. .. .. .. .. .. .
. .

Maďarský guláš alebo pravý maďarský hovädzí perkelt - od našich južných susedov - RECEPT 29238

Kristína V. (Kira13) ID 57637
.
Oblasť: Šaľa
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.9.2008
Naposledy: 14.6.2018 21:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 24
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0

HOVÄDZIE MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)


Maďarský guláš alebo pravý maďarský hovädzí perkelt - od našich južných susedov


[ recept č. 29238 zo dňa  ]


Maďarský guláš alebo pravý maďarský hovädzí perkelt - od našich južných susedov


POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hovädzieho mäsa, olej, 2 veľké cibule, 1PL mletej červenej papriky, 2 paradajky alebo 1 konzerva nakrájaných lúpaných paradajok, 2 papriky, 2PL paradajkového pretlaku, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mčk, (kto chce môže dať 1 dcl červeného vína)

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a pražíme, kým sa nezatiahne, potom pridáme 1PL mletej červenej papriky, pomiešame, prilejeme trošku vody, cca 1/2 dcl a pod pokrievkou dusíme do polomäkka. Keď sa šťava odvarí, prilejeme vždy len po 1/2 dcl vody, lebo mäso sa musí dusiť v hustej šťave, inak by malo varenú chuť. Cca po jednej hodine dusenia pridáme nakrájané paradajky, nakrájané papriky, 2 PL paradajkového pretlaku, osolíme, okoreníme a ďalej dusíme. Dusíme, kým nie je mäso mäkké, cca 2 hodiny. Pred odstavením pridáme nastrúhané strúčiky cesnaku a kto chce pred posledným zovretím môže pridať aj 1 dcl červeného vína. Na konci ak je šťavy málo, pridáme vodu koľko myslíme a dochutíme ak treba, necháme zovrieť. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.


...pridáme na kocky nakrájané mäso a pražíme, kým sa nezatiahne...


...potom pridáme 1PL mletej červenej papriky, pomiešame, prilejeme trošku vody, cca 1/2 dcl a pod pokrievkou dusíme do polomäkka.


Keď sa šťava odvarí, prilejeme vždy len po 1/2 dcl vody, lebo mäso sa musí dusiť v hustej šťave, inak by malo varenú chuť. Cca po jednej hodine dusenia pridáme nakrájané paradajky, nakrájané papriky, 2 PL paradajkového pretlaku, osolíme, okoreníme a ďalej dusíme.


Dusíme, kým nie je mäso mäkké, cca 2 hodiny.


Na konci pridáme nastrúhané strúčiky cesnaku a kto chce pred posledným zovretím môže pridať aj 1 dcl červeného vína.


Ak je šťavy málo, pridáme vodu koľko myslíme a dochutíme ak treba, necháme zovrieť. Hotovo.


Podávame s knedľou, haluškami, chlebom.... Dobrú chuť!!!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Maďarský guláš alebo pravý maďarský hovädzí perkelt - od našich južných susedov | Lasagne s kuracím mäsom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.9.2014, 18:19)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea Nagyová S. (andika131) ID 104286, mimibazar.sk/andika131 (upravené 5.9.2014, 11:34)
No teda, presne toto som tu hľadala, ale ani vo sne by ma nenapadlo, že tento recept nájdem od sestry :-) :-) :-) Ďakujem segruška moja, už sa to varí a ako prílohu dám halušky (Y) (Y) (Y) (Y)

- ak pridáte hneď na začiatku na mäso sódabikarbónu, stačí 1lyžička, mäso skôr zmäkne ,samozrejme soľ pridáme na konci :)
ODPOVEDAŤ
Andrea G. (Andyša) ID 185433 (29.9.2012, 22:17)
Bolo to vyborne (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (Evičko) ID 29334 (13.4.2012, 17:52)
:-p :-p :-pSkvelá mnamka!!!!JE super!!! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (31.8.2011, 8:34)
tak tento dnes určite urobím-mňam. (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Milica K. (margoa) ID 23592 (7.2.2011, 21:10)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (10.7.2010, 22:07)
jeeej super, konečne som natrafila na recept na maďarský guláš. totižto môj frajer ho má najradšej na svete a stále do mňa hučí, aby som mu ho navarila doma ale ja nemám ani potuchy ako na to. teraz sa do toho snáď fakt pustím! (dance)
ODPOVEDAŤ
Kristína V. (Kira13) ID 57637 (10.7.2010, 22:41)
Určite vyskúšaj, stojí to za to.... Manželovi aj deťom tak chutilo, že na večeru z gulášu skoro nič nezostalo a to som varila z 1kg mäsa... Ináč ja som dnes robila tento recept tiež po prvý krát, včera som celý deň hladala ten správny recept na madarských web stránkach... a oplatilo sa... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.7.2010, 20:15)
mňaaaaaaaaam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu