Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 202 návštěvníkov)
Luxusné jablkové rezy ...absolútne fantastické
[ recept č. 29357 zo dňa 12.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tak toto je ten pravý zákusok do horúceho leta... a čo je hlavné , nielenže fantasticky chutia, recept je jednoduchý a rýchly...budeme potrebovať toto: Korpus: 5 vajíčok, 1 pohár (2,5 dcl) krupicového cukru,2 lyžice vriacej vody, 2 lyžice oleja,2 lyžice kakaa, 1 pohár hladkej múky, 1 lyžička PDP Biela vrstva: 0,5 l šľahačky ( ak máte obyčajnú prisladíme), 1 balenie Želatínový stužovač za studena Dr. Oetker Jablková vrstva: 8 veľkých jabĺk, 5 balíčkov škoricového cukru, šťava z 1 citróna, 2 balíčky Zlatého Klasu, 3 dcl vody
POSTUP PRÍPRAVY
Korpus: Žĺtka oddelíme vyšľaháme s 2/3 cukru do peny, neskôr pridáme vriacu vodu a vyšľaháme do hustej peny. Nakoniec jemne vmiešame olej. Bielka napeníme do riedkej peny a potom vsypeme cukor...ušľaháme na sneh. Do snehu vlejeme žĺtkovú zmes a spojíme. Múku, PDP a kakao preosejeme do zmesy a jemne spojíme. Vylejeme na plech a pri 150C upečieme.
Kým sa korpus pečie ošúpeme si jablká a na strúhame na hrubé rezance...polejeme citrónovou šťavou a podlejeme asi 1-2 dcl vody...podľa toho či sú jalbká suchšie alebo šťavnatejšie...dusíme asi 10 minútpotom v 3 dcl vody rozmiešame zlatý klas a vlejeme do jabĺ a povaríme.,..nakoniec pridáme škoricový cukor. necháme chladnúť.
Na vychladnutý korpus nanesieme šľahačkovú vrstvu. Tú pripravíme takto: Šľahačku vyšľaháme...ja používam profi,ale dobrá je aj od Rajo v litrovom balení...trvanlivá Želatínový stužovač rozmiešame vo deci vody a vlejeme do šľahačky a zmiešame...natrieme na korpus a dáme do chladu stuhnúť. Na stuhnuté vylejeme vlažnú jablkovú zmes a uhladíme...uložíme do chladničky. Ručím Vám za to, že si budete palčeky oblizovať. Brú chuť. |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
Michaela B. (Brka) ID 1258, mimibazar.sk/brka (5.10.2017, 9:03) |
Na sobotu upečiem, uz som ho v minulosti robila, bol vyborny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (16.10.2013, 22:49) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (16.10.2013, 20:54) |
No určite tento koláčik vyskúšam, už len preto, že máme tento rok strašne veľa jabĺk a aj veľmi pekne vyzerá . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana K. (zuzza) ID 268815 (12.4.2013, 20:38) |
dělám podobné. Na světlý korpus,jogurtovošlehačkovou náplň a navrh nastrouhaná jablka se skořicovým cukrem a zalít želé.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (27.1.2013, 11:22) |
vynikajúci koláčik... iba som dala opačne plnky - na korpus jablká a na vrch šľahačku...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (2.12.2012, 20:28) |
je vynikajúci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (25.5.2012, 8:55) |
zase toto už je stálica v mojich receptoch  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Pavla S. (popaja) ID 120976 (30.1.2012, 20:01) |
tak tohle je opravdu fantastická buchtička,dělala jsem na oslavy do práce a několikrát doma a sklidila vždy obrovský úspěch ,je famozní a lepší neznám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viola D. (violka60) ID 124062 (21.7.2011, 13:20) |
Normálne sa mi po pozretí na obrázok prejavil Pavlov reflex , zapisujem a ak budú slušné jablká v obchode okamžite urobím. Otázočka moja obvyklá: pečené v elektrickej alebo teplovzdušnej rúre , ďakujem a pekný deň prajem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512, mimibazar.sk/zuzka27 (9.7.2011, 10:56) |
tento kolacik je absolutna bomba pred dvomi dnami som ho spravila prvy raz a uz je po nom, neestacili sme si prsty oblizovat!!! budeme ho opakovat velmi casto, dakujeme za uzasny receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Drahomíra H. (Draha 23) ID 95698 (7.7.2011, 22:03) |
Koláčik odskúšaný,spapaný a je výborný,len maličkosť,chuť jablčok prerážal zlatý klas,nabudúce vyskúšam stužovač za studena,čo to spraví,ale ináč naozaj super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava V. (Kačmi) ID 23152, mimibazar.sk/kacmi (8.4.2011, 14:22) |
Gabika koláčik akurát chladím v chladničke ja som asi neschopná a ako hovorím pokašlem aj chleba v domácej pekárni.... mne ten korpus vôbec nevystupil asi som ho dlho piekla neviem odhadnuť moju trúbu nikdy a mala som len 8malých jablk a mám pocit že tá jablková vrstva bude asi 1x taká hrubá ako korpus....neviem čo som pokazila ale hadam sa spapa ....teda malo to byt prekvapko pre deda nuž tak hádam si na ňom pochutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (9.4.2011, 9:46) |
Mirka, nemyslím si, že by si bola neschopná...a ani si nemyslím, žeby nevystúpenie korpusu bolo spôsobené rúrou...skôr si myslím, že si urobila nejakú chybičku pri samotnom šľahaní...ak ti nevyšiel ten spôsob skús tento: Celé vajíčka+cukor šľahaj pri najvyšších obrátkach aspoň 8 minút do hustej peny. Potom pridaj múku a kakao s PDP do hmoty ju pridávaj tak, že si ju do nej preoseješ...múka sa nadľahčí a prevzdušní. Potom jemne spoj s vajíčkovou zmesou...nemiešaj iba tak ako keby prekladaj vrstvu cez vrstvu. Nakoniec pridaj olej a jemne vmiešaj. Pri plátoch ani tak nezáleží na teplote...mám odskúšané, že sa pekne upečú tak pri 160°C ako aj pri 180°C...záleží na tom aby si neotvorila rúru priskoro. Ak pečieš pri vyššej teplote korpus skontroluj po 8 minútach pri 160°C po 11 min...skúšam prstom..ak je korpus upečený správa sa asi ako špongia...nepreborí sa pod prstom...ale kľudne skúšaj aj špajdlou. Zvyčajne je upečený vtedy ak sa kraje korpusu začnú oddeľovať od plechu. Tmavý korpus je trošku zákerný v tom, že nevidíš zlatistý povrch ako pri svetlých ...tu hrozí ,že ho skôr vysušíš ako nedopečieš. Ešte jedna rada...vajíčka musia mať izbovú teplotu...studené sa zle našľahajú. Nezúfaj a skúšaj ďalej. Gabika |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Viola D. (violka60) ID 124062 (21.7.2011, 13:37) |
Gabika dovolím si pridať ešte jednu maličkú radu k Tvojmu totálne vyčerpávajúcemu popisu. Po vyšlahaní vajec s cukrom do peny pridám 2-3 vlž vriacej vody a ďalej robím ako Ty. Ono totiž to kakao dosť cesto akoby oťaží .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (24.10.2010, 8:53) |
opakujeme mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 54 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |