. .. .. .. .. .. .
. .

Jahodová kocka - RECEPT 29428

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 33802 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)


Jahodová kocka


[ recept č. 29428 zo dňa  ]


Jahodová kocka


POTREBNÉ PRÍSADY

Piškota: 4 vajíčka, 4 PL kryšťálového cukru, 4PL polohrubej múky..............Jahodová hmota: 1l vody, 300g kryštílového cukru, 2 kávové lyžičky agaru, 1l smotany na šľahanie, 1 jahodový džem..................šľahačka na ozdobu + višne, jahodový džem na potretie piškot

POSTUP PRÍPRAVY

Po dlhej odmlke ppridávam recept na lahodný zákusok. Niekde v komentároch pri zákusku Trikolora ( v mojich receptoch) som niekomu sľúbila, že pridám ešte jeden vynikajúci zákusok, na ktorý sme my skôr narodené chodievali ( za bývalého režimu ) ako deti do cukrárne. Keďže sa konečne po roku zadarilo upiecť ho, tak sa s vami rada podelím o tento receptuš. Tak poďme na to do obrázkového postupu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

vyšľahať bielka a keď sú dostatočne tuhé pridať cukor a došľahať , kým sa cukor nerozpustí a bielka sa pekne lesknú
pridať žltka a zľahka premiešať
potom pomaly po lyžiciach jemne vmiešať múku
plech vyložiť papierom na pečenie a upiecť, takto upečieme aj druhú piškotu
z vychladnutej piškoty stiahneme papier a vložíme ju späť do formy buď na čistý papier, alebo ak sa nám nepotrhá ten , na ktorrom sme piekli, tak ho môžme použiť, ale ho otočíme tou čistou stranou hore, piškotu popicháme vidličkou, aby sa lepšie prichytil džem
piškotu potrieme džemom ( ja som neskoro zistila, že mám len jeden jahodový džem, tak som použila aký som mala, preto je taký tmavý)
na džem priložíme druhú piškotu a opäť popicháme
najprv začneme agarom, lebo sa dlho chladí , uvaríme vodu s agarom a cukrom, za občasného miešania ho vychladíme a odoberieme si z neho 250 ml na poliatie jahodovej masy
vyšľahať šľahačku a pridať do nej jeden jahodový džem
zľahka vmiešať džem do šľahačky ( ja som mala domáci džem a ten nie je tak ostro červený ako kupovaný, tak som mu chcela trochu pomôcť a kvapla som červené farbivo, len sa mi trochu triasla ruka a prehnala som to s tou farbou) takže to má byť taká jemne ružová farba
do jahodovej šľahačky pomaly prilievame vychladnutý agar
aby sa jahodová masa neroztiekla po forme, treba si vyrobiť, najlepšie z alobalu mantinel, ja mám na takéto koláče vyrobený rám, ten dám na piškoty a nalejem jahodovú masu
tých odobratých 250ml agaru zafarbíme na červeno
na vrch opatrne a rovnomerne nalejeme červený agar , keby medzitým začal tuhnúť, môžme ho jemne nahriať, ale nesmie byť teplý, inak sa rozpustí jahodová masa a urobí nám na povrchu melír
pekne rovnomerne a hladúčko
asi takto a necháme celý zákusok stuhnúť
po dôkladnom stuhnutí odstránime rám, orežeme okraje a nakrájame na si 5x5cm kúsky
***
pred podávaním si preložíme niekoľko kúskov na tácku
a dozdobíme šľahačkou a višňou


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cars-Luigi | Jahodová kocka | na krst pre Števka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Jana M. (anaj70) ID 308233 (14.12.2014, 19:52)
Evi, rada by som sa spytala, ci skutocne stacia iba dve lyzicky agaru. Ja mam doma agar (vlocky) a v navode je pisane, ze na liter vody ide 6 lyziciek agaru. No a tu v recepte je liter vody, liter slahacky a este aj dzem, tak sa bojim, aby mi to drzalo pohromade. Dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (19.12.2014, 12:28)
Jani , ospravedlňujem sa ak píšem neskoro (L) ale ak je to ozaj agar tak stačí ako je v recepte piekla som ho viac krát a vždy sa podaril (Y) ja som mala práškový taký čo používajú v cukrárňach alebo používali ešte za sociku, teraz neviem či to ešte stále robia rovnako, ale agar by mal byť stále agar, no ale dnes sa stále niečo vylepšuje na úkor kvality ,-)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (27.6.2013, 23:16)
Nádhera (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (28.9.2013, 18:34)
ďakujem (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
PETRA V. (vackovape) ID 158725 (27.6.2013, 19:44)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) jako s cukrárny,hned bych si dala (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (28.9.2013, 18:34)
ďakujem za pochvalu (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (upravené 30.5.2013, 21:59)
(L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (28.5.2011, 22:13)
Slavka, pozrela som si (^) je prefektná (Y) (Y) (Y) (Y) je to skvelý nápad urobiť to ako tortu (Y) (Y) (Y) (Y) vydarila sa ti prefektne |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (27.7.2010, 19:01)
ach draha, take nadherne ani v cukrarni nemaju :) vydaril sa ti uzasne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) dufam, ze dalsi receptus ti nebude tak dlho trvat :) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (19.7.2010, 14:51)
ahoj a agar mas odkial?
ODPOVEDAŤ
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (16.7.2010, 21:35)
Evi, nadherny kolacik, na zahryznutie (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.7.2010, 10:34)
Gabika, ďakujem pekne (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.7.2010, 21:02)
evulqa, to je krásny koláčik. |:o) v tejto horúčave nemám ani na nič chuť, ale toto by som si veru dala... (zajic)dobre schladené...šikulka si. kde sa dá ale kúpiť agar? *-)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.7.2010, 10:33)
joj dala by som si veru aj ja, len už nie je , tento som piekla na svoje narodky ešte v júni (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) agar sa ťažko zháňa, už som nižie písala, že som si do teraz vždy zohnala priamo od cukrárov z výrobne, ale kľudne môžeš použiť aj jedlú želatínu ( pozri link nižšie v komentári u Dadky ) ale daj dva sáčky na 750 ml vody a na vrch by som dala želatínu od Dr. Oetkera, hoci aj pol litra podľa návodu, bude na vrchu krajšia tá želatína |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (16.7.2010, 8:36)
Evka, krásny koláčik (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.7.2010, 18:24)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) ďakujem pekne |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (15.7.2010, 21:55)
vyzera fantastikus (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.7.2010, 18:23)
ďakujeeeeeeeeeeeeeeeeeem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (15.7.2010, 21:52)
Evi krása, super prácička |:o) |:o) |:o) takého koláče milujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.7.2010, 18:23)
ďakujem , aj my |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (15.7.2010, 21:12)
super agar budu mat asi v zdravej vyzive..alebo? (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.7.2010, 18:18)
Dadka, agar som kupovala priamo z cukrárenskej výroby, v obchodoch som ani nehľadala, vždy som ho mala od nejakej cukrárky, viem len, že je ho ťažko zohnať, ale kľudne môžeš použiť túto želatínu http://img.mimibazar.sk/h/bs/10/080816/17/l23525.jpg ale na 1l vody daj nie 2 sáčky ale 2 1/2 (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) .A na vrch by som dala aj pol litra červenej a tá ani nemusí byť z tej na obrázku , aj DR. Oetker má dobré, ale vždy kupuj želatínu nie tortové želé
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (16.7.2010, 21:41)
dakujem.. (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.7.2010, 20:13)
kraaaaasny,ako z cukrarne.Laka k zakusnutiu (zajic).
A konecne Eviliq.ze si sa opat ukazala (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 20:20)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) len dokedy tu zas budem (L) (L) (L) (L) (L) (L) ja niekedy nechápem, kde som brala čas keď som tu bola každý deň :-$ :-$ :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Mária C. (macsa) ID 27966 (15.7.2010, 20:10)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 20:17)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.7.2010, 20:03)
Evka vyzerá úžasne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 20:08)
Ivka, ďakujem |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) ale aj tvoje recepty sú jedinečné, napr tie ananásové kvetinky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) idem ti aspoň tie pochváliť, lebo už nado mnou stojí dcéra, tak asi viac ani nestihnem 8o| 8o| 8o| 8o| 8o|
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.7.2010, 20:12)
to poznám, sedím tu len preto, že syn išiel vyvenčiť Charlika, keď sa vrátia, tak bude dupačiť pri mne, aby som ho už konečne pustila a to som tu len chvíľku :-D
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 20:23)
tak sme na tom rovnako dcera teraz došla so Sofinkou a už od dverí, či ju pustím 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| ozaj a ako sa má Charlinko (&)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.7.2010, 19:45)
Charlinko sa má dobre, ale je mu teplo a pozdravuje Sofinku (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (15.7.2010, 19:16)
Evka, je krásny |:o) teším sa, že si sa znovu ukázala (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 20:03)
Silvi, ďakujem za pochvalu (F) (F) (F) (F) (L) (L) (L) (L) len mám strach či to moje objavenie nebude ako letná búrka ,-) ,-) ,-) ,-) pečenie mi trvalo rok a nahodenie ďalší mesiac :-$ :-$ :-$ :-$ dúfam, že sa polepším |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (15.7.2010, 18:37)
naozaj ,ako z cukrarne |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 20:00)
ďakujem pekne (L) (L) (L) (L) (L) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (15.7.2010, 18:33)
kraaaaasneeeee (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 19:59)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) ďakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (15.7.2010, 18:24)
jeeej Evka :-$ :-$ - tie sú ozaj ako z cukrárne (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) nádherné rezy (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 18:29)
ďakujem, pochvalu od takej šikovnice si veľmi cením (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (15.7.2010, 17:41)
(Y) (Y) 8o| (zajic) (zajic)veru,najlepsi na svete,hned aj ukladam a najblizsie si pochutname (Y) (Y) (clamp) (clamp)Evickaaaa super ze si recept pridala,dakujem |:o) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 17:59)
ďakujem Slavka (L) (L) (L) (L) rada som ho pridala, veď sľuby sa majú plniť, len mi to trvalo trochu pridlho 8-| ale hlavne , že je už tu |:o) teším sa na tvoje (P)
(L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu