. .. .. .. .. .. .
. .

Tvarohová kocka... - RECEPT 53301

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 105501 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Tvarohová kocka...


[ recept č. 53301 zo dňa  ]


Tvarohová kocka...


POTREBNÉ PRÍSADY

Budeme potrebovať dva korpusy: na svetlý potrebujeme 4 vajíčka /veľkosť "L" pokiaľ používame "M-kové" tak treba o jedno-dve viac/, 120g polohrubej múky, 160g krupicového cukru, 1 ČL kypriaceho prášku ♠♠♠♠♠ na kakaové potrebujeme 3 vajcia "L- kové /alebo 4 "M-kové/, 60g polohrubej múky, 80g krupicového cukru, 1 PL kakaa a 2 ČL kypriaceho prášku...♠♠♠♠♠ NA krém si pripravíme: 100g "gréckeho" bieleho jogurtu, 500g jemného tvarohu, 100g práškového cukru, 50g vanilínového cukru, 100g masla /alebo Hery/, 400ml smotany na šľahanie /33%/, 20g mletej želatíny, 1 dcl vody...♠♠♠♠♠ okrem toho: 400g ľubovoľného lekváru, ovocie a čokoláda na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Svetlý a kakaový korpus pripravujem takmer rovnako: Bielky si oddelím a vyšľahám dotuha, žĺtky vyšľahám s cukrom "dobiela", múku zmiešam s kypriacim práškom /pri kakaovom korpuse si vmiešam do múky aj kakao/ a potom do žĺtkovej zmesi nastriedačku zľahka vmiešam múčnu zmes a tuhý sneh z bielkov...každý korpus si upečiem zvlášť na plechu vystlanom papierom na pečenie, pečiem na 180 °C, asi 10 minút a nechám vychladnúť. Potom svetlý plát natriem lekvárom /čím ho je viac, tým lepšie/, priložím kakaový plát, dobre pritlačím, papier na pečenie stiahnem a natriem krém, ozdobím podľa fantázie a nechám stuhnúť v chladničke. Pokrájame na kocky a môžeme servírovať...




♠♠♠♠♠




KRÉM: Želatínu si namočím do vody a vo vodnom kúpeli rozpustím. Maslo roztopím, vyšľahám s práškovým a vanilínovým cukrom, všľahám tvaroh a grécky jogurt /mali by mať izbovú teplotu/, smotanu na šľahanie dotuha vyšľahám A zľahka vmiešam do tvarohovej zmesi...do rozpustenej želatíny vmiešam za jednu PL tvarohovej zmesi /to aby sa mi želatína "nezgrcla" a neboli z nej hrudky/ a potom takto upravenú želatínu vmiešam do tvarohovej zmesy metličkou...
<< Anjelka k PSP | Tvarohová kocka... | Zeleninové lievance >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (16.4.2013, 10:02)
tak toto fakt vyzerá že mňaaaaam (zajic)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (17.4.2013, 15:49)
,-) ,-) ,-) Ďakujem... (K)
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (15.4.2013, 9:06)
Mňam, dobrotka (zajic) a ešte aj pekne vyzerá (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (16.4.2013, 9:32)
(L) (L) (L) Ďakujem... (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu