kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Torta JAŠIDIELKO plus pokus o fotopostup
[ recept č. 29035 zo dňa 4.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO- 8 pl. praskoveho cukru, 8 vajec, 8 pl. polohrubej muky, 3 pl. kakaa, 1 pl. rumu, 50 ml vody, 1 vrecusko prasku do peciva...........................JAHODOVA PLNKA- 3 konzervy jahod (ja som mala giana 425 ml jedna), 100 g krystaloveho cukru, 3 zlate klasy.......................KAVOVA PLNKA- 1 Hera, 100g masla, 150 g horkej cokolady, 6 pl praskoveho cukru, 2 pl. kavy, 2 pl. rumu...........................Na ozdobu- bonbony podla Adriana B. (Aďka27) , 350 ml slahacky 33 percentnej, 2 vanilkove cukry, cokoladove hoblinky
POSTUP PRÍPRAVY
Pri obrazkoch
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Tento mixer je stary asi 100 rokov:o) ale posluzil statocne....kedze sa mi pokazil nas, musela som si pomoct tymto pozicanym od starej mamy a veru, slaha lepsie ako tie novodobe rachotiny, co sa pokazia po dvoch pouzitiach |
|
Zltky si poriadne vymixujeme s praskovym cukrom uplne "dobiela". |
|
Polohrubu muku zmiesame s preosiatym praskom do peciva a rovnomerne zmiesame |
|
Do zltkov s cukrom pridame kakao, vodu, rum, vymiesame a pomaly prisypeme polohrubu muku s praskom do peciva, v dalsej miske si pripravime sneh z bielkov a spojime obe masy |
|
Vymastime si formu a "prilepime" na jej dno papier na pecenie, vysypeme hrubou mukou |
|
Pripravene cesto do nej nalejeme a supneme do vopred vyhriatej rury na 150 stupnov, kym sa nezacne upecene cesto odliepat od okrajov |
|
Hotove cesto nechame vychladnut a nakrajame si jahody na mensie kusy |
|
Kym nam chladne cesto, nalejeme stavu z jahod do kastrolika, je to zhruba 900 ml, asi 200 ml odoberieme (na vymiesanie zlatych klasov) do zvysnej pridame krystalovy cukor a na miernom ohni zacneme varit |
|
Medzitym si vymiesame zlate klasy z trochou odobranej stavy |
|
Ked nam stava zacne v kastroliku vriet, pridame tu zo zlatymi klasmi, jahody a uvarime hustu kasu |
|
Vychladnuty korpus prerezeme na dve casti |
|
Jednu cast vlozime spät do formy, nalejeme na nu hustu jahodovu plnku a dame do chladnicky stuhnut |
|
Ked je jahodova plnka stuhnuta, prilozime druhu cast cesta a z masla, hery, praskoveho cukru, kavy, rumu a v mikrovlnke roztopenej cokolady si vyslahame hladky krem |
|
Pripravenu plnku natrieme navrch druheho cesta a potrieme aj okraje torty |
|
Hotovu tortu potrieme dotuha vyslahanou slahackou, ...tu som akosi zabudla fotit:o) a ozdobime podla vlastnych schopnosti a fantazie:o) Ja som sa inspirovala Adriankinymi bonbonmi na ktore som spotrebovala 5 kusov napolitaniek delissa, 5 pl lyzic orieskoveho kremu z Tesca, 100 g cokolady roztopenej v mikrovlnke, a hrst lieskovych orieskov. Napolitanky treba nadrobno rozmixovat alebo posekat pomocou robota, lieskove oriesky na väcsie kusky, nie uplne na drobno, a zmiesat to z orieskovym kremom a cokoladou. Vznikne mäkkulinka hmota, z ktorej tvarujeme bonbony a nechame ich poriadne vychladit na papieri na pecenie |
|
Tu su uz vychladnute.....v chladnicke...ale musela som tam prilepit odkaz, lebo brat si na ne brusil zuby, co som mu hned zatrhla...:o) |
|
No a vysledny efekt mal byt uuuuuuuuplne iny....ale pri tom nehoraznom teple a "zenskych bolestiach" som rada, ze ta torta aspon pevne stoji na tacke...:o) Prajem dobru chut vsetkym, ktorych som tymto vytvorom aspon trochu oslovila |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |