. .. .. .. .. .. .
. .

FRANCÚZSKY ČEREŠŇOVÝ KOLÁČ CLAFOUTIS - RECEPT 29261

Katarína T. (studiokatja) ID 26305
.
mimibazar.sk/studiokatja
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 15.5.2024 6:06 včera
Aktualizácia: 15.5.2024 6:06 včera
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 90
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 127
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


FRANCÚZSKY ČEREŠŇOVÝ KOLÁČ CLAFOUTIS


[ recept č. 29261 zo dňa  ]


FRANCÚZSKY ČEREŠŇOVÝ KOLÁČ CLAFOUTIS


POTREBNÉ PRÍSADY

500g čiernych čerešní, 50g cukru, 125g pol.múky, 50g práškového cukru, 3 vajcia, 250ml mlieka, štipka soli. Maslo na vymastenie formy.

POSTUP PRÍPRAVY

Čerešne umyjeme a osušíme. Posypeme cukrom a necháme pol hodinky odstáť.
Vyšľaháme vajíčka, Múku preosejeme, pridáme cukor a štipku soli, pridáme vyšľahaní vajíčka a pomaly za stáleho miešania pridávame mlieko.
Ovocie poukladáme na vymastenú formu a zalejeme cestom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 40 minút /kontrolujeme prepečenie v strede/.
Podávame buď horúce s vanilkovým krémom, alebo za studena posypané cukrom.

Cesto Vás môže trošku pomýliť, nakoľko je dosť tekuté, ale také má byť :-)))


Dobrú chuť !!
<< JABLČKÁ A ANANÁS V "ŽUPANE" | FRANCÚZSKY ČEREŠŇOVÝ KOLÁČ CLAFOUTIS | KURACIE NUGETKY >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (8.6.2014, 22:46)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (24.6.2014, 7:20)
Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Klara D. (klarka40) ID 254893 (8.5.2013, 14:13)
ale ten tvoj vyzera uzasne.. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (11.5.2013, 12:12)
Ďakujem Klari (L)
ODPOVEDAŤ
Klara D. (klarka40) ID 254893 (8.5.2013, 14:12)
prave sa uz vyhrieva pre neho rura... dam vediet ako to dopadlo.. :^)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (21.6.2011, 22:38)
u nás dnes marhuľový (zajic) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=807909 doteraz som robila podľa Nigelly, ale takto je to ešte viac "Express" (Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (22.6.2011, 9:58)
Irenka, vyzerá úžasne, ja som robila aj s ríbezľami (Y)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (23.6.2011, 12:37)
Tiež som skúsila pár rôznych, ale robila som ho doteraz len občas. Nigella káže nahriať nádobu a potom do nej naliať cesto. Jej sa to hovorí, keď má kovovú formu na tarte tatin. U mňa sa nalievanie studeného cesta do horúcej porcelánovej formy vždy spájalo so stresom, či praskne alebo nie. S tvojím receptom sa to zmení, vyskúšam všetko možné ovocie ^o) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva B. (hula) ID 4689 (16.6.2011, 21:27)
Je to uzasny kolacik :) Nevedela som sa ho dojest :) vcera som upiekla dvojitu davku a je fuc :D :D :D
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (17.6.2011, 12:23)
Evi, som rada (F) u nás tiež zožína úspech :-)
ODPOVEDAŤ
Anna S. (javid) ID 117055 (30.5.2011, 13:32)
Mne sa vôbec nepodaril, aj napriek tomu, ze som vsetko robila ako v navode a uz mam dost skusenosti s varenim a pecenim. Cesto bol nejake "zgrcnute", kolacik sa nedal jest. Ale vyzeral úžasne :-) :^)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (upravené 17.6.2011, 12:23)
Anka, možno problém v múke, alebo nedala si náhodou nízkotučné mlieko, to robí galibu v ceste :-$ Mne sa vždy podaria a robím z rôzneho ovocia.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu