Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Eva T. (Evulqa) ID 33802 |
 |
Oblasť: Košice |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 28.1.2008 |
Naposledy: 9.6.2021 21:23 |
Aktualizácia: 28.9.2013 18:26 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)
Jahodová kocka
[ recept č. 29428 zo dňa 15.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Piškota: 4 vajíčka, 4 PL kryšťálového cukru, 4PL polohrubej múky..............Jahodová hmota: 1l vody, 300g kryštílového cukru, 2 kávové lyžičky agaru, 1l smotany na šľahanie, 1 jahodový džem..................šľahačka na ozdobu + višne, jahodový džem na potretie piškot
POSTUP PRÍPRAVY
Po dlhej odmlke ppridávam recept na lahodný zákusok. Niekde v komentároch pri zákusku Trikolora ( v mojich receptoch) som niekomu sľúbila, že pridám ešte jeden vynikajúci zákusok, na ktorý sme my skôr narodené chodievali ( za bývalého režimu ) ako deti do cukrárne. Keďže sa konečne po roku zadarilo upiecť ho, tak sa s vami rada podelím o tento receptuš. Tak poďme na to do obrázkového postupu.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
vyšľahať bielka a keď sú dostatočne tuhé pridať cukor a došľahať , kým sa cukor nerozpustí a bielka sa pekne lesknú |
![]() |
pridať žltka a zľahka premiešať |
![]() |
potom pomaly po lyžiciach jemne vmiešať múku |
![]() |
plech vyložiť papierom na pečenie a upiecť, takto upečieme aj druhú piškotu |
![]() |
z vychladnutej piškoty stiahneme papier a vložíme ju späť do formy buď na čistý papier, alebo ak sa nám nepotrhá ten , na ktorrom sme piekli, tak ho môžme použiť, ale ho otočíme tou čistou stranou hore, piškotu popicháme vidličkou, aby sa lepšie prichytil džem |
![]() |
piškotu potrieme džemom ( ja som neskoro zistila, že mám len jeden jahodový džem, tak som použila aký som mala, preto je taký tmavý) |
![]() |
na džem priložíme druhú piškotu a opäť popicháme |
![]() |
najprv začneme agarom, lebo sa dlho chladí , uvaríme vodu s agarom a cukrom, za občasného miešania ho vychladíme a odoberieme si z neho 250 ml na poliatie jahodovej masy |
![]() |
vyšľahať šľahačku a pridať do nej jeden jahodový džem |
![]() |
zľahka vmiešať džem do šľahačky ( ja som mala domáci džem a ten nie je tak ostro červený ako kupovaný, tak som mu chcela trochu pomôcť a kvapla som červené farbivo, len sa mi trochu triasla ruka a prehnala som to s tou farbou) takže to má byť taká jemne ružová farba |
![]() |
do jahodovej šľahačky pomaly prilievame vychladnutý agar |
![]() |
aby sa jahodová masa neroztiekla po forme, treba si vyrobiť, najlepšie z alobalu mantinel, ja mám na takéto koláče vyrobený rám, ten dám na piškoty a nalejem jahodovú masu |
![]() |
tých odobratých 250ml agaru zafarbíme na červeno |
![]() |
na vrch opatrne a rovnomerne nalejeme červený agar , keby medzitým začal tuhnúť, môžme ho jemne nahriať, ale nesmie byť teplý, inak sa rozpustí jahodová masa a urobí nám na povrchu melír |
![]() |
pekne rovnomerne a hladúčko |
![]() |
asi takto a necháme celý zákusok stuhnúť |
![]() |
po dôkladnom stuhnutí odstránime rám, orežeme okraje a nakrájame na si 5x5cm kúsky |
![]() |
*** |
![]() |
pred podávaním si preložíme niekoľko kúskov na tácku |
![]() |
a dozdobíme šľahačkou a višňou |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Jana M. (anaj70) ID 308233 (14.12.2014, 19:52) |
Evi, rada by som sa spytala, ci skutocne stacia iba dve lyzicky agaru. Ja mam doma agar (vlocky) a v navode je pisane, ze na liter vody ide 6 lyziciek agaru. No a tu v recepte je liter vody, liter slahacky a este aj dzem, tak sa bojim, aby mi to drzalo pohromade. Dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (19.12.2014, 12:28) |
Jani , ospravedlňujem sa ak píšem neskoro ale ak je to ozaj agar tak stačí ako je v recepte piekla som ho viac krát a vždy sa podaril ja som mala práškový taký čo používajú v cukrárňach alebo používali ešte za sociku, teraz neviem či to ešte stále robia rovnako, ale agar by mal byť stále agar, no ale dnes sa stále niečo vylepšuje na úkor kvality  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (27.6.2013, 23:16) |
Nádhera  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (28.9.2013, 18:34) |
ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
PETRA V. (vackovape) ID 158725 (27.6.2013, 19:44) |
jako s cukrárny,hned bych si dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (28.9.2013, 18:34) |
ďakujem za pochvalu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (upravené 30.5.2013, 21:59) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (28.5.2011, 22:13) |
Slavka, pozrela som si je prefektná je to skvelý nápad urobiť to ako tortu vydarila sa ti prefektne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (27.7.2010, 19:01) |
ach draha, take nadherne ani v cukrarni nemaju vydaril sa ti uzasne dufam, ze dalsi receptus ti nebude tak dlho trvat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (16.7.2010, 21:35) |
Evi, nadherny kolacik, na zahryznutie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.7.2010, 10:34) |
Gabika, ďakujem pekne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.7.2010, 21:02) |
evulqa, to je krásny koláčik. v tejto horúčave nemám ani na nič chuť, ale toto by som si veru dala... dobre schladené...šikulka si. kde sa dá ale kúpiť agar?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.7.2010, 10:33) |
joj dala by som si veru aj ja, len už nie je , tento som piekla na svoje narodky ešte v júni agar sa ťažko zháňa, už som nižie písala, že som si do teraz vždy zohnala priamo od cukrárov z výrobne, ale kľudne môžeš použiť aj jedlú želatínu ( pozri link nižšie v komentári u Dadky ) ale daj dva sáčky na 750 ml vody a na vrch by som dala želatínu od Dr. Oetkera, hoci aj pol litra podľa návodu, bude na vrchu krajšia tá želatína  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (16.7.2010, 8:36) |
Evka, krásny koláčik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.7.2010, 18:24) |
ďakujem pekne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.7.2010, 18:23) |
ďakujeeeeeeeeeeeeeeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (15.7.2010, 21:52) |
Evi krása, super prácička takého koláče milujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.7.2010, 18:23) |
ďakujem , aj my  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (15.7.2010, 21:12) |
super agar budu mat asi v zdravej vyzive..alebo?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.7.2010, 18:18) |
Dadka, agar som kupovala priamo z cukrárenskej výroby, v obchodoch som ani nehľadala, vždy som ho mala od nejakej cukrárky, viem len, že je ho ťažko zohnať, ale kľudne môžeš použiť túto želatínu http://img.mimibazar.sk/h/bs/10/080816/17/l23525.jpg ale na 1l vody daj nie 2 sáčky ale 2 1/2 .A na vrch by som dala aj pol litra červenej a tá ani nemusí byť z tej na obrázku , aj DR. Oetker má dobré, ale vždy kupuj želatínu nie tortové želé |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.7.2010, 20:13) |
kraaaaasny,ako z cukrarne.Laka k zakusnutiu . A konecne Eviliq.ze si sa opat ukazala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 20:20) |
len dokedy tu zas budem ja niekedy nechápem, kde som brala čas keď som tu bola každý deň  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.7.2010, 20:03) |
Evka vyzerá úžasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 20:08) |
Ivka, ďakujem ale aj tvoje recepty sú jedinečné, napr tie ananásové kvetinky idem ti aspoň tie pochváliť, lebo už nado mnou stojí dcéra, tak asi viac ani nestihnem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.7.2010, 20:12) |
to poznám, sedím tu len preto, že syn išiel vyvenčiť Charlika, keď sa vrátia, tak bude dupačiť pri mne, aby som ho už konečne pustila a to som tu len chvíľku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 20:23) |
tak sme na tom rovnako dcera teraz došla so Sofinkou a už od dverí, či ju pustím ozaj a ako sa má Charlinko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.7.2010, 19:45) |
Charlinko sa má dobre, ale je mu teplo a pozdravuje Sofinku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (15.7.2010, 19:16) |
Evka, je krásny teším sa, že si sa znovu ukázala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 20:03) |
Silvi, ďakujem za pochvalu len mám strach či to moje objavenie nebude ako letná búrka pečenie mi trvalo rok a nahodenie ďalší mesiac dúfam, že sa polepším  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (15.7.2010, 18:37) |
naozaj ,ako z cukrarne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 20:00) |
ďakujem pekne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (15.7.2010, 18:33) |
kraaaaasneeeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 19:59) |
ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (15.7.2010, 18:24) |
jeeej Evka - tie sú ozaj ako z cukrárne nádherné rezy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 18:29) |
ďakujem, pochvalu od takej šikovnice si veľmi cením  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (15.7.2010, 17:41) |
veru,najlepsi na svete,hned aj ukladam a najblizsie si pochutname Evickaaaa super ze si recept pridala,dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2010, 17:59) |
ďakujem Slavka rada som ho pridala, veď sľuby sa majú plniť, len mi to trvalo trochu pridlho ale hlavne , že je už tu teším sa na tvoje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |