zaklad***100g masla***1 vacsia cibula***1 paprika***1 paradajka***sol***vegeta***mleta cervena paprika- kvalitna, je to dost dvolezite kvoli chuti ***Na mlete masko***250g mleteho hovadzieho maska***1 cibula***sol***vegeta***mleta cervena paprika a mlete cierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Dalsia balkanska specialitka :))))....Je to fazula, ktora sa po uvareni zapeka este v rure. Vacsinou sa pripravuje v hlinenej zapekacej nadobe, ale kludne mozte pouzit hocijaky iny hlbsi pekac.Pri tomto jedle je dost dolezita kvalita fazule a mletej cervenej papriky. Ja som opat robila duplo davku...:))))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
fazulu si vecer namocime do vody
![]()
vodu zlejeme a fuzulu dame do tlakoveho hrnca
![]()
dolejeme vodou, osolime dame vegetu a cibulu prekrojenu na polovicu. Varime na miernom ohni 1 hodinu
![]()
v pekaci si na masle osmazime cibulu, Mozeme zapnut ruru , aby sa nam vyhriala a pripravit si este panvicu , kde budeme priebezne pripravovat aj mlete masko, takze si nakrajame este 1 cibulu
![]()
potom pridame nakrajanu papriku a paradajku a chvilku smazime
![]()
osolime dame vegetu a cervenu papriku. Premiesame a ODSATAVIME z ohna
![]()
vyzera to takto
![]()
pridame uvarenu fazulu aj s vodou v ktorej sa varila a pomocou dvoch varesiek jemne vsetko premiesame a OPAT dame na sporak. Cela zmes je dost husta, ale tak to ma byt. Ak by sa vam , ale zdalo , ze je az prilis husta , mozete priliat trosku vody
![]()
na panvici si podusime cibulu a pridame mlete masko, ktore ochutime solou, vegetou , mletym ciernym korenim a mletou cervenou paprikou a masko dodusime
![]()
masko pridame k fazuli a opat jemne premiesame a na miernom ohni nechame , kym sa to zacne varit. Potom pekac vlozime do vyhriatej rury a zapecieme na 200st priblizne 20-25min
![]()
hotove by malo takto vyzerat
![]()
takto
![]()
podavame s chlebikom ...my k tomu zboznujeme TARATUR
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (22.8.2013, 16:11) |
Gravce Tavce som robila niekoľko krát keď som nemala fazuľu nahradila som sójou je to eňo ňuňo papáničko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea J. (andrea000) ID 65701, mimibazar.sk/andrea000 (21.8.2013, 21:57) |
Ja to robievam tiez ale davam bravcove kolienko Je to velka mnamka. Oplati sa vyskusat )) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika P. (Nomik83) ID 171508, mimibazar.sk/nomik83 (21.8.2013, 19:06) |
Varim znova.. Dvojnasobnu davku.. asi to budem jest mesiac Luuuubim to, urcite vyskusajte, je to vyborne!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
gerekova n. (gerekova22) ID 219870 (7.11.2012, 10:37) |
vyborne urobila som vcera a dali sme si s domacim chlebikom chlap sa nesiel dojest uz mi volal ci mu nespravim aj dnes dakujem za super receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alije k. (alka36) ID 79302 (7.11.2012, 23:10) |
supeer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (28.6.2012, 13:44) |
zaujímavé .........a ostala som zaskočená TARATUR , žeby preklep tatarsku , ale našťastie máme uja google a on mi pomohol....tento letný osviežujúci šalátik robievam, len som netušila aký to má pôvodný názov... určite vyskúšam Tvoj receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alije k. (alka36) ID 79302 (28.6.2012, 21:10) |
mojej rodinke takto chuti najviac ...da sa urobit aj odlahcene ,ked sa da miesto pochutkovej smotany biely jogurt s acidkom,ale potom je taratur redsi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (22.8.2013, 14:01) |
ja ked používam jogurt na takéto účely, nechám ho cez noc /aj dlhšie/ odkvapkať cez plátenko na miske - zostane fantastický hustý, dá sa použiť aj ako základ na nátierky, je to tu niekde na mmb ako domáci syr lučina alebo tak nejako |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika P. (Nomik83) ID 171508, mimibazar.sk/nomik83 (28.6.2012, 12:12) |
Hehe, gravce tavce robim znova.. fazulka as vari, zelenina nakrajana a masko pripravene na opecenie.. Uz sa taaak tesiiiim..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alije k. (alka36) ID 79302 (28.6.2012, 21:06) |
ha ha aka naahoda aj ja som dnes varila gravce tavce a aj taratur mnaam tesim sa ,ze ma u Vas receptik uspech  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika P. (Nomik83) ID 171508, mimibazar.sk/nomik83 (15.1.2012, 18:02) |
Prave sa mi druha varka Gravce Tavce (lebo nemam taku velku zapekaciu misu ) pecie v trube.. Veeeelmi odporucam skusit, ja uz som toto jedlo robila asi 6 krat, cela rodina je z toho uz chora , ale obcas jednoducho clovek natrafi na nieco, coho sa nevie dojest a je jasne, ze pre kazdeho je to nieco ine, nuz ale toto jedlicko mne osobne chutovo aj konzistentne absolutne vyhovuje.. K tomu trochu chilli, kyslu smotanku, cerstvy rohlik a pohar vinka a som na vrchole blaha  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (12.8.2011, 18:11) |
Hlinenú nádobu mám. Ja takéto zapekané veci mám veľmi rada. Potom nafotím a napíšem ,ako nám chutilo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Liana R. (liaro) ID 62105 (24.6.2011, 21:00) |
Mnamkovo to vyzeraaaaaaaaaa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (24.6.2011, 19:35) |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=808526 Nemala som až tak dobrú červenú papriku, ale aj tak to bola mňamka. Nová chuť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alije k. (alka36) ID 79302 (24.6.2011, 21:58) |
Ivka som rada, ze si gravce tavce vyskusala a ze chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (29.11.2010, 17:40) |
mnami gravče na tavče i my robime a aj prebranac s kobasicom mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka M. (jonki) ID 116254 (28.9.2010, 19:13) |
paradne jedlo trosku som svindlovala kedze som mala doma uz otvorene domace leco ale v podstate to bolo ako v recepte...na teplo ci na studeno to bolo skvele...skoro som zjedla aj zajtrajsiu porciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alije k. (alka36) ID 79302 (29.9.2010, 11:48) |
Janka som rada, ze si si pochutila ...aj moj manzel ma rad toto papanicko aj studene ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (6.8.2010, 17:01) |
sakra, tak neviem ci som jedla poslednu dobu nieco lepsie!!!! velke mnaaaaaaaaaaaaaaaam,prave sa tu tym dusim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alije k. (alka36) ID 79302 (6.8.2010, 23:28) |
jeeej tak to som feest rada, ze chutiloooooo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína M. (topinka21) ID 65932 (23.7.2010, 17:52) |
Fakt dobré jedlo, vedela som, že toto mi sadne. Robievam to podobne s fazuľou z konzervy, lečom alebo kečupom a špekačkami. ale tvoja verzia sa mi viac páči, len som nedala mleté mäso, ale bravčové plece a dala som červenú fazuľu z konzervy, bolo to super, len tá fazuľa mala dosť sladkú chuť a všetko prebila, nabudúce skúsim asi s varenou bielou. Inak nevieš poradiť, či si môžem papriku a rajčiny osmažiť aj v mise z janského skla rovno na sporáku, nepraskne mi to sklo, lebo pečiem v ňom veci v trúbe, len som sa bála v tom smažiť na sporáku |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alije k. (alka36) ID 79302 (23.7.2010, 23:13) |
Katka som rada, ze si vyskusala a v mise z janskeho skla kludne mozes pripravit na sporaku , nemusis sa bat , ze Ti praskne , tam len musis dodrzat zasadu nepriliat nieco studene , ked bude misa horuca, v tedy moze puknut...kukni v mojich receptoch pripravujem ryzu v mise z janskeho skla...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (22.7.2010, 12:08) |
vyzerá to výborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alije k. (alka36) ID 79302 (22.7.2010, 17:48) |
dakujeem treba vyskusat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (21.7.2010, 18:04) |
Vyzerá to veľmi dobre. Určite vyskušám. Môžem sa spýtať čo to je TARATUR? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alije k. (alka36) ID 79302 (21.7.2010, 18:41) |
dakujem TARATUR je uhorka nakrajana na male kococky + strucik cesnaku+ pochutkova smotana a sol ja ho robim takto a hovori sa mu aj bulharsky Tarator alebo podobne grecke tzatziky ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (20.7.2010, 11:14) |
trosku mi to pripomina chilli con carne :o)  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alije k. (alka36) ID 79302 (20.7.2010, 11:21) |
Anetka to nepoznam este som to nepapala ale moze to byt podobne lebo som este zabudla dopisat , ze kto lubi stiplave , tak si moze dat tu papriku stiplavu alebo feferonku ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |